Tóbiás és Balambér élményei a Mobilis Kísérletbazárban | Autoszektor

Tóbiás és Balambér kalandjai

Tóbiás és Balambér élményei a Mobilis Kísérletbazárban

2017.04.30.

Az április is lassan eltelt, az idő egyre szebb, és országszerte izgalmas családi programok kerülnek megrendezésre. Minden adott egy kis vidéki kiruccanásra. Tóbiásnak és Balambérnak a következő kalandja a Győrben található Mobilis-kiállítási központban megrendezett kísérletbazáron folytatódik. Vajon milyen élményekkel gazdagodtak? Cikkünkből megtudhatod!

 

Egy ilyen izgalmas programot nagy hiba lett volna kihagyni! (kép: uni.sze.hu)

Tóbiás és Balambér ismét kitörő boldogsággal ébredt fel és nem is tudták leplezni lelkesedésüket, hiszen anyukájuk már előző nap este elárulta a péntekkel kibővített hétvégi tervet, miszerint Győrbe fognak ellátogatni. A két kiskutya már nagyon izgatott volt, hogy milyen érdekességeket fognak látni a Kísérletbazár elnevezésű rendezvényen.

- Jaj Balambér, úgy izgulok! Olyan régen voltunk vidéken, tök jó lesz. – örvendezett Tóbiás.

- Nekünk előző hétvégén volt óvodás kirándulás, és mi is pont Győrbe mentünk. – mondta Balambér.

Nagyon siettek a felöltözéssel és a reggelivel, hogy minél hamarabb el tudjanak indulni édesanyjukkal és édesapjukkal karöltve, hogy minél több időt tudjanak a Kísérletbazáron tölteni.

- Gyertek, gyerekek, cipőt és kabátot felvenni, induljunk! – szólt Tóbiás és Balambér édesapja.

A kis család se perc alatt összekészült és máris az autóban találták magukat Győr város felé haladva. Másfél órás utazás után a Mobilis-kiállítási központ előtt parkolt le az édesapa.

- Na, gyerekek, menjünk be és érezzük nagyon jól magunkat!

A Mobilis Győr éjszakai fényei. Tóbiás és Balambér mindig szívesen látogatnak ide vissza. (kép: mobilis-gyor.hu)

Mobilis Győr 2017. április 21-én negyedik alkalommal rendezte meg a Kísérletbazár című programot, a régió legnagyobb tudománynépszerűsítő közönségrendezvényét. A Kísérletbazáron évek óta több száz kreatív, innovatív középiskolás diák, a jövő műszaki értelmisége kap lehetőséget arra, hogy látványos attrakciókkal hívja fel a rendezvény látogatóinak figyelmét a műszaki és természettudományok szépségeire.

Tudományos izgalmak a Kísérletbazár színpadán (kép: mobilis-gyor.hu)

Idén általános iskolai csapatok is jelentkezhettek, így még szélesebb korosztályból érkeztek a diákok, akik látványos színpadi bemutatókkal és saját fejlesztésű kísérleti eszközeikkel szórakoztatták a látogatókat. A szervezők minden csapatot felkértek arra, hogy színpadon bemutatót tartsanak, amely lehet kísérleti bemutató, de akár olyan természettudományos szakmai tartalom is (pl. projekt bemutatása), amely az adott iskolához kapcsolódik. A kísérleteket csak diákok mutathatják be és csak ők szólalhatnak meg, ahol kiemelt szempont az érthető, látványos és humoros tudománynépszerűsítés. Az előadások mellett családok, általános iskolai osztályok, gyerekek részére különféle programokat rendeztek.

Figyelem! Ez nem játék! Közlekedésbiztonsági szimulátorok a Mobilisban. (kép: mobilis-gyor.hu)

Autós és motoros közlekedésbiztonsági szimulátor segítségével lehetett végigmenni olyan virtuális pályákon ahol a forgalomban felmerülő veszélyes közlekedési helyzeteket lehet gyakorolni.

Garamvölgyi László sok évtizedes rendőri élményeit is megosztja az érdeklődőkkel (kép: mobilis-gyor.hu)

Az érdeklődők végigmehettek egy hat állomásos foglalkoztató feladatsoron, ahol a tudatos közlekedéssel, baleset megelőzéssel, újraélesztéssel, a kerékpár kötelező felszereléseivel kapcsolatos feladatokat, teszteket vagy tudást kellet magukévá tenni. Mindezek elvégzése után értékes ajándékcsomagokat vehettek át az érdeklődők.

Hogyan is közlekedjünk? Biztonságosan!

Az épület alsó szintjén volt található a hat állomásnak az egyik legizgalmasabb része, ahol a közlekedési táblákat lehetett elméleti szinten elsajátítani, majd ezt a tudást, a képen látható KRESZ-parkban biciklire ülve, a gyakorlatban tudták a gyerekek kipróbálni. Még ha ez sem lenne elég, egy „részeg szemüveg” nevezetű játékkal is lehetett játszani. Fel kellett venni egy-egy szemüveget, amitől nagyon furcsán lehetett látni, és ami teljesen eltorzította az emberek látását. Ebből kifolyólag nehezen tudtak végigmenni az előre kialakított pályán.

Ugye, hogy nem is olyan könnyű „részegen”?

 

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t34.0-12/18190867_1435776859812703_1526703776_n.jpg?oh=347b21f6d467e028e98322713078801e&oe=5903F9CF

Nagyon jó móka, és tanulni is lehet belőle!

Miután mindent kipróbáltak, megnéztek, és kellően kijátszotta magát a kis család, elégedetten, és kicsit fáradtan ültek be a kocsiba és indultak haza. Nektek is tetszett Tóbiás és Balambér meséje? Minden héten frissülő történtünket kövessétek itt az Autószektoron, naponta új játékokért, tanácsokért pedig lájkoljatok minket a Facebookon!

Soron következő programjaink:

·        Május 1. Nagy Futam (Budapest , Bajcsy-Zsilinszky úton a Bazilika közelében)

·        Május 27-28. Háry János Mesefesztivál (Szekszárd)

·        Május 28. Gyereknap (Budapest, Andrássy út, Kodály körönd)

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.03.30
Vendégem Rusznák András igazságügyi járműszakértő. ..
2023.03.30
Az új, villamosított GSe modellekkel minden eddiginél egyszerűbben összehozható a....
2023.03.30
Lena Wurzenberger, a "Bild" egykori riportere és Julian Nagelsmann ex-Bayern-edző barátnője április....
2023.03.30
A biztonságosabb autózás érdekében a Mol Limo bevezeti a kilométer alapú árazást, ezzel....
2023.03.30
Nézze meg a videót! ..
2023.03.30
A Székesfehérvári Rendőrkapitányság dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett kísérletének....
2023.03.30
Toyota a ’Mobilitást mindenkinek’ stratégia soron következő lépéseként bemutatta Japánban a C+walk....
2023.03.30
Tizenötödik alkalommal rendezik meg a győri Széchenyi István Egyetemen az ország egyik....
2023.03.30
Lezárták az M5-ös autópálya Budapest felé tartó oldalát Lajosmizsénél, ahol két kamion és egy....
2023.03.30
A BMW M GmbH új karosszéria-kialakítással bővítette portfólióját a prémium középkategóriában. Az....