Tesla Cybertruck

Rendőrautóként is bizonyíthat a Tesla Cybertruck

2024.06.20.

Dubaj rendőrsége ezen a héten avatta fel a Tesla elektromosautó-gyár extravagáns terepjárójának szolgálati verzióját, de a Cybertruck hamarosan amerikai rendőrségek rendelkezésére is állhat, mert szakembereik közreműködésével készült belőle szolgálati változat.

Fogadást lehetett volna kötni rá, hogy a 2023 végi sorozatgyártás beindulását követően mennyi idő fog eltelni, amíg egy Tesla Cybertruck is beparkol a dubaji rendőrség luxusjárgányok számára fenntartott garázsába a Bugatti Veyron, a Lamborghini Urus, a Lamborghini Aventador, az Audi R8 Coupe V10, az Audi Rs e-tron GT, a BMW i8, a Bentley Continental GT, a McLaren MP4-12C, az Aston Martin One-77, a Mercedes-AMG GT63 S, a Maserati GranTurismo, a Chevrolet Camaro SS, a Ford Mustang Roush és a Lexus RCF mellé. Öt évvel ezelőtt világszerte meghökkenést keltett, amikor az áramvonalas villanyautókkal népszerűvé vált Tesla a szögletes tankkal előrukkolt. Másfél méteres ablaktörlőjével, 5,7 m-es hosszával és 3,1 tonnás önsúlyával a Cybertruck inkább tekinthető furgonnak, mint városi terepjárónak, de a státuszszimbólummá vált márka és a feltűnő kinézet összhatása sikerre ítélte, és az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb városának vezetése is előre lefoglalt egyet, természetesen a rendőrség számára.

Sose csináltak titkot abból, hogy a szolgálati járművekké alakított luxusjárgányokat nem azért tartják, hogy bűnözőket üldözzenek velük, hanem azért, hogy a polgárokkal kapcsolatot teremtsenek, és persze az idegenforgalmi jelentőségük sem elhanyagolható. Még telefonos szolgálatot is létesítettek, ahol azt lehet megérdeklődni, adott napon mikor és hol parkol majd a Ferrari, a Lambo vagy a Cybertruck, amelyekbe bele is lehet ülni a gyerekek és az apukák örömére.

Ezzel szinte egy időben mutatta be az amerikai UP.FIT az Egyesült Államok rendőrségei számára átalakított szolgálati Cybertruckot, amelynek módosításait és felszereltségét rendőrségi szakemberekkel együttműködve tervezték. Az 544 km-es hatótávra vonatkozó adat alapján a kétmotoros változatot vették alapul, és természetesen az ablakok is golyóállók, akárcsak az acélkarosszéria. Sajtóértesülés szerint több amerikai rendvédelmi szerv is jelezte, rendelnének belőle, és valószínűleg Los Angeles rendőrségéhez érkezik az első, vélhetően az év vége felé. A biztonság és a strapabíróság mellett a Next-Gen Patrol további előnye, hogy hangtalanul lehet vele közlekedni, de 13,2 m-es fordulóköre miatt a kisutcázás nem az erőssége.

(Police.hu - Zsaru Magazin)

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

Forrás: 
Police.hu

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.23
Máris tiltakozik az ellenzék.   ..
2024.07.23
A német luxusautó-gyártó rontotta 2024-re vonatkozó bevételi előrejelzését, mert egy árvíz....
2024.07.23
A használtautó-kereskedők egyik szeme sír, a másik nevet: a forgalom bővül, ugyanis ötvenezerrel....
2024.07.23
Az Audi Forma-1-es csapata bejelentette üzemanyag- és kenőanyag-partnereit. Amint azt az....
2024.07.23
Ez 35,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi mennyiséget – derült ki az orosz vámhatóság....
2024.07.23
A 71-es főúton ellenőriztek a járőrök. ..
2024.07.23
Az Automobili Lamborghini zsinórban hatodik alkalommal nyitotta meg az exkluzív és fényűző....
2024.07.23
Újabb gyorsforgalmi közúti kapcsolat létesül Magyarország és Ausztria között - közölte az Építési....
2024.07.23
A Kecskeméti Járási Ügyészség lopás kísérlete miatt vádat emelt két férfival szemben, akik egy....
2024.07.23
A dél-koreai autóipari beszállító vállalat új, mintegy 21 milliárd forint értékű beruházása....