Cupra

Red Dot-díjat nyert a CUPRA DarkRebel és a Tavascan

2024.07.09.

A CUPRA idén kétszeresen is elnyerte a nemzetközileg elismert, rangos Red Dot formatervezési díjat, amivel újabb lépést tett a fejlődés útján.

A CUPRA DarkRebel tanulmányautó különleges formatervével elnyerte a Red Dot: Best of the Best elismerést - a rangos verseny legmagasabb díját. A siker ezzel nem ért véget, hiszen a CUPRA Tavascan is elhozta a Red Dot-díjat, amelyet a nemzetközi zsűri az igazán kiemelkedő dizájnnal rendelkező termékeknek ítél oda.

„A CUPRA továbbra is feszegeti a formatervezés határait, és határozottan vágykeltő modellekkel jelenik meg a piacon. A CUPRA DarkRebel tanulmányautó és a CUPRA Tavascan által elnyert Red Dot díjak kitűnően fémjelzik provokatív dizájnnyelvünk sikerét” - mondta Jorge Diez, a márka formatervezési igazgatója. „Ez a szokatlan forma egy szenvedélyes tervezőcsapatnak köszönhető, amely mindig a határokat feszegeti.”

A meghökkentő megjelenésű CUPRA DarkRebel tanulmányautó figyelmen kívül hagyja a formatervezés bevett szabályait, amit a zsűri is elismert a rangos Red Dot: Best of the Best díjjal.

A forma megalkotásához felhasználták azt a több mint 270 000 ötletet, amelyet a CUPRA rajongói bázisa vitt be az online Hyper Configurator eszközbe. Az eredmény egy 100%-ban elektromos, kétüléses sportautó, sportkombi jellegű felépítéssel és szoborszerű karosszériával, amelyen olyan elemek dominálnak, mint a központi gerinc vagy a meghökkentő, digitális fényszórók. A DarkRebelen ezek a külső elemek egytől egyig azt a célt szolgálják, hogy a dizájn vágyat, érzelmeket keltsen, és kihívó megjelenésével magára vonzza a tekintetet.

A CUPRA DarkRebel tanulmányautó belsejében az izom és a csontváz, a karosszéria és a szerkezet kettőssége váratlan és innovatív utasteret eredményez. A parametrikus tervezés és az additív gyártás érdemi elkötelezettséget sugall a fenntarthatóság irányába. Az utasokat radikális, extrém környezet öleli körül, dinamikus formákkal szegélyezett vászonnal határolva, amelyből nyers, könnyű szerkezetek emelkednek ki.

Az egész vizuális élményt megkoronázzák a valódi formatervezési gyöngyszemnek számító kezelőszervek, amelyek formájukkal és csúcstechnológiájukkal precizitást biztosítanak, és teljessé teszik az egyedi belső teret.

A CUPRA sikere az idei Red Dot formatervezési díj tekintetében nem állt meg a DarkRebel-nél; a Tavascan is elnyerte a kiemelkedő formatervezésért járó Red Dot-díjat.

A CUPRA Tavascan a márka első, Barcelonában tervezett és fejlesztett, tisztán elektromos hajtású SUV coupéja. Ezzel a modellel indult útjára a CUPRA új, markáns dizájnnyelve, amely a márka kínálatának jövőbeli villanyautóin is megjelenik majd.

A teljesen elektromos SUV coupe merész formatervet kapott. A tervezőcsapat formabontó, érzelmeket kiváltó és kifejező dizájnnyelvet álmodott meg az autórajongók új generációjának.

A külső dizájn erőteljes és sportos arányokat sugall. Elölről azonnal felismerhető a három darab, háromszögletű szemet formázó LED-Mátrix lámpa, míg a belső tér a karcsú szellőzőnyílásokkal és a karakteres központi gerinccel maga egy építészeti alkotás. Ezek a pontok segítettek meggyőzni a zsűrit, hogy a CUPRA Tavascannak ítélje oda a fődíjat.

A zsűri elismerően nyilatkozott a CUPRA által végzett hihetetlen munkáról. A RED Dot alapítója és vezérigazgatója, Dr. Peter Zec professzor elmondta: „A világ minden tájáról érkező vállalatok és tervezőstúdiók számos pályázata közül a CUPRA termékeinek kiemelkedő minősége és formája győzte meg leginkább nemzetközi zsűrinket. Most jött el az ideje annak, hogy felhívjuk a figyelmet a termékek kiváló dizájnjára.”

A nemzetközileg elismert Red Dot formatervezési díj a legjobbaknak jár a dizájn és az üzleti élet világából. A különböző szakterületeken dolgozó mintegy 40 nemzetközi szakértő minden egyes terméket külön-külön tesztel, megvitat és értékel, hogy végül számos kritérium - többek között az innováció, a funkcionalitás és a hosszú élettartam - alapján megnevezzék a végső győztest.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.23
Máris tiltakozik az ellenzék.   ..
2024.07.23
A német luxusautó-gyártó rontotta 2024-re vonatkozó bevételi előrejelzését, mert egy árvíz....
2024.07.23
A használtautó-kereskedők egyik szeme sír, a másik nevet: a forgalom bővül, ugyanis ötvenezerrel....
2024.07.23
Az Audi Forma-1-es csapata bejelentette üzemanyag- és kenőanyag-partnereit. Amint azt az....
2024.07.23
Ez 35,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi mennyiséget – derült ki az orosz vámhatóság....
2024.07.23
A 71-es főúton ellenőriztek a járőrök. ..
2024.07.23
Az Automobili Lamborghini zsinórban hatodik alkalommal nyitotta meg az exkluzív és fényűző....
2024.07.23
Újabb gyorsforgalmi közúti kapcsolat létesül Magyarország és Ausztria között - közölte az Építési....
2024.07.23
A Kecskeméti Járási Ügyészség lopás kísérlete miatt vádat emelt két férfival szemben, akik egy....
2024.07.23
A dél-koreai autóipari beszállító vállalat új, mintegy 21 milliárd forint értékű beruházása....