közlekedésbiztonság

Soha ne igyál, ha vezetsz! Join the Pact!

2015.07.25.

A hazai Forma-1 futam startjához közeledve megsokasodnak a pályán kívül események is. A napokban Jenson Button kampányolt a józan vezetés mellett.

A program 2005-ös indulása óta a Johnnie Walker számos rendezvénnyel és kommunikációs kampánnyal hívta fel a figyelmet a kulturált alkoholfogyasztás és a józan járművezetés fontosságára Magyarországon: vízosztással egybekötött információs kampánnyal, sportautó kihelyezésével bevásárlóközpontokban, amit az arra járók aláírhattak, valamint a felelősségteljes alkoholfogyasztási nagykövete, Mika Häkkinen, volt Forma 1-es pilóta, majd Kevin Magnussen és Michelisz Norbert nagy tömegeket megmozgató részvételével. A program évek óta élvezi az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság támogatását.

A „Soha ne igyál, ha vezetsz” felhívás hazai jubileumának apropójából Jenson Button az eseményre a híres énekesnővel, Zsédával érkezett egy McLaren 650S Spider sportautóban. Zséda az ittas vezetés elleni küzdelem támogatójaként, a felelős alkoholfogyasztás nagyköveteként csatlakozott a kezdeményezéshez.

„A ’Join the Pact’ program kiváló platform arra, hogy fogyasztók tízezreit érjük el egy egyszerű, de annál fontosabb üzenettel: „Soha ne igyál, ha vezetsz”. Mára az egyezményhez csatlakozók száma világszerte elérte a kétmilliót. Remélem az idei kampányunknak köszönhetően elérjük, hogy további tízezer magyar is elkötelezi magát emellett” – mondta Jenson Button a kampánynyitó sajtótájékoztatón.

„Az ittas járművezetés Magyarországon is kiemelt közlekedésbiztonsági problémának számít. A jogszabályi változások, a célirányos rendőri ellenőrzések és a prevenciós tevékenységek hatására az elmúlt években javulás mutatható ki az ittasan okozott balesetek számában és összes baleseten belüli arányában. Az ittas járművezetők kiszűrése továbbra is prioritást élvez a közlekedésbiztonsági intézkedések sorában.

Emellett a közlekedők megfelelő tájékoztatása, az alkoholfogyasztás veszélyeire történő figyelemfelhívás az ORFK-OBB közlekedésbiztonsági és kommunikációs kampány tevékenységének állandó elemét képezik” – hangsúlyozta dr. Halmosi Zsolt, rendőr vezérőrnagy, rendészeti főigazgató, országos rendőrfőkapitány-helyettes.

„Az ittas vezetésből származó balesetek száma sajnos még mindig magas. Biztos vagyok benne, hogy ez a kampány és Jenson Button személye hozzájárul ahhoz, hogy Magyarországon is minél többen gondolják úgy, csak felelősségteljesen ülnek az autóba és mennek az utakra. Fontosnak tartottam, hogy én is csatlakozzak a kampányhoz, mert minden megelőzött baleset megmentett emberéleteket jelenthet”- mondta el az esemény kapcsán Zsédenyi Adrienn (Zséda).

A Join the Pact felhívásához a kezdeményezés oldalán, a www.jointhepact.com weboldalon, vagy a Johnnie Walker Facebook oldalán lehet. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.10.04
Gyorsítósávon az önvezetés felé – Győrből 5G hálózaton irányították a ZalaZONE tesztpályán....
2022.10.04
Az állattartók többsége rendszeresen utazna kedvencével, de ennek megoldása nem egyszerű - derül ki....
2022.10.04
Baleset miatt nem jár az 1-es villamos a Szentlélek tér és a Göncz Árpád városközpont között. ..
2022.10.04
A Forvia, a Valeo, a Plastic Omnium a világítástechnikai piac ászai. A három vállalat már több mint....
2022.10.04
Új elektromos motorkerékpár terveit mutatták be hétfőn a kecskeméti Neumann János Egyetemen (NJE).....
2022.10.04
Halálos baleset történt Soltvadkert közelében – írta a police.hu, amely szerint a kerékpáros a....
2022.10.04
175 gyorshajtót fogtak szeptember utolsó napján a Bács-Kiskun megyei rendőrök egy komplex....
2022.10.04
Új, autonóm kézbesítő robot lép be a rövid távú, "utolsó mérföldes" szállítási piacra – írja a....
2022.10.04
Július elsejétől kapnak négy betűből és három számból álló hatósági jelzést az újonnan forgalomba....
2022.10.03
A TikTok a legfiatalosabb videómegosztó applikáció az elmúlt időszakból és hatalmas népszerűségnek....