Tesla Model 3

A Tesla több százezer autót hív vissza

2022.01.04.

Az USA-ban és Kínában számos Teslának kell visszahívás miatt műhelybe vonulnia. Még mindig nem világos, hogy németországi járműveket is érinti-e? – írja az automobilwoche.de

 

Az elektromos autókat gyártó Tesla összesen csaknem 700 ezer járművet hív vissza az Egyesült Államokban és Kínában biztonsági kockázatot jelentő meghibásodások miatt. Az Egyesült Államokban minden 2017 és 2020 között gyártott "Model 3" autó érintett. Ez az amerikai NHTSA közlekedésbiztonsági ügynökség dokumentumából származik, amelyet az interneten tettek közzé.

Fotó: Tesla

356 000 jármű esetében a tolatókamera kábelkötege megsérülhet a csomagtartó fedelének kinyitásával és zárásával. Ez a kamera meghibásodását okozhatja. Az információ nem sokkal az évforduló előtt vált ismertté több sajtóhír révén.

Emellett a december 21-i adatok szerint 119 000 "Model S" típusú autó esetében ( 2014-től 2021-ig az USA-ban gyártották) fennáll a veszélye annak, hogy a motorháztető váratlanul kinyílik, ha kioldanak egy zárszerkezetet. Ez „akadályozhatja a vezető kilátását és növelheti a balesetek kockázatát”.

Kínában körülbelül 200 000 jármű érintett. Amint a kínai piacfelügyeleti hatóság online közleményéből kiderül, csaknem 20 000 importált "Model S" autót és több mint 35 000 import "Model 3" autót érint. Ezen kívül körülbelül 144 000 "Model 3"-t gyártottak Kínában, amelyeket szintén érint a visszahívás. A jelentések szerint ez ugyanazokkal a biztonsági kockázatokkal jár, mint az Egyesült Államokban.

A Tesla eladásainak mintegy ötödét Kínában, a világ legnagyobb elektromos autók piacán realizálja. Az Elon Musk által alapított csoport 2019 óta több ezer alkalmazottal üzemeltet gyárat Sanghajban.

A grünheidei termelés a tervek szerint még idén elkezdődik

A Tesla a közelmúltban hatalmas, milliárdos nyereségre tett szert. Elon Musk vállalkozó csoportja jelenleg a Berlin melletti Grünheide-ben építi első európai gyárát. Ezt azonban még mindig nem hagyták jóvá hivatalosan. Brandenburg tartomány kormánya szerint a Tesla most benyújtotta a hiányzó dokumentumokat a jóváhagyási folyamathoz. Ezeket most ellenőriznék, a döntés időpontját nem lehet megnevezni – mondta a környezetvédelmi minisztériumának szóvivője.

Brandenburg miniszterelnöke, Dietmar Woidke (SPD) türelmet kér: ​​"Most fontos, hogy továbbra is mindent megtegyünk a szükséges türelemmel annak érdekében, hogy a jóváhagyási folyamat professzionálisan folytatódjon. Ettől függünk, de mindenekelőtt magától a Teslától, hogy végül egy jogilag biztonságos jóváhagyás áll rendelkezésre."

Elon Musk abban reménykedett, hogy az első grünheidei autók legkésőbb 2021 decemberében legördülhetnek a gyártósorokról. Ott már gyártanak járműveket, de csak belső teszt céljára – írja a német honlap.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.02.08
Balesetek, torlódások, rendkívüli közlekedési események – az Útinform jelenti. ..
2023.02.08
Senki sem szeretne osztozni a juttatásokban, ráadásul a bajnokság értékének csökkenését látják egy....
2023.02.07
Több tankot is elbír, legalábbis ami a tömeget illeti, és ha kell, simán átmegy rajtuk, persze csak....
2023.02.07
Balszerencse egy garázda autósnak az A2-es autópályán. Fényszóróit villogtatva „letakarított” egy....
2023.02.07
A következő Volkswagen akkumulátorgyár a kanadai Ontario tartományban épülhet fel. Ezt a helyi....
2023.02.07
Két hivatalos jégdrift-világrekordot is felállított Enyaq RS iV modelljével, azaz sportos RS-....
2023.02.07
Szerencséje volt annak az autósnak, aki a vasúti átjáróban a piros jelzés ellenére fékezés nélkül....
2023.02.07
A kínai gyártók érkezése Európába töretlen és egyelőre semmi sem állíthatja meg őket. ..
2023.02.07
Új vasúti biztonsági berendezést fejlesztett a PowerQuattro Zrt., amely a projekthez több mint 294....
2023.02.07
Biró István fővárosiként választotta a győri Széchenyi István Egyetemet. Olyan intézményt keresett....