Tóbiás és Balambér balatoni nyaralása | Autoszektor

Tóbiás és Balambér kalandjai

Tóbiás és Balambér balatoni nyaralása

2018.07.15.

A nyár közepén járunk, és Tóbiás és Balambér nagyon izgatott, hogy jön az újabb nyaralás. E héten a kis család Balatonra látogat el, hosszú évek tapasztalatai során kialakult Tóbiás és Balambér kedvenc helye. Cikkünkkel had segítsünk a döntésben, tarts velünk, és tud meg, hogy milyen balatoni nyaralóhelyek közül választhatsz, és, hogy hol mit érdemes megnézni, kipróbálni.

 

(kép: hirhatar.com)

Révfülöp

Révfülöpöt a Balaton-átúszásról szinte mindenki ismeri, minden évben ezrek kelnek útra az itteni partról. A település ligetes-fás strandja sokak kedvence, de a Fülöp-hegyre is érdemes felkapaszkodni, ahonnan csodás kilátás nyílik a környékre. A legjobb a magyar tengert a Millennium-kilátóból megszemlélni, mely 2001-ben, a magyar államalapítás ezeréves évfordulójának emlékére épült meg.

Tihany

Tihany az ország egyik legszebb fekvésű települése, mely igazi kis ékszerként nyúlik a Balatonba. A tihanyi apátság kihagyhatatlan látnivaló, emellett a híres visszhang miatt is érdemes ide ellátogatni. A hangulatos utcák és az apró cukrászdák mellett a nyáron az egész tájat lilává változtató levendulák adnak meseszerű hangulatot a városnak.

A jól ismert Apátság (kép: balatontipp.hu)

Fonyód

A különleges fekvésű városból nyílik az egyik legszebb kilátás a Balatonra, ha a vízparthoz közel kanyargó erdei úton felkapaszkodsz a Várhegyre, a Panoráma sétányról az egész tavat látni, Almáditól Keszthelyig. A hegytetőn emellett két kilátó is található, nem messze pedig az örök szerelem emlékére emelt Kripta-villát csodálhatod meg.

Balatonalmádi

Az Öreg-hegy tó felőli oldalán fekvő Balatonalmádit két oldalról dombok ölelik körül, ami még festőibbé teszik fekvését. A település legnépszerűbb látnivalói közé tartozik az Öregpark, melyet a múlt század elején alakítottak ki, Petőfi, Kossuth és Rákóczi szobraival, a Sóhajok hídjával és az Örökmécsessel. A park látnivalói közé tartozik továbbá a század eleji mintára újjáépített Zenepavilon és az 1928-ban épült Liget kávéház is. Mindemellett Almádi vitorláskikötője is kihagyhatatlan.

Balatonfüred

Balatonfüred a Balaton egyik legrégebbi és legpatinásabb üdülőhelye, ahová sokan a nosztalgikus hangulat és a hely eleganciája miatt látogatnak el. A régi villák és a tó látványa mellett a Tagore-sétányért is érdemes felkeresni a várost, melynek fáit egy-egy híres ember ültette el, miután Rabindranath Tagore indiai költő-író az itteni szanatóriumnak köszönhető gyógyulása miatt tette.

Siófok

A népszerű üdülőhely a Balaton legnagyobb városa és kikötővárosa a déli parton. Egyúttal a fiatalok kedvence, rengeteg szórakozóhely található ugyanis a parton, emellett nyaranta egymást érik a fesztiválok. A nyaralóknak kedvez továbbá, hogy Siófok hatalmas szabadstranddal rendelkezik, mely kilométereken keresztül húzódik a tó partján.

Siófokon este is nagy az élet (kép: magazin.belfodipihenes.com)

Balatonfűzfő

Mivel a Fűzfői-öbölben igen kedvező a széljárás, Balatonfűzfő nem csupán a strandolók, de a szörfösök és vitorlázók paradicsoma is. A part mellett továbbá olyan látnivalók várják az ideérkezőket, mint a Romkúti-mező és a római kori romok, illetve a Máma-tető, ahonnan csodás kilátás nyílik a magyar tengerre.

Zamárdi

Zamárdi szintén a leghangulatosabb Balaton-parti települések közé tartozik, emellett itt található az egyik legnagyobb és legszebb szabadstrand, ahová nyár esténként is számos rendezvény csalogatja a turistákat. A Kálvária-dombon magasodó Hősök Kápolnáját sem szabad azonban kihagyni, mely szépséges épületével az I. világháborúban elesett zamárdi és környéki katonáknak állít emléket.

Keszthely

A Balatoni régió egyik leglátogatottabb városának számító Keszthely nem csupán gyönyörű vízparttal rendelkezik, de itt található a mesebeli Festetics-kastély is, mely az ország egyik legjelentősebb műemléképülete. Parkja természetvédelmi terület, de körbesétálható, csakúgy, mint a mólóhoz közel található Helikon-liget.

Keszthely madártávlatból (kép: youtube.com)

Szántód

A Tihanyba közlekedő szántódi rév miatt a települést Somogy északi kapujának is nevezik. A hely egyik legszebb látnivalója Szántódpuszta, melyet Európa Nostra-díjjal jutalmaztak építészeti hagyományainak megőrzéséért. A harminc épület mellett az itt található képzőművészeti, kultúrtörténeti és néprajzi kiállításokat is érdemes megtekinteni.

Balatonakali

Balatonakali már az őskorban is lakott volt, azonban napjainkban is csupán egyutcás falunak számít. Nem is lakják túl sokan, a nyári időszakban viszont valódi zarándokhellyé változik - ilyenkor több tízezren látogatnak el ide -, köszönhetően többek között a hamisítatlan balatoni hangulatnak, a modern strandnak vagy épp a bájos kis kertmozinak.

Badacsony

A Tapolcai-medence legmagasabb tanúhegyének számító Badacsony a magyar tenger két öble közé ékelődve a Balaton-felvidék egyik legfontosabb jelképévé vált. A hegyre felkapaszkodva nem csupán a mesebeli kilátásban gyönyörködhetsz, de a helyi borospincéket is meglátogathatod, nem beszélve arról, hogy a túraútvonalat kedves kis éttermek szegélyezik.

Nem csak külföldön vannak szép dolgok (kép: kamaraonline.hu)

Nektek is tetszett Tóbiás és Balambér meséje? Minden héten frissülő történtünket kövessétek itt az Autószektoron, naponta új játékokért, tanácsokért pedig lájkoljatok minket a Facebookon!

 

 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.09.23
Az előzetes várakozásoknak megfelelően a címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen, a Red....
2023.09.23
Összeütközött két személyautó a Tápiószecsőt és Tápióságot összekötő úton – írta az Országos....
2023.09.23
Óriási szintkülönbséggel és fagypont alatti hőmérséklettel is meg kellett küzdeni annak a két....
2023.09.22
Érdemes rákeresni a cégre szerződéskötés előtt. ..
2023.09.22
Újabb fontos mérföldkőhöz érkeztek a balatoni fejlesztések azzal, hogy kifutottak első útjukra a....
2023.09.22
Ugyanakkor sok egyéb funkció válthat előfizetős modellre a jövőbeli bajor modellekben. ..
2023.09.22
A hétvégén rendezik a franciaországi Le Mans-ban a gyorsasági kamion Európa-bajnokság idei....
2023.09.22
Nézze meg a videót! ..
2023.09.22
Az M1-es autópályán, a lébényi szakaszon, a 128-as és a 136-os km között új terelést építenek ki,....
2023.09.22
Az LFA óta nem mutatott be olyan teljességgel öncélú, a sofőr korlátokat nem ismerő....