Foci

Tényleg lehet autóval is gólt lőni?

2021.06.28.

Németek nyerték a kisautók-nagylabdák meccset.

A lovaspóló után itt a sok lóerős foci, mert miért is ne lehetne autóval labdázni. Sőt, meccset játszani! Angliában már régóta űzik, az őrület másfél évtizede indult esztergomi Suzukikkal, aztán egyre népesebb lett a bajnokság, amelyben a játékosok volán mögött ülve, autókkal passzoljak a focit, és olykor a kapuba is betalálnak.

Nagypályás Aygo derbi                        Forrás: Toyota

Autófoci EB

A nyár végi British Motor Show keretében rendezik az autós foci EB-t, a főpróbát már megtartották, ezen négy nemzetet képviselő mezőny szállt csatába egy hatalmas pavilonban. A németek VW Polokkal, az olaszok Fiat 500-asokkal, a franciák C1-es Citroënekkel, a házigazda britek természetesen Minikkel játszottak. A csapatok 3-3 autóból állnak össze, kisebb ütközések megengedettek, sőt, a kapuban keresztben parkolva is lehet védeni, ami azt jelenti, hogy ilyen blokkolással már sehová nem fér be a közel méteres átmérőjű labda, vagyis tutira nem lesz gól. Ennek ellenére izgalmas volt a bemutató.

Nagyakapus Tivoli meccs Silverstone-ban                         Forrás: SangYong

Elvi” Priestly kapitány

A főpróbán a németek legyőzték az angolokat és az olaszokat is 2:1 arányban, így ők nyerték a pórba bajnokságot. A bemutatón még csupa angol játékos mérkőzött egymással, így fordult elő, hogy győztes németek csapatkapitánya a Wheeler Dealer TV-műsorból ismerős Mike Brever volt, az angolokat Marc „Elvi” Priestly vezette.

Esztergomi autókkal indult

A műfaj nem új, először esztergomi Suzukikkal tolták az angolok a labdát, amit most még színesebb mezőnyben rúgnak a játékosok, pontosabban a játékosok által vezetett autók, melyek alig magasabbak a pöttyösnél. Igaz jóval keményebbek, és nehezebbek, ám törékenyebbek is, de ez szemmel láthatóan egyáltalán nem izgatja a bukósisakos pilótákat. A keményebb meccsek után irány a lakatos meg a fényező műhely, aztán egy újabb forduló a következő bajnoki címert.

Kiskapus gól a francia-olasz teremfoci meccsen                    Forrás: NP-UK

British Motor Show

Az igazi autófoci EB-t az augusztus 19 és 22-e között nyíló British Motor Show keretében rendezik különböző nemzetek hírességeivel, köztük lesz Jimmy Bullard, Amy Dowden táncos, Sam Pinkham DJ és az egykori BTCC pilóta Moffat, valamint Ash Sutton.

A korábbi százeres látogatottság felére számít a rendezőség, a Hants-ben található Farnborough International Exhibition and Conference Centre látogatóinak egy jegyért 18.50 angol fontot kell fizetni, családi jegy ára 37 £.

Itt van Damon Hill                                          Forrás: SsangYong

Márkaverseny világbajnokkal

Az úttörő esztergomi Swiftek példáját több márka is követte, a Suzuki után 2006-ban rendeztek meccset Toyota Aygo minikkel, de a leghíresebb mezőnyt a dél-koreaiak hozták össze. 2016 augusztusában parádés csapatott állított ki a brit piacra robbanó SsangYong, mely Tivoli SUV modelljét reklámozta autófocival.

A Silverstone Classic keretében megrendezett hatautós meccsen a legendás VB döntőre emlékeztek: az angol és német csapatot olyan sportlegendák képviselték, mint a Forma 1-es világbajnok Damon Hill, Anthony Davidson, Johnny Herbert és John Barnes. A teremtornát kiskapukkal, a szabadtérieket nagykapukkal rendezték.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

  

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.06.10
Autó, akár egy rockszám: „Good Vibrations”. Ahol csak megjelenik, rámosolyognak az emberek: ez az....
2023.06.10
A Daimler Truck leányvállalatot alapított autóbusz-üzletágához, amelynek célja, hogy az ügyfelek....
2023.06.09
A Moszkvics után a Volgát is újraélesztik Oroszországban, a Gorkij Autógyár (GAZ) már jövőre....
2023.06.09
A Le Mans-i 24 órás verseny szervezői épp csak bejelentették, hogy két-három éven belül....
2023.06.09
Az Autobild összehasonlító tesztjéből kiderül, hogy melyik a legjobb nyári szélvédőmosó folyadék a....
2023.06.09
Stockholmban a világon elsőként önvezető, tisztán elektromos meghajtású kereskedelmi....
2023.06.09
Egy új tanulmány szerint a szennyezőanyag-kibocsátásra vonatkozó Euro 7-es javaslat az Európai....
2023.06.09
Nagyszabású Zsiguli-találkozónak ad otthont szombaton a ferihegyi repülőmúzeum: 10 és 16 óra között....
2023.06.09
Napok óta esik, a hírek elöntött hazai utakról, járhatatlan vasúti pályákról szólnak, halálos....
2023.06.09
Míg tavaly a Subaru, 2021-ben a Cupra, Seat és a Hyundai, addig idén a Mazda nevezett elsőként....