Forma-1

A Racing Point is figyeli Mick Schumachert

2019.12.02.

A Racing Point csapatvezetője, Otmar Szafnauer elismerte, az istálló figyelemmel követi Mick Schumacher pályafutásának alakulását, de a Williams tartalékversenyzője, Nicholas Latifi is rajta van a radarjukon.

Bár nincs kiadó versenyzői ülés a Racing Pointnál, és nem tűnik valószínűnek, hogy a helyzet mostanában változik, Sergio Pérez ugyanis hároméves szerződést kötött a csapattal, Lance Stroll pedig a fő részvényes, Lawrence Stroll fia, az alakulat más pilótákat is figyelemmel követ. Főként olyan fiatalokat, akik a jövőben bekerülhetnek az F1 mezőnyébe.

Elég sok versenyzőt követünk – ismerte el a csapatvezető, Otmar Szafnauer a Speedweeknek nyilatkozva. „Figyeljük, hogyan küzdenek egymás ellen, és hogyan győzik le egymást a kisebb kategóriákban – tette hozzá, majd néhány nevet is megemlített. - A csapat még egy elemző programot is írt, amibe mindig bevisszük az aktuális eredményeket. Persze nem mondom, hogy ez lehetővé teszi a pilóták tökéletes megítélését, de egyfajta alapnak jó. A Forma–1-ben szerintem mindenki figyeli, hogyan teljesít Mick Schumacher. És vannak még nagyon jó srácok. Ott van például Nicholas Latifi, aki szintén fenn van a radarunkon – ismerte el a szakember.

Latifiről egyébként első kézből is vannak információik, tavaly ugyanis a Racing Point elődjénél, a Force Indiánál teljesített szolgálatot, és öt pénteki szabadedzésen is részt vett. Jelenlegi a Williams tartalékversenyzője, és a legtöbb forrás szerint fő esélyese a csapat még üresen álló versenyzői ülésének (kanadai sajtóhírek szerint már meg is egyezett az istállóval, a bejelentés pedig nem sokkal a szezonzáró után érezik majd).

Ami a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher fiát illeti, ő jelenleg – túl azon, hogy Latifihoz hasonlóan az F2-ben versenyez – a Ferrari pilótaakadémiáján edződik, Bahreinben pedig a futam utáni teszten ki is próbálhatta a vörösök gépét. Ugyanitt az Alfa Romeóval is körözött, egyelőre tehát ő az olaszok érdekeltségi körébe tartozik.

Forrás: m4sport.hu

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.05.30
Nazhat Karim, a kurd származású építész, kemenceépítő mester több mint három évtizede tervez és....
2020.05.30
Vlagyimir Putyin orosz elnök javasolta, hogy 15,5 milliárd rubelt különítsenek el a kedvezményes....
2020.05.30
Michelisz és Tassi mellett egy újabb fiatal tehetség mutatkozik be a túraautó-világkupában –....
2020.05.30
Hamid Ghalijari Iránból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.05.30
A szombat reggeli frontális balesetben a személyautó mindkét utasa életét vesztette. ..
2020.05.30
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) rendelkezése alapján a 80 fős személyzetből legfeljebb....
2020.05.30
A modellfejlesztési beruházások akár 40 százalékkal is csökkenhetnek a hatékonyság növelésével. ..
2020.05.30
Egymás után nyitja meg Európa országaiban online márkakereskedéseit a Peugeot. Az internetes....
2020.05.30
Az AVL hibrid hidrogénhajtású autót épített partnerei segítségével. A bemutatóautó a hatékony....
2020.05.30
A dinamikus vezethetőség hagyományosan nem tartozik a Toyota Hiace erősségei közé. Egy japán....