Forma 1

Sainz előkelő helyen szerepelne a McLaren listáján…

2018.01.05.

A Renault gyári istállójának pilótája, Carlos Sainz előkelő helyen szerepelne a McLaren listáján, ha a csapatnak új versenyzőre lenne szüksége – jelentette ki az ügyvezető, Zak Brown, aki nagyra tartja a fiatal spanyol tehetséget.

Noha első szezonja során Max Verstappen mellett kissé „háttérbe szorult”, Sainz az elmúlt években egyikévé vált a legígéretesebb – és legtöbbre tartott – fiatal versenyzőknek. A Renault például másfél évig harcolt érte, de a Red Bull sem szerette volna elengedni a kezét, így fordulhat elő, hogy idén „kölcsönben” versenyez majd a franciáknál, miközben továbbra is a bikások kötelékében marad.És van még egy csapat, ahol érdeklődéssel figyelik a teljesítményét – a McLaren. - Carlos remek versenyző, én magam is rajongom érte – nyilatkozta Zak Brown, a britek ügyvezetője. „Most ebben a pillanatban nincs hely a csapatnál, de ha lenne, mindenképpen a listánk élén szerepelne” – folytatta.

Más kérdés persze, mikor lenne szüksége új versenyzőre a McLarennek, abban az esetben ugyanis, ha Fernando Alonso vagy Stoffel Vandoorne elhagyja a csapatot (megtartani egyelőre mindkét pilótájukat meg szeretnék, hiszen folyamatosan kiemelik, elégedettek teljesítményükkel), papíron az F3-as Európa-bajnokság tavalyi győztese, Lando Norris következik a sorban. Hogy a McLaren mennyire hisz a britben, azt Brown nyilatkozatai bizonyítják: többször a jövő bajnokának nevezte őt.

Egyelőre az is kérdéses, szüksége lesz-e Sainznak egy ehhez hasonló ajánlatra a következő években, hiszen a Renault és a Red Bull is számít rá. A franciák vezetői elmondták, ha úgy teljesít 2018-ban, mint a tavalyi év utolsó versenyein, akkor szívesen magukhoz láncolnák, míg a bikások számára ő lesz az első számú jelölt arra az esetre, ha Daniel Ricciardo eligazol.Történjék bármi is a jövőben, Sainz most csak 2018-ra és a Renault-ra összpontosít. „Komoly kihívás volt annál a csapatál teljesíteni az utolsó négy futamot, ahol az új szezonban versenyzem majd. Sok munka volt a váltással. Rengeteg erőfeszítést tettünk, de ezek kifizetődtek” – nyilatkozta a spanyol, aki annak is örül, hogy a tapasztalt Nico Hülkenberg mellett versenyezhet majd. „Hasonlóak a visszajelzéseink! Már láttam, hogyan dolgozik, és ez biztos segít majd. Motiváljuk, és hajtjuk majd egymást, és ez a csapatot is előre fogja vinni” – mondta.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.07.04
Az 53-as főúton két kamion és egy traktor ütközött össze, a teherautók kigyulladtak - a rendőrség....
2022.07.04
Az NHTSA amerikai közlekedési hatóság közzétette az első jelentését a vezetéstámogató- és....
2022.07.04
A Hódmezővásárhelyről 13:31-kor Szegedre indult, 33021 pályaszámú vasútvillamos (33021)....
2022.07.04
Egy terepjáró katonai felszereléssel – írja a Stern.   ..
2022.07.04
A robotrendelések ismét megugrottak az első negyedévben az Amerikai Egyesült Államokban, ahogy a....
2022.07.04
PR szakembert igazolt a Porsche Hungaria kommunikációs igazgatósága: június közepétől Uzoni Eszter....
2022.07.04
- Romániában 23 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett új autók száma az idei első fél évben a....
2022.07.04
A horvát kormány további két héttel meghosszabbított az üzemanyagár-stopot - közölte a kabinet....
2022.07.04
- Megkezdődött szombaton a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) 176. hajózási főidénye: 17 kikötőben....
2022.07.04
A belsőégésű motorok betiltására vonatkozó uniós parlamenti döntést széles körben bírálták a német....