Tóbiás és Balambér kalandjai - Kerékpár vásárlási tanácsok | Autoszektor
Tóbiás és Balambér

Tóbiás és Balambér kalandjai - Kerékpár vásárlási tanácsok

2014.08.24.

Nemsokára újra itt a suli, új bringára van szükséged? Mi segítünk!

A kerékpározás mint közlekedési forma egyre jobban kezd teret hódítani a nagyvárosokban is, egyre többen választják ezt a módot, és divat is manapság kerékpározni. Tehát nem csak hétvégi túrázások alkalmával ülünk nyeregbe, hanem a dolgos hétköznapokon is használjuk, munkába illetve iskolába járásra. A gyerekek bánatára (és a szülők örömére? :) hamarosan újra iskola, és lehet már nem lesz jó a tavalyi bicaj sem.

A kerékpárgyártás fejlődése

Az elmúlt 15-20 év alatt rengeteget fejlődött a kerékpárok gyártása is, már lassan ehhez az egyszerűnek tűnő közlekedési eszközhöz is olyan gyártás technológiát alkalmaznak, mint az autógyárakban. Ennek köszönhetően növelni tudták a darabszámot és a minőséget! Természetesen bizonyos munkafázisokat még mindig emberek végeznek.

forrás: kerekpar.mandiner.hu

Hol nézzek körül?

Az áruházak előnyben részesítik az olcsóbb kerékpárokat, amik minősége sokszor kifogásolható, megbízhatóságuk is megkérdőjelezhető.  Egy kerékpár megvásárlásakor is rengeteg olyan alapbeállítást el kell végezni a dobozból kivett és összerakott bringán, amik nélkülözhetetlenek a biztonságos közlekedéshez és hibamentes működéshez. Sajnálatosan az áruházakban vásárolt bringákhoz ez a szolgáltatás nem jár, így sokszor csalódunk a termékben, hiszen nem működik megfelelően az olcsónak és gazdaságosnak mondott kerékpárunk.

Egy áruház garanciális javítás esetén elküld minket egy általa megjelölt szakszervizbe, ahol a javítást végzik. Ekkor döbbenünk csak rá, hogy a bringánk a szerelő szerint nehézkesen javítható, mert alkatrész utánpótlás nincs, és csak bizonyos főalkatrészek márkásabb elemekre cserélésével oldható meg a bringa rendbehozatala, ezeket pedig természetesen nem garanciában fogják cserélni.

Szaküzletben?

Egy szaküzletben már az ajtó kinyitásakor is csak az új kerékpárok szagát érezzük a levegőben. Nem véletlen, ők a bicajokra szakosodtak, aminek természetesen számos előnye is lesz. Már a kerékpár helyes méretének kiválasztásában is segítenek az eladók. Manapság már nem csak a kerekek méretét lehet választani, hanem azonos típusból eltérő méretű vázak is léteznek, hogy ne függjön a kerékpáros testmagasságától a kényelme. Valamint a célunknak megfelelő járgány kiválasztásában is segítenek.

További előny a szaküzletben, hogy az áruházakkal ellentétben a kerékpárok már üzembe helyezve, összeszerelten várják gazdájukat és a későbbi karbantartást is vállalni fogja a szaküzlet. Több márkánál kötelező az egy hónap használat utáni felülvizsgálat, ebben is segíteni fog a szaküzlet. Garanciális meghibásodás esetén pedig helyben tudják javítani a kerékpárt.

Árak és kiegészítők

Egy szaküzletben ritkábban fogunk találkozni az áruházakban fellelhető olcsóbb kategóriájú biciklikkel, viszont tartósabb is lesz a bicaj amit választunk. Akárcsak a motorosoknak, úgy a bringásoknak is szüksége van bizonyos biztonsági felszerelésre és öltözékre, ezeket pedig mind meg tudjuk magunknak vásárolni egy szaküzletben, megfelelő minőségben. Ha dörzsöltek vagyunk, akkor a bicaj árába néhány biztonsági eszközt is bele tudunk alkudni. ;)

forrás: velencebike.hu

Ezek tudatában mi a kerékpárszaküzletben való vásárlást javasoljuk, hiszen kevesebb kellemetlenség és több öröm érhet minket a vásárlás során.

Jövő héten a kerékpár típusának kiválasztásával foglalkozunk, de addig is, használjuk ki még a nyári szünet utolsó napjait egy jó tekerésre!
És ne feledjétek, csak ÓVATOSAN!

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.06.02
Az "MM" kód: Soha ne vegyél ilyen autót! ..
2023.06.02
Ha a fenntarthatóságról van szó, a hamburgi székhelyű intralogisztikai szolgáltató, a Still, halad....
2023.06.02
Olaszországban országos sztrájkot jelentettek be a légiforgalmi irányítók és a földi kiszolgálók....
2023.06.02
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. idén a szokásosnál is nagyobb energiát fektet az út menti növényzet....
2023.06.02
Bizonyos Tesla modelleknél gyakran észlelnek nyikorgó hangokat a futómű területéről. Mi a probléma....
2023.06.02
Többfordulós, meghívásos tenderen az Influence Media integrált kommunikációs ügynökség nyerte el a....
2023.06.02
Dunaharaszti rendőr segített kiszabadítani az autóban rekedt Lénát - írja a police.hu ..
2023.06.02
A Bridgestone bemutatja a prémium kategóriás VX-R TRACTOR abroncscsaládot, amelynek fejlesztésénél....
2023.06.02
A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság vezetője illetékességi területére kiterjedő fokozott ellenőrzést....
2023.06.02
Azzal ajándékozott meg a sors távol-keleti szerencséje, hogy volt alkalmam napokig tesztelni végre....