Toyota Corlla

Szeptemberben érkezik a hazai márkakereskedésekbe az idén ötvenedik születésnapját ünneplő Toyota Corolla legújabb generációja

2016.09.01.

Az évek óta a világ legnépszerűbb autójának bizonyuló modell egyben minden idők legnagyobb darabszámban értékesített autója: mintegy 44 millióan döntöttek mellette ötven évvel ezelőtti bemutatása óta. A kívül belül teljesen megújult, jövőbemutató műszaki megoldásokat és technológiákat kínáló vadonatúj Corollának minden esélye meg van arra, hogy még a korábbi generációk páratlan sikereit is felülmúlja.

A tizenegyedik generációjánál járó Corolla nem csupán a Toyota személygépkocsi-kínálatának legnépszerűbb tagja: a vállalat globális eladásainak 20 százalékát kitevő modell évek óta vezeti a világszintű eladási listákat (tavaly több, mint 1,3 millió darabbal végzett az első helyen), miközben bemutatása óta a világ 150 országában több mint 44 millió példányban talált gazdára.

A Toyota Corolla tehát igazi legenda: ehhez fogható sikerekkel és népszerűséggel egyetlen gyártó egyetlen modellje sem büszkélkedhet, rajongói világszerte klubokba tömörülnek (a Corolla Club Hungary például idén ünnepli fennállásának tízedik évfordulóját), népszerűsége pedig nem csupán hosszú évek óta töretlen, hanem évről évre növekszik.

Éppen ezért a Toyota fejlesztőmérnökei és dizájnerei tisztában voltak a rájuk nehezedő felelősséggel a modell legújabb generációjának megalkotásakor. A formatervezésre, az érzékelhető minőségre és a biztonságra kiemelt figyelmet fektető új Corolla modellcsalád vadonatúj, látványos és előremutató külső megjelenést, és ezzel együtt alapjaiban átrajzolt orrkialakítást kapott, összhangban a Toyota Under Priority és Keen Look formai filozófiájával.

Ezzel párhuzamosan az új Corolla belső terének kialakítása során a tervezők nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint hogy az ügyfelek a fejlett fedélzeti technológiák és a minőség terén egyformán nagyságrendekkel magasabb színvonalú szolgáltatásban részesüljenek. Az új utastér tervezésekor összetett szemléletet alkalmaztak: az európai vásárlók szemszögéből részletesen megvizsgálták a beltér minden részletét, így megvalósítva a végletekig harmonikus, egységes belső teret.

Ami a hajtásláncokat illeti, a motorkínálat a teljes modellcsaládban kedvezőbb károsanyag-kibocsátást és kategóriaelső takarékosságot ígér: az új Corolla motorválasztéka egy 1,4 literes D-4D turbódízel motorból, valamint négyféle benzinmotorból áll, melyek az 1,33 literes Dual VVT-i blokk, az 1,6 literes motor Dual VVT-i és Valvematic kivitelben, valamint az 1,8 literes Dual VVT-i egység. Az utóbbi 1.8 Dual VVT-i benzinmotort alapkivitelben Multidrive S automata sebességváltóval szerelik. Az összes többi motor hatfokozatú kézi sebességváltót kap. Az 1.4 D-4D motorhoz társítható a Toyota MultiMode automatizált kéziváltója, míg az 1,6 literes benzinmotor mindkét kiviteléhez rendelhető Multidrive S automata sebességváltó. A Toyota Stop & Start rendszere, amely a jármű megállásakor automatikusan leállítja a motort, az 1,4 literes D-4D dízelmotorhoz rendelhető.

A világ legnépszerűbb autójának legújabb generációja szeptember 17-18-án, egy nyílt hétvége keretében mutatkozik be a hazai Toyota márkakereskedésekben, amikor nem csupán az autó és a látványos technológiák kipróbálására nyílik mód, de különleges ajánlatok is várják az ügyfeleket a legtöbb Toyota modellre vonatkozóan.

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.10.16
Minden idők legsikeresebb ralipilótája a Peugeot gazdag történelmének igazi gyöngyszemével vett....
2021.10.16
A Csongrád-Csanád megyei rendőrök újabb – a német hatóságok által körözött – 20 milliós luxusautót....
2021.10.16
„Továbbra is azt mondjuk, az uniós klímacélokat úgy kell meghatározni, hogy azok ne sértsék....
2021.10.16
Négy autonóm Honda 25900 kilométert tett meg Németország útjain, a kocsik a Legend prémium szedán....
2021.10.16
Folytatódik az új hídsaruk beépítése a Deák Ferenc (hárosi) Duna-híd M1-es autópálya felé vezető....
2021.10.16
A tükörsima aszfaltutakon zajló Katalán-rali első napját a Hyundai belga pilótája nyerte, de az....
2021.10.16
A hírek szerint a manapság új autókban szinte elengedhetetlen és igen népszerű Apple Car Play....
2021.10.16
Szeptemberben már a harmadik egymást követő hónapban csökkent éves összevetésben a forgalomba....
2021.10.15
Nem Tennessee Williams színművéről van szó, hanem egy vágykeltő villanyautóról, amely irányt mutat....
2021.10.15
A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági Divízió....