informatikai rendszerek

A Renesas korszerű autóipari System-on-Chip rendszere

2020.10.08.

A Continental elfogadta a Renesas Electronics Corporation nagyteljesítményű Renesas R-Car M3 System-on-Chip rendszerét (SoC) az első generációs Body High-Performance Computer (HPC) számára. A HPC egy autóipari számítástechnikai platform, amely a járműrendszerek központosított vezérlését biztosítja, és biztonságos gateway funkcióval van felszerelve, hogy lehetővé tegye a felhőalapú szolgáltatások összekapcsolhatóságát.

 

Az R-Car M3 a legmagasabb szintű és funkcionális biztonsággal támogatja a felhő alapú (OTA) szoftverfrissítéseket, lehetővé téve az autóipari szoftverfrissítések központi vezérlését.

Az R-Car M3 hozzájárul az új elektromos/elektronikus (E/E) architektúra megvalósításához is, amely a jármű súly-csökkentése mellett a teljesítményének, biztonságának és megbízhatóságának javítását segíti elő.

„Az új szerver architektúrának köszönhetően a járművek könnyebben és gyorsabban frissíthetők. A jármű szerves részét képezi az Internet of Everything-nek, hozzájárulva a jármű magasabb szintű funkcionalitásához és kényelméhez. A nagyteljesítményű R-Car SoC-t alkalmazó Continental Body High-Performance számítógépének első generációja már egy globális járműgyártónál vesz részt a gyártási folyamatban” – mondta Johann Hiebl, a Continental Connected Car Networking részlegének vezetője.

 

 

Személyes használatra – taxikhoz vagy áruk forgalmazásához– a modern járműveknek gyorsan kell frissíteniük a szoftvert a biztonságos és hatékony működés érdekében. A szoftverfrissítéseket rendkívül nehéz elvégezni egy hagyományos elektronikus vezérlőegység (ECU) esetében. A mostani elmozdulás egy új E/E architektúra felé – amely központi számítógépet használ a központosított szoftverfrissítések végrehajtására – megoldja ezt a problémát.

A sokoldalú R-Car portfólió méretezhető, hogy megfeleljen a különféle járművek igényeinek, és ideális általános autóipari számítógépes platformként is. Az R-Car M3 mellett, amely 30.000 DMIPS teljesítményt nyújt, a Renesas R-Car sorozat olyan csúcskategóriás készülékekből áll, mint az R-Car H3, amely nyolc 64 bites Arm CPU mag köré épül és 45.000 DMIPS teljesítményű, és az R-Car E3, amely 7.500 DIMPS teljesítményt nyújt.

Az R-Car virtuális funkciója elkülöníti a külső felhőszolgáltatásokhoz csatlakozó szoftvert és a járművet irányító szoftvert, lehetővé téve azok teljesen független működését. Ez a szétválasztás biztosítja az R-Car számára, hogy biztonságos jármű gateway-ként működjön.

Az R-Car eszközök számos hardverbiztonsági funkciót is integrálnak, beleértve a biztonságos indítást, illetve a hálózati kommunikációt az Ethernet és a domain vezérlő között. Nagy sebességű Gigabit Ethernet-tel is rendelkeznek, hogy biztosítsák a gyors szoftverfrissítésekhez szükséges adatátviteli sebességet és az ADAS funkciók támogatására szolgáló szenzor-információk növekvő mennyiségét.

2019-ben a Continental bejelentette, hogy a szerver-koncepcióját a Volkswagen fogja alkalmazni in-car application server-ként (ICAS1) – a moduláris elektromos platformján  (MEB) alapulva – az ID. járműmodellekben.

P.D. - Ő.P.

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.09.19
Még csak ismerkedünk a villanyautókkal, gyűjtögetjük a tapasztalatokat – például arról, hogy....
2021.09.19
A védelmi ipari szakképzés infrastrukturális feltételeit teremti meg a Zalaegerszegi Szakképzési....
2021.09.19
Facebookos ismerőseinek akart dicsekedni sportkocsijával egy 70 éves olasz autós, ehelyett a....
2021.09.19
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Megyünk egy kört? ..
2021.09.19
A Müncheni Autószalonon bemutatott Cupra Tavascan Extreme E Concept az idén indult Extreme E....
2021.09.19
A napenergiával közlekedő és működő lakóautó prototípusának neve Stella Vita, és egy 17....
2021.09.19
Üzembe helyezte a hétvégén az ausztriai Villachban 1,6 milliárd eurós beruházással készült....
2021.09.19
A J.D. Power közvélemény-kutató intézet arra kérte az új autók tulajdonosait, hogy értékeljék,....
2021.09.19
Fokozott közlekedésrendészeti és mélységi migrációs ellenőrzést tartottak az autópálya Szabolcs-....
2021.09.19
Tedd le az autót, és válts aktív közlekedési formára! Tippek az Európai Mobilitási Hét alkalmából....