Federal Mogul

Teszteken is bizonyított a Federal-Mogul zöld fékbetétje

2016.06.22.

A Federal-Mogul által közzétett teszteredmények igazolják, hogy a Ferodo Eco-Friction alacsony réztartalmú, illetve rézmentes fékbetétei nagyobb fékezési teljesítményt biztosítanak a konkurencia hagyományos, rézalapú termékeihez képest. A tesztet egy független brit tesztpálya és kutatási tanácsadó vállalat, a MIRA végezte. 100 km/h sebességnél az Eco-Friction fékbetétek 10%-kal javították egy Mk6 Volkswagen Golf, Európa legnagyobb számban eladott autójának teljesítményét, a személy- és könnyű haszongépjármű szegmensek esetében pedig hasonlóan egyértelmű eredmények születtek.

- A Ferodo elkötelezett az iránt, hogy a legújabb eredeti gyártói technológiákat és a legjobb minőségű termékeket kínálja az utópiacnak. A MIRA eredményei igazolják, hogy az Eco-Friction a biztonság és a környezetvédelem szempontjából egyaránt eléri ezt a célt - mondta Jérôme De Bruycker, a Federal-Mogul Motorparts EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) régió márkamarketing igazgatója. „Az Eco-Frictiont a féktermékekben a réz használatának betiltását megcélzó jogszabályoknak elébe menve fejlesztettük ki. A réz a fékbetétek kulcsfontosságú alkotóeleme, de sikerült helyettesítenünk olyan következő generációs formulánkkal, melyek egyenértékűek, vagy még jobb teljesítményt és nagyobb biztonságot nyújtanak, mint az eredeti alkatrészként szerelt rezet tartalmazó fékbetétek.”


A MIRA fejlett létesítményében végzett kiterjedt tesztelés Mk6 Volkswagen Golf és Renault Captur autókon, valamint Peugeot Boxer és Fiat Ducato könnyű haszongépjárműveken vizsgálta a rézmentes Eco-Friction fékbetétek fékezési teljesítményét négy jelentős konkurens termékhez képest. Az Eco-Friction fékbetétek a Golf fékezési teljesítményét 100 km/h-nál 10%-kal, 115 km/h-nál pedig 17%-kal, a Renault Capturét rendre 10, illetve 15%-kal javították, míg a Peugeot Boxernél 12 méterrel, a Fiat Ducatónál pedig 16 méterrel rövidebb fékutat eredményeztek.

A Federal-Mogul több mint 1500 nyersanyag keverékét vizsgálta meg alaposan és tesztelte a rezet felváltó optimalizált anyag kifejlesztése során. Ezt az úttörő technológiát azóta olyan vezető prémium német gépjárműgyártók mint a Mercedes-Benz és az Audi is bevezették eredeti alkatrészként.


- Örömmel töltenek el minket a teszt eredményei, melyek igazolják, hogy magasabb sebességről való fékezésnél, illetve nehezebb járművek esetében fokozódik az Eco-Friction betétek fékezőereje, és hogy a rézmentes és alacsony réztartalmú anyagok felhasználása egyaránt védi az úthasználókat és a környezetet - mondta Silvano Veglia, az EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) régió féktermék-marketingigazgatója.

A Federal-Mogul fejlett technológiájának elismeréseként az Eco-Friction már a 2013-as franciaországi Equip Auto kiállításon elnyerte a Járműipari Innováció Nemzetközi Grand Prix-jének nagyra becsült Arany Trófea díját, jóval azelőtt, hogy bevezetésre került volna az utópiacon. További információkért, valamint az innovatív Eco-Friction technológiáról készített tájékoztató videónk megtekintéséhez látogasson el a www.ferodo.com weboldalra. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.10.21
Ideje átgondolni, hogy mit tartunk egyáltalán automobilnak, azaz önmagától mozgó személy- és....
2021.10.21
Szeptemberben 639 051 utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ami a tavalyi azonos....
2021.10.21
A németországi, és ezen belül is a Baden-Württemberg tartományban működő vállalatok főszerepet....
2021.10.21
Átadták csütörtök délután az M80-as autóút Körmend-Rábafüzes között nettó 62 milliárd forintos....
2021.10.21
Nem csak Bécsben, Salzburgban is kedvelt a turisták körében a ló vonatta kocsi, a fiáker. Úgy tűnik....
2021.10.21
A padlógáz nem csupán a többi közlekedőre nézve lehet veszélyes, de sokba kerülhet annak is, aki....
2021.10.21
A hidrogén felhasználása számos területen elképzelhető Magyarországon - mondta az innovációs és....
2021.10.21
Elemzők által becsültnél nagyobb mértékben nőtt a teherautókat, buszokat, hajómotorokat és....
2021.10.21
Teljes útzár mellett tűzoltók végzik a mentést - írja a Katasztrófavédelem honlapja. ..
2021.10.21
Miközben a személyautó és a tehergépkocsi gumiabroncsok piaca stagnál idén a harmadik negyedévben....