autógyártás

Tanulmányként már a John Cooper Works változat is megérkezett az új MINI-ből

2013.12.18.

Egyedi megjelenés, a versenypályákon megtett több százezer kilométerből adta évtizedes szakértelem, a precíz kezelhetőség és az elképesztő teljesítmény nyújtotta felülmúlhatatlan vezetési élmény, ugyanakkor a kompromisszumoktól mentes hétköznapi használhatóság emelte a legendák közé a mindenkori MINI John Cooper Works modellt

Az új MINI bemutatkozásával hamarosan folytatódik a sikertörténet, hiszen megérkezett a legújabb tanulmány, egy minden eddiginél intenzívebb vezetési élmény ígéretét hordozva. A MINI John Cooper Works Concept, amely jövő januárban, a Detroiti Nemzetközi Autószalonon gurul ki először a nagyközönség elé, a MINI ikonikus almárkájájának következő modelljét vetíti előre, hamisítatlan John Cooper Works stílusban, a jól ismert vörös motívumokkal díszített exkluzív fényezéssel, testre szabott aerodinamikai kiegészítőkkel és vadonatúj fejlesztésű, 18 collos könnyűfém felnikkel.

Hagyományosan, a MINI John Cooper Works modell a versenysportban szerzett sokéves mérnöki tapasztalatra épül: a kiemelkedően nagy teljesítményű hajtáslánc és a páratlan futómű-technológia, valamint a végletekig tökéletesített és a lehető legalacsonyabb légellenállást szolgáló karosszériaelemek és kiegészítők együttese biztosítja a legendás sportmodell agilitását és magabiztos kezelhetőségét, aminek köszönhetően a leggyorsabb MINI az egészen extrém vezetői szituációkban is tökéletesen manőverezhető. A végeredmény: borzongatóan sportos vezetési élmény...

Széleskörű versenyzői szakértelem tökéletes alapra építve: a vezetési élmény új dimenziója

A MINI John Cooper Works tanulmány a MINI legújabb generációjának műszaki alapjaira épült. Az elődmodellnél hosszabb tengelytávolság és a szélesebb nyomtáv közvetlen hatással van az autó karakterisztikájára. A MINI új generációjának modellváltozatai ránézésre is erősebbek, ütősebbek és agilisabbak, mint elődeik, amit a súlykönnyítés és a csökkentett légellenállás jelentősen tovább fokoz, és ez a MINI John Cooper Works tanulmány esetében sincs másként. A hatalmas légbeömlőket – amelyek maximálisan kitöltik a széria MINI modelleknek fenntartott ködlámpafészkeket – és a legalacsonyabb légellenállás érdekében megtervezett lökhárító-elemeket a LED fényszórókkal és a fekete keretbe épített hűtőráccsal hozza kontrasztba a MINI John Cooper Works tanulmány. A kifejezetten a modellhez tervezett karosszéria-csomag mindezeken felül első kötényt, speciálisan formált oldalküszöböket, diffúzor elemmel szerelt hátsó kötényt és légterelő szárnyat is tartalmaz.

Exkluzív fényezés, a jól ismert kontraszt árnyalattal

A MINI John Cooper Works tanulmány „Bright Highways Grey” névre keresztelt fényes szürke fényezése egy különleges gyártási folyamat végeredménye. A kézzel polírozott felületi festékréteget egy színtelen lakkréteggel vonták be, a speciálisan csillogó fényezés így külön kiemeli a sportos MINI modell szemkápráztató vonalait. A fényes szürke fényezést a John Cooper Works által fémjelzett kontraszt árnyalat, a tető, a légterelő szárny és a tükörházak vörös fényezése egészíti ki, mindez megbolondítva a jól ismert versenycsíkokkal, a motorháztetőn és a csomagtérajtón speciális Chili Red, a tetőn pedig fehér színben. Vörösre színezték még az egyedi John Cooper Works könnyűfém felnik közepének peremét, a sport fékrendszer féknyergeit, az oldalsó irányjelzők környékét, valamint az első és a hátsó lökhárító kontúr vonalait. A John Cooper Works logó szintén ezzel a színnel kapott kiemelt hangsúlyt a hűtőrácson.

A tanulmányautó sportos énjét a hátsó lökhárító közepén található ékesség is hirdeti. A MINI John Cooper Works Concept ugyanis sport kipufogórendszert is kapott, egyedi, John Cooper Works hangtompító rendszerrel felszerelve. A rendszer egy erőtől duzzadó, krómozott iker kipufogóvégben végződik, rajta a John Cooper Works logóval.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.10.03
Köszönhetően az új európai uniós emissziós normák lazításának, továbbra is számolhatnak a gyártók....
2023.10.03
A Hungarian Motorsport Academy pilótája, Molnár Martin egyedüli magyarként bekerült a nívós Richard....
2023.10.03
A kínai export akadozik, szinte minden külkereskedelmi ágazatban csökken a kereslet külföldön.  A....
2023.10.03
A GreenGo elektromos autómegosztó és a II. kerületi önkormányzat együttműködésének részeként....
2023.10.03
Sorra adják le a versenydarabokat a Pajtában a csütörtöki szárazkolbászversenyre. ..
2023.10.03
A Fairium Next Generation Riders Team pilótája a tavalyi Northern Talent Cup bajnoka október 8-9-én....
2023.10.03
Ütközésben összeroncsolódott személygépkocsi és kamion az M5-ös autópálya Budapest felé vezető....
2023.10.03
A világkereskedelem ismét növekszik és az ellátási láncok világszerte stressz alatt állnak. Hogyan....
2023.10.03
Néhány nappal a világpremier előtt a Škoda Auto bemutatta az új generációs Škoda Kodiaq külső....
2023.10.03
A közúti balesetek több, mint 90 százalékát emberi hiba, mulasztás, valamint figyelmetlenség okozza....