Tóbiás és Balambér jégkoris kalandja | Autoszektor
Tóbiás és Balambér kalandjai

Tóbiás és Balambér jégkoris kalandja

2017.11.19.

Mint ahogy minden évben, idén is november közepén nyitja meg kapuit a Városligeti Műjégpálya. A Budapest szívében található korcsolyapályát minden korizni vágyó és szerető felnőtt és gyermek egyaránt látogatja. Tóbiás és Balambér is kihasználta a lehetőséget, és nagyban készültek a hétvégi korcsolyázásra. Ha érdekel a két kutyakölyök jeges kalandja, akkor tarts velünk!

Mindenki csak ügyesen, ki ne csússzon valaki alól a talaj!  (kép: piknikmagazin.hu)

Tóbiás és Balambér a nappaliban üldögélt, és kedvenc meséjük nézése közben finom habos kakaót kortyolgattak.

- „Mindjárt véget ér a mese, mi lesz utána, mit fogunk csinálni?” – ez a gondolat motoszkált Balambér fejében. – „Ha vége a mesének, mit csinálunk, itt bent már nem tudunk semmi izgit sem csinálni, kint meg hideg van” – folytatta a fejtörést Balambér, és közben nagyokat sóhajtozott.

- Mi baj kisöcsém? – kérdezte érdeklődve Tóbiás, és testvére fele fordította tekintetét.

- Ááá, semmi, csak előre félek, hogy mit tudunk majd csinálni, hogy ne unatkozzunk, olyan rossz, hogy hideg van és nem lehet semmit sem csinálni. – sajnálkozott Balambér.

- Ne beszélj butaságokat testvérkém! Hát mit lehet csinálni a szabadban ilyen hideg időben? Segítek, nagyon szeretjük, és valamit a lábunkra kell húzni, hogy tudjunk csúszni a jégen.

- Jaj, tényleg, elmehetnénk jégkorizni. Kérdezzük meg anyáékat, hogy nem megyünk e el most jégkorcsolyázni! – szólt lelkesen Balambér, majd azzal a lendülettel átment a konyhába, ahol a gyermekek édesanyja éppen a Szombati ebédet készítette, és megkérdezte tőle a nagy kérdést.

- Drága édesanyám, mi lenne, ha délután elmennénk jégkorcsolyázni? Én már nagyon szeretnék, és Tóbiás is már elővenni a jégkorcsolyáját, hogy csússzon vele egy jót. – kérdezte magabiztosan édesanyját Balambér.

- Hát persze drágáim, ebéd után rögtön felkerekedünk, és már indulhatunk is. – válaszolta kedvesen az édesanya, és már terítette is az asztalokat az ebédhez.

Ilyen profi korival mindenki megtud tanulni korizni! (kép: insportline.hu)

Mielőtt elindultak volna, rendesen leellenőrizték, hogy mindenkinek a korcsolyája megvan e. Mindenkinek van a családban korcsolyája kivéve Balambérnak, mert neki még növésben van a lába, és inkább kölcsönöznek neki. Azonban hamarosan eljön az idő, amikor neki is kell egy jó kis korcsolyát venni. Nem könnyű a korcsolya vásárlás, de itt van pár jó tanács a jégkori vásárláshoz

· Minden esetben nagyon fontos kritérium, hogy a korcsolya jól fogja a bokát oldalirányban. Persze nem kell bebetonoznod a lábad, de ne is törjön meg - különösen fontos ez kezdők esetében. Legalább ennyire fontos, hogy előrefelé viszont engedjen, mert minél nagyobb mértékben előre tudod dönteni a lábszáradat a lábfejedhez képest, annál stabilabb testpocíziót tudsz felvenni.

· Jellemzően a műanyag, csatos rögzítésű jégkorcsolyákat ajánlják a legalacsonyabb árakon. Ezek általában oldalirányban jól fogják a lábat és a szezononkénti néhány alkalmas jégkorcsolyázáshoz megfelelőek.

· Abban az esetben azonban, ha sűrűbben jársz csúszkálni, érdemes többet áldozni és egy gyöngyvászon-bőr kombinációjú hokikorcsolyát használni.

· Idényenként jellemzően két-három alkalommal célszerű éleztetni, de érzésre is meg lehet állapítani a penge állapotát. Ha simán állsz a jégen és oldalirányba kitolva a lábadat túl könnyen kicsúszik, akkor bizony megérett az élezésre.

· Ha életedben először állsz jégkorcsolyával a lábadon jégfelületre, mindenképp érdemes hozzáértő szakedző segítségét kikérni.

Csak össze ne akadjon a lábuk! (kép: 888.hu)

A kis család már meg is érkezett a Műjégpályára, mindannyian megváltották a jegyet, plusz Balambérnak béreltek egy nagyon szuper korcsolyát. Nem kellet sokat várni, és mindannyian már a jégen álltak, és ki ügyesebben, ki kevésbé, ki gyorsabban, és ki lassabban, de végül is mindenki csúszott a jégen. Szerencsére itt a városligeti műjégpályán lehetőség van korcsolya edzéseket venni, vagy akár profi edzőtől megtanulni a korizás alapjait.

Csak óvatosan, fő a biztonság! (kép: hetszinvirag.hu)

Természetesen, mint mindenhol itt is vannak szabályok, amit mindenkinek be kell tartani a balesetek elkerülése végett.

· Korcsolyázás közben kesztyű viselése erősen ajánlott, sapka, vagy bukósisak használata javasolt.

· A jégfelületet rendeltetésének megfelelően és az engedélyezett létszámkorlát keretein belül lehet használni.

· A jégen TILOS és BALESETVESZÉLYES a kijelölt menetiránnyal szemben korcsolyázni, a haladást akadályozni, tömörülni, fogócskázni, vonatozni.

·10 év alatti gyermek kizárólag felnőtt kísérővel tartózkodhat a jégen, illetve a Városligeti Műjégpályán.

· A jégpályát és a szolgáltatásokat mindenki saját felelősségére és kockázatára veheti igénybe.

Kihagyhatatlan program az egész családnak. (kép: mujegpalya.hu)

Tóbiás és Balambér édesanyja is felhívta a kis lurkók figyelmét ezekre a nagyon fontos szabályokra. Szerencsére nem csak ők, hanem a pályán tartózkodó összes ember is betartotta ezeket a szabályokat, és így egy-két óra korizás után boldogan térhettek haza.

- Ilyet csináljunk máskor is, tök jó volt!- - lelkendezett Tóbiás

- Igen, és én mikor kapok saját korcsolyát? – kérdezte Balambér.

- Mit szólnál drágám, ha azt hozná a Jézuska karácsonyra? – kérdezett vissza az édesanya.

- Hát, az szuper lenne! – kiáltott fel Balambér és megölelte édesanyját.

Gyors fogmosás, és pizsamába bújás után nyugovóra tért Tóbiás és Balambér. Nektek is tetszett Tóbiás és Balambér meséje? Minden héten frissülő történtünket kövessétek itt az Autószektoron, naponta új játékokért, tanácsokért pedig lájkoljatok minket a Facebookon

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.22
A police.hu oldal szerdán megjelent híre szerint az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat....
2024.05.22
Május 26-ig látható az AUTOPOESIS kiállítás, amelyen bemutatkozik az anyavállalat közel négy....
2024.05.22
Üldözött, leszorított, majd megállt hisztizni az M7 belső sávjában. Nem tetszett neki, hogy....
2024.05.22
Míg a tisztán elektromos autók eladása lassul, addig a plug-in hybridek piaca fellendült Európában....
2024.05.22
Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat....
2024.05.22
- A Budapest fölé érkezett  zivatarlánc miatt jelentős késések várhatók a Liszt Ferenc Nemzetközi....
2024.05.21
Független mérések igazolták, amit az érintett modellek tulajdonosai már tudnak: a Toyota full....
2024.05.21
Ahogy azt megszoktuk: a márka marketingasszonya lazán, szórakoztatóan indította a Hyundai....
2024.05.21
Május 24-26. között idei első aszfaltos versenyén, a II. Hell Diósgyőr Rallye-n áll rajthoz Turán....
2024.05.21
Még kézzel építették az első Nissan Silviákat, és azok is leginkább Japánon belül maradtak. ..