logisztika

A Skoda az SAP digitális platformját alkalmazza a gyári logisztikában

2024.04.12.

A Skoda Auto az SAP S/4 Hana digitális platformot vezeti be a rendszerszintű logisztikához a csehországi Vrchlabí sebességváltó üzemében. A vállalati erőforrás-tervezési szoftverre való átállás a Project One Log elnevezésű, az egész vállalatcsoportra kiterjedő kezdeményezés része, amely az autógyártó szerint számos meglévő, elavult rendszert vált fel.

"Az SAP S/4 Hana platform jól helyettesíti a logisztikában jelenleg alkalmazott hagyományos rendszereinket. Jövőorientált, stabil és átfogó alapot biztosít számunkra, amelyre építhetünk, és amely a digitalizációs stratégiánkat szolgálja" - mondta Alexander Eisl, a Skoda Auto IT-vezetője. A Skoda szerint ez a legnagyobb logisztikai rendszercsere a Vrchlabí gyárban az elmúlt 25 év során.

Vrchlabi

Az autógyártó szerint az egységes és átlátható adatok biztosításával a Project One Log projekt a VW-csoport más márkáival együtt racionalizálja logisztikai folyamatait azáltal, hogy a meglévő részfolyamatokat egy szabványosított, SAP-megoldásban egyesíti. A Volkswagen személyautók, a Volkswagen haszonjárművek, az Audi és a Škoda Auto logisztikai és informatikai részlegei 2023 eleje óta szorosan együttműködnek a projekten a VW Group Logistics irányítása alatt.

Kezdetben a csoport a sebességváltó-összeszerelősorok automatikus tervezésére összpontosított, beleértve a készletszint-ellenőrzést is, ami az állítások szerint növelte az anyagbeszerzési és készletszint-ellenőrzési folyamatok hatékonyságát.

Az egyszerűsített rendszer szélesebb körű alkalmazása a vállalat szerint "csökkenti a logisztikai informatika kapcsolódási pontjainak számát, miközben növeli az adatok rendelkezésre állását". A vállalat a termelés rugalmasságának és hatékonyságának növelését, valamint jelentős költségmegtakarítást vár. A Skoda többi csehországi üzeme, Kvasiny és Mladá Boleslav fokozatosan követi majd a példát.

Skoda gyár

"A One Log bevezetésével egységes, szabványosított és harmonizált rendszerrel rendelkezünk, amely szilárd alapot képez a logisztikai menedzsmentünk számára, miközben költségmegtakarítást eredményez, valamint növeli a rugalmasságot és a hatékonyságot a teljes logisztikai láncban" - mondta David Strnad, a Škoda Auto márka logisztikai vezetője.

Az autógyártó szerint a projekt lehetőséget kínál arra is, hogy a legújabb üzleti intelligenciaeszközöket használjuk az adatelemzésekhez a teljes ellátási láncban.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.22
Május 26-ig látható az AUTOPOESIS kiállítás, amelyen bemutatkozik az anyavállalat közel négy....
2024.05.22
Üldözött, leszorított, majd megállt hisztizni az M7 belső sávjában. Nem tetszett neki, hogy....
2024.05.22
Míg a tisztán elektromos autók eladása lassul, addig a plug-in hybridek piaca fellendült Európában....
2024.05.22
Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat....
2024.05.22
- A Budapest fölé érkezett  zivatarlánc miatt jelentős késések várhatók a Liszt Ferenc Nemzetközi....
2024.05.21
Független mérések igazolták, amit az érintett modellek tulajdonosai már tudnak: a Toyota full....
2024.05.21
Ahogy azt megszoktuk: a márka marketingasszonya lazán, szórakoztatóan indította a Hyundai....
2024.05.21
Május 24-26. között idei első aszfaltos versenyén, a II. Hell Diósgyőr Rallye-n áll rajthoz Turán....
2024.05.21
Még kézzel építették az első Nissan Silviákat, és azok is leginkább Japánon belül maradtak. ..
2024.05.21
A BYD, a világ második legnagyobb elektromosautó-gyártója nehezen tud betörni a német autópiacra,....