autóipar

A SEAT irányítja a Volkswagen-csoport terjeszkedését Észak-Afrikában

2018.06.28.

A Volkswagen AG a SEAT-ot jelölte ki a Csoport észak-afrikai terjeszkedésének irányítására, így a spanyol vállalat megkezdi a Csoport térségben működő  márkái stratégiájának koordinálását, a szinergiák azonosítását és a más cégekkel kialakítható partnerség előmozdítását . Ez a döntés a Volkswagen csoport azon stratégiájába illeszkedik, hogy a szervezeti struktúráját a nagyobb gyorsaság és a hatékonyság elérése érdekében decentralizálja.

A SEAT elnöke, Luca de Meo rámutatott, hogy "a Volkswagen csoport a SEAT-ot bízta meg, hogy az észak-afrikai térségben legyen a tevékenységéért felelős márkája azt követően, hogy az elmúlt esztendőben sikeresen beindította az összeszerelő üzemi projektet  az algériai Relizane-ban. Ez az  összeszerelő üzem jelenleg  teljes kapacitással üzemel. A Csoport stratégiájának vezetése nagy felelősséget jelent egy olyan feltörekvő piacon, mint Algéria,  és mi teljes mértékében elkötelezettek vagyunk ennek sikere mellett”.

Észak-Afrika az egyik kulcsfontosságú térség a SEAT globalizációs stratégiájában. A vállalat célkitűzése az, hogy növelje jelenlétét Európán kívül, és megerősítse jelenlétét mind az öt földrészen. Algéria alapvetően fontos szerepet játszik e stratégiában, miután 2018-ban - a SEAT egyik legjobb értékesítési mutatójával rendelkező piacként - Algéria már világméretben is fontos ország Németországgal, Spanyolországgal, az Egyesült Királysággal és Franciaországgal együtt. 2018 januárja és májusa között Algéria produkálta a leggyorsabban növekvő kiszállítási mutatókat. A SEAT e mellett erős jelenléttel bír a térségben, olyan piacokon is, mint például Marokkó és Tunézia.

A Relizane-i üzem a SEAT pillére Észak-Afrikában

A Volkswagen-csoport és algériai importőre a SOVAC 2017 júliusában avatta fel többmárkás összeszerelő üzemét, az Algírtól 280 kilométerre dél-nyugatra fekvő Relizane városában . A projektet kezdettől fogva a SEAT irányította, és most ugyancsak a SEAT kapott az egész térségre kiterjedő megbízást. A Relizane-i üzem beindítása azt eredményezte, hogy a SEAT értékesítés az idén az új nemzedékhez tartozó Ibiza összeszerelésének köszönhetően kiemelkedő ütemben nőtt Algériában. Az elkövetkező néhány hétben a márka megkezdi a Leon és az Arona értékesítését is az algériai piacon. Mindhárom modellt Martorellben gyártják, és az Arona végső összeszerelésére a későbbiekben Relizane-ban is sor kerül. Ugyanezt a gyártóüzemet néhány Volkswagen, Škoda és Volkswagen Haszonjárművek típus összeszerelésére is használják, melynek jelentőségét az adja, hogy mindhárom márka erősíteni szeretné jelenlétét az algériai piacon. A SEAT célja az is, hogy hozzájáruljon beszállítói hálózat megteremtéséhez az algériai autóipar számára azzal a céllal, hogy az országban új modelleket fejlesszenek, és szereljenek össze.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.06.01
Közpénzből finanszírozott autóvásárlási kedvezmények bevezetését tervezi a német kormány a....
2020.06.01
Bárki összerakhat magának egy Siánt, megjelent ugyanis a sportkocsi 1:8 méretarányú modellje a LEGO....
2020.06.01
A gyanú és egy fedélzeti kamera tanúsága szerint egy Audi R8-as kocsi vezetője 2020. május 27-én....
2020.06.01
Hamarosan piacra lép a Lexus első tisztán elektromos típusa. Vajon új korszakba lép ezzel a márka,....
2020.06.01
A mesterséges intelligencia mellett a digitális ikrek és az ipari matematikai technológiák is az EU....
2020.06.01
A komáromi BYD gyárban készült két elektromos autóbusz átvételével lezárult a tatabányai....
2020.06.01
A légiközlekedésben bevezetett egészségügyi intézkedésekkel minimálisra csökkenthető annak az....
2020.06.01
Nemrég mutatkozott be a BMW új ötajtós modellje, amelyben 48 Volt kapacitású indítógenerátorral....
2020.06.01
Idén eddig hatvannal kevesebben haltak meg a közutakon, mint az elmúlt év azonos időszakában,....
2020.06.01
Mary Barra, az amerikai General Motors elnök-vezérigazgatója 2019-ben az autóipar egyik legjobban....