Foci

Tényleg lehet autóval is gólt lőni?

2021.06.28.

Németek nyerték a kisautók-nagylabdák meccset.

A lovaspóló után itt a sok lóerős foci, mert miért is ne lehetne autóval labdázni. Sőt, meccset játszani! Angliában már régóta űzik, az őrület másfél évtizede indult esztergomi Suzukikkal, aztán egyre népesebb lett a bajnokság, amelyben a játékosok volán mögött ülve, autókkal passzoljak a focit, és olykor a kapuba is betalálnak.

Nagypályás Aygo derbi                        Forrás: Toyota

Autófoci EB

A nyár végi British Motor Show keretében rendezik az autós foci EB-t, a főpróbát már megtartották, ezen négy nemzetet képviselő mezőny szállt csatába egy hatalmas pavilonban. A németek VW Polokkal, az olaszok Fiat 500-asokkal, a franciák C1-es Citroënekkel, a házigazda britek természetesen Minikkel játszottak. A csapatok 3-3 autóból állnak össze, kisebb ütközések megengedettek, sőt, a kapuban keresztben parkolva is lehet védeni, ami azt jelenti, hogy ilyen blokkolással már sehová nem fér be a közel méteres átmérőjű labda, vagyis tutira nem lesz gól. Ennek ellenére izgalmas volt a bemutató.

Nagyakapus Tivoli meccs Silverstone-ban                         Forrás: SangYong

Elvi” Priestly kapitány

A főpróbán a németek legyőzték az angolokat és az olaszokat is 2:1 arányban, így ők nyerték a pórba bajnokságot. A bemutatón még csupa angol játékos mérkőzött egymással, így fordult elő, hogy győztes németek csapatkapitánya a Wheeler Dealer TV-műsorból ismerős Mike Brever volt, az angolokat Marc „Elvi” Priestly vezette.

Esztergomi autókkal indult

A műfaj nem új, először esztergomi Suzukikkal tolták az angolok a labdát, amit most még színesebb mezőnyben rúgnak a játékosok, pontosabban a játékosok által vezetett autók, melyek alig magasabbak a pöttyösnél. Igaz jóval keményebbek, és nehezebbek, ám törékenyebbek is, de ez szemmel láthatóan egyáltalán nem izgatja a bukósisakos pilótákat. A keményebb meccsek után irány a lakatos meg a fényező műhely, aztán egy újabb forduló a következő bajnoki címert.

Kiskapus gól a francia-olasz teremfoci meccsen                    Forrás: NP-UK

British Motor Show

Az igazi autófoci EB-t az augusztus 19 és 22-e között nyíló British Motor Show keretében rendezik különböző nemzetek hírességeivel, köztük lesz Jimmy Bullard, Amy Dowden táncos, Sam Pinkham DJ és az egykori BTCC pilóta Moffat, valamint Ash Sutton.

A korábbi százeres látogatottság felére számít a rendezőség, a Hants-ben található Farnborough International Exhibition and Conference Centre látogatóinak egy jegyért 18.50 angol fontot kell fizetni, családi jegy ára 37 £.

Itt van Damon Hill                                          Forrás: SsangYong

Márkaverseny világbajnokkal

Az úttörő esztergomi Swiftek példáját több márka is követte, a Suzuki után 2006-ban rendeztek meccset Toyota Aygo minikkel, de a leghíresebb mezőnyt a dél-koreaiak hozták össze. 2016 augusztusában parádés csapatott állított ki a brit piacra robbanó SsangYong, mely Tivoli SUV modelljét reklámozta autófocival.

A Silverstone Classic keretében megrendezett hatautós meccsen a legendás VB döntőre emlékeztek: az angol és német csapatot olyan sportlegendák képviselték, mint a Forma 1-es világbajnok Damon Hill, Anthony Davidson, Johnny Herbert és John Barnes. A teremtornát kiskapukkal, a szabadtérieket nagykapukkal rendezték.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

  

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.24
Hol máshol, mint a Nordschleifén, a sportautók, pláne a Porschék legmérvadóbb játszóterén. ..
2024.05.24
Három európai digitális képzőművészt kért fel a Lexus, hogy teremtsen különleges világot a Lexus....
2024.05.24
2020 júniusában Birgit Lauda úgynevezett kötelesrész pert indított a meghalt férje által alapított....
2024.05.24
Japán sajtóértesülések szerint zöld utat kapott a sorozatgyártásra a 2015-ös Tokiói Autószalonon....
2024.05.24
Julie Mehretu, a nemzetközileg elismert művész a BMW M Hybrid V8 versenyautó műszaki alapjaira....
2024.05.24
A SEAT S.A. erősen kezdte a 2024-es évet, hiszen január és március között rekordszintű eredményeket....
2024.05.24
A friss termékek egy „vertikális” intelligens farmról származnak. ..
2024.05.24
Összeütközött három személyautó és egy kamion a 3-as főút 193-as kilométerénél, Arnót térségében. A....
2024.05.24
A MINI és a motorsport rajongói egyként várják az új MINI John Cooper Works debütálását. A nóvum....
2024.05.24
- Szujó Zoltán, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke a hétvégi Diósgyőr-rali....