Ferrari

Szenzáció: magyar pilóta a Ferrarinál!

2024.02.28.

Több más autósporots sikertörténethez hasonlóan ez is a magyar M1RA csapathoz köthető.

Mondhatnánk, hogy az egyik szemünk sír, a másik nevet, de nem lenne igaz, mert csakis büszkeséget érzünk amiatt, hogy Gergo Baldi a Ferrari hivatalos e-sportpilótája lett, azaz a Scuderia Ferrari Esports Teamben folytatja a versenyzést. Így adta hírül csapata a szenzációs hírt, mely szerint a M1RA Esports elveszti kétszeres világbajnokát, aki szerződést kapott a világhírű márkától.

A Michelisz Norbert és korábbi mérnöke Bári Gergely, valamint testvére, Bári Dávid által alapított M1RA versenycsapat már első TCR-es évében bajnoki címet nyert és olyan pilótákat segített győzelemre, mint Tassi Attila, Roberto Colciago, Luca Engstler, Dusan Borkovics, Francisco Mora, Nagy Dániel, Rácz Gergely és Báldi Gergő.

Valóság vs. szimulátor? Nem kérdés, mert mindegyik műfajban bizonyított Michelisz Norbert, valamint a M1RA két versenyzője, Bucsi Attila és Báldi Gergő: mindhárman nyertek már mindkét pályán. Sőt, Báldi Gergő pilótaként aktívan részt vett a Formula Studente Racing elektromos versenyautójának fejlesztésben,

Szimulátorban is király Báldi Gergő és Michelisz Norbert 

Báldi Gergő tehát mostantól főállásban csinálhatja azt, amiben a legjobb. Azt, amit kis híján örökre feladott, deaztán rátaláltak az olaszok és 2024-ben már a Scuderia Ferrari Esports Team szimulátorversenyzőjeként szerepel.

Pedig némileg lassított tempóján, amiről így nyilatkozott a M1RA oldalán:

– Tavaly kevesebbet szimulátoroztam, de szerettem volna újra komolyabban nekiállni, és pont kapóra jött a Ferrari Esports Series. Az Assetto Corsa Competizione volt a platform, amit én azelőtt nem nagyon használtam, a verseny előtt csak 58 órám volt, ami nagyon kevés, RaceRoomban például 1500-2000 óra között állok. A kevés tapasztalat ellenére sikerült megnyernem ezt a versenyt, ami után a Scuderia Ferrari Esports Team megkeresett, hogy lenne-e kedvem náluk folytatni.

Ezt kellett megnyerni a maranellói csapattagsághoz

Már jártam Maranellóban, ott lehettem a 2024-es F1-es autó premierjén is, de namcsak akkor él az egész kisváros a Ferrari bűvöletében. Mindig minden vörös, mindenhol ott vannak a logók. A Scuderia motorsportos központjával szemben van a gyár, ahol a Ferrarik készülnek, mindkettőt megmutatták, körbevezettek. Hihetetlen volt, hogy minden apró részletre odafigyelnek, a hardvertől kezdve egész a csapatruházat minőségéig, vagy akár szabásáig.

– Ez a Ferrari, itt mindig mindenhol a győzelem a cél, nincs ez másként az e-sportban sem. A tervek szerint több platformon is számítanak rám, főként a virtuális GT autók volánja mögött. Az utóbbi egy-két évben a szimulátor kicsit a háttérbe szorult az életemben, voltak más feladatok, kihívások, amiket szerettem csinálni, de most vissza akarok térni a 2019-es, 2020-as tempóhoz, amikor a WTCR e-sport bajnokságait meg tudtam nyerni. Újra a szimulátor kerül a középpontba, hiszen a Ferrarit képviselni óriási büszkeség, egyben felelősség is. Nagyon motivált vagyok, élni akarok ezzel az eséllyel!

Báldi Gergő

1995. június 13-án született Budapesten. Középiskolai tanulmányai után szállodai sofőrként dolgozott.

2019-ben felvételizett a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) műszaki menedzser szakára és a BME Formula Racing Team operatív csoport tagja lett.

2008-ban kezdett szimulátorozni, 2012 óta foglalkozott eSporttal.

2015-ben 15 Formula SimRacing világbajnoki futamon vett részt.

2015-ben már a B3 Racing Team Suzuki Swiftjével versenyzett a Hankook Racer-kupában, négy alkalommal lett dobogós, összetettben negyedik, az újoncok bajnokságában második lett.

2015. december 12-én súlyos autóbalesetben eltört keze, állkapcsa.

2016-ban a George Racing Team autójával hétszer győzött és megnyerte az országos bajnokságot.

2019-ben megnyerte a WTCR eSports-t, 2020-ban a Michelisz Norbert és csapata, a M1RA által indított és szervezett #NextMichelisz online tehetségkutatóban indult. A virtuális Hungaroringen lTCR-autókkal rendezett öt fordulón több mint 4500 induló között első lett.

A #NextMichelisz online tehetségkutató mezőnye

Sikeres volt az ADAC GT Masters "Shootout 4"-ben és újfent élen zárt WTCR eSports-ban.

2021 áprilisában indult a Suzuki Swift Európa-kupában, ám az első fordulót kihagyta koronavírus-fertőzése miattígy Csuti Zoltánnal közösen a 4. helyen rangsorolták.

Szeptemberben a 2021-es TCR kelet-európai kupa zárófordulójában, a csehországi Brnóban az első futamon pontot szerzett, míg a másodikon szervóproblémák miatt ki kellett állnia.

2022-ben a M1RA szakmai stábjának és versenyzői akadémiájának vezetőjeként a Swift-kupa program menedzselte Bucsi Attilát és Csermely Móricot.

2023 októberében megnyerte az Assetto Corsa Competizione platformon rendezett Ferrari Esport Series-t, ezután a Scuderia Ferrari hivatalos eSport csapata szerződtette 2024-re.

M1RA tehetségek: Báldi Gergő és Bucsi Attila

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.04.23
Kicsi a világ: szoktuk mondani, amikor egy rég nem látott ismerőssel találkozunk. De ki gondolta....
2024.04.23
Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros,....
2024.04.23
Közel 450 kiállító több, mint 12 ezer négyzetméteren várja a szakembereket 2024. május 7-10. között....
2024.04.23
Súlyos baleset történt az M2-es autóúton Vác térségében kedd délután, a forgalmat megállították -....
2024.04.23
A Renault SA francia autógyártó konszern idei eladásainak a növekedésére számít részben annak....
2024.04.23
A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset – jelentette a katasztrófavédelem. ..
2024.04.23
Az új autók eladása Spanyolországban januárban 7,3 százalékkal 68 ezer 685-re nőtt az előző év....
2024.04.23
A cseh versenyhatóság engedélyezte, hogy az AutoWallis felvásárolja a Stratos Auto BMW üzletágát, a....
2024.04.23
A japán csapat megszerezte az első győzelmét a 2024-es Hosszútávú-világbajnokságon annak....
2024.04.23
Közzétette az egyhetes ROADPOL akció eredményét az ORFK Kommunikációs Szolgálata. ..