Lexus

Tenisz két keréken, a Lexus támogatásával

2023.08.16.

A brit nyílt bajnokság idei támogatójaként a Lexus fontos szerepet vállal abban, hogy a kerekesszékes tenisz az eddiginél is szélesebb társadalmi körben kapja meg a sportágat megillető figyelmet és elismerést.

A Lexus minden piacán a helyi adottságoknak megfelelően alakítja sportszponzorációs stratégiáját. Van azonban egy sportág, amely a világ összes szegletében az autógyártó figyelmének a középpontjában áll: a tenisz. A US Opentől a Davis-kupáig a legrangosabb bajnokságok és versenyek lebonyolítását segíti évek óta az autógyártó helyi és nemzetközi szinten egyaránt, legutóbb az ATP tenisztorna rendező szervezetével írt alá több évre szóló, platina szintű globális támogatói megállapodást.

Amilyen előkelő helyet foglal el a tenisz a sport világában, ugyanolyan kiemelt jelentőséggel és ismertséggel bír annak kerekesszékes változata a parasportágak körében. Az 1979-ben létrehozott kerekesszékes tenisz rövid időn belül rendkívüli népszerűségre tett szert, 1988-tól saját nemzetközi szervezet irányítása alatt fejlődött, majd 1998-ban példa értékű kezdeményezéssel teljes jogú sportágként integrálták a Nemzetközi Teniszszövetség, az ITF szervezetébe.

Ezt az inkluzivitást erősítette most a Lexus, amikor elvállalta a 2023-as brit nyílt bajnokság, a British Open főszponzori szerepkörét. A parasportok felkarolása nem ismeretlen a prémiummárka számára, hiszen anyavállalata, a Toyota Motor Corporation 2015 óta a nemzetközi paralimpiai mozgalom első számú együttműködő partnere és támogatója.

A brit nyílt kerekesszékes teniszbajnokság a sportág egyik legrangosabb nemzetközi versenye. A hagyományosan Nottinghamben megrendezett, idén harmincnegyedik évében járó bajnokságon a világ legkiválóbb játékosai vettek részt; emellett a sportág legnagyobb reménységei, illetve a tehetséges fiatalok is lehetőséget kaptak itt arra, hogy összemérjék erejüket.

Fotók: LTA.org.uk

A hat napon át, három kategóriában zajló vetélkedés végén jobbára a papírforma érvényesült. A férfiak versenyében a világranglista második helyén álló brit Alfie Hewett egyéniben megismételte 2021-es győzelmét, párosban pedig Gordon Reiddel az oldalán sorban harmadszor győztek. A nők között a világ legjobbjaként számon tartott holland Diede de Groot tavaly nem tudott részt venni a brit nyílt bajnokságon, ám idén csúcsformában (sorban 111 veretlen mérkőzés után) érkezett Nottinghambe, hogy aztán ott megszerezze pályafutása nyolcvanadik egyéni bajnoki címét.

A felsővégtag-fogyatékossággal élő játékosok számára kiírt quad bajnokságban szintén egy holland sztár, a szintén első helyen kiemelt Niels Vink nyerte meg az egyénit, méghozzá azzal a Sam Schroderrel szemben, akivel együtt idén is feltartóztathatatlanok voltak quad párosban.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.22
- Közös vállalatot alapított 50-50 százalékos tulajdoni arányban az AutoWallis csoport portugál....
2024.05.22
Pályafutása első futamgyőzelmét aratta a túraautós TCR Europe sorozatban, azaz a kategória Európa-....
2024.05.22
A police.hu oldal szerdán megjelent híre szerint az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat....
2024.05.22
Az Opel új fejezetet nyitott az új Astrával, Európa egyik legnépszerűbb kompakt autója már elérhető....
2024.05.22
Május 26-ig látható az AUTOPOESIS kiállítás, amelyen bemutatkozik az anyavállalat közel négy....
2024.05.22
Üldözött, leszorított, majd megállt hisztizni az M7 belső sávjában. Nem tetszett neki, hogy....
2024.05.22
Míg a tisztán elektromos autók eladása lassul, addig a plug-in hybridek piaca fellendült Európában....
2024.05.22
Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat....
2024.05.22
- A Budapest fölé érkezett  zivatarlánc miatt jelentős késések várhatók a Liszt Ferenc Nemzetközi....
2024.05.21
Független mérések igazolták, amit az érintett modellek tulajdonosai már tudnak: a Toyota full....