Tóbiás és Balambér a villamoson! | Autoszektor
tömegközlekedés

Tóbiás és Balambér a villamoson!

2015.02.08.

Nézzük át a tömegközlekedés pár íratlan szabályát!

Tóbiás és Balambér a két kutyakölyök, a gyerekek meséken keresztül való szórakoztatása, és tanítása mellett, minden héten hoz egy jó tanácsot, amit a tudatos közlekedésre is odafigyelő szülők hasznosíthatnak a mindennapokban.

Ismerd meg Tóbiás és Balambér közlekedési kalandjait! Kattints ide, és kapsz egy mesét ajándékba!
 

A tömegközlekedés mint fogalom hamar beírta magát a történelembe, hiszen rengeteg ember életét könnyítették és gyorsították meg azzal, hogy olyan járműveket hoztak létre, melyek sok embert tudnak egyidejűleg eljuttatni  ’A’ pontból ’B’-be. A mai nagyvárosok elengedhetetlen alapköve a tömegközlekedés, a mindennapok részévé vált. Ennek ellenére sokan bosszankodnak néhány alapvető dolog miatt, amikkel még szebbé gyorsabbá és jobbá lehetne tenni ezt a világot. Vajon mik lehetnek ezek?

A metrón

A földalattihoz levezető mozgólépcsőkön sajnos sokan, a feltüntetett táblák ellenére is össze vissza állnak. Ennek köszönhetően a sietni igyekvő embertársaikat feltartják, és emiatt kezdődik a szitkozódás és viszálykodás a mindennapokban, ami feszültséget szül és így tovább.

A képen is látható hogy az emberek sajnos az egész mozgólépcsőt teljes szélességében elfoglalják és emiatt sajnos képtelenség, hogy más emberek a dolgukra siessenek. Megoldás lenne igen, ha nem kéne sietni, de ezt sokan tudjuk, hogy nem mindig jönne össze a dolgok.

Az itt látható megoldást javasoljuk mindenkinek, hogy ha teheti, húzódjon a mozgólépcső jobb oldalára, ezáltal a baloldalon szabadon hagyva a közlekedő sávot mindenki számára, aki használni szeretné!

A villamoson, buszon

A metrón is ugyanúgy probléma szokott lenni, főleg mióta megjelentek az új átjárható metrószerelvények. A villamosokon és a buszokon is jelenség, hogy az emberek az ajtókhoz közel tömörülnek és rengeteg kihasználatlan helyet tesznek elérhetetlenné mások számára és nem oszlanak el. Ezzel nem csak a helyet veszik el másoktól az emberek, hanem a kényelmes fel és leszállás lehetőségét is.

Ezért érdemes odafigyelni erre a pár apróságra, aminek köszönhetően sokkal könnyebb és kevésbé feszült napunk lesz. Kis odafigyeléssel és minimális erőfeszítéssel könnyedén tehetjük szebbé a mindennapokat! Higgyük el, hogy attól, hogy a villamos közepén állunk, ugyanúgy le fogunk tudni szállni, mint mások.  De legyünk óvatosak tömegközlekedve is, hiszen a rosszakarók ilyenkor is a zsebünkben lévő értéktárgyakra koncentrálnak! Kellemes utazást mindenkinek! 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.13
A hely szelleme is számít, Monacóban vagyonokat ért a legolcsóbban elárverezett Formula versenyautó....
2024.07.13
Kisiklott Romániában a Bécs-Budapest-Bukarest útvonalon közlekedő Dacia nemzetközi gyorsvonat....
2024.07.13
Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Tata előtt két személyautó ütközött össze. A 72-es....
2024.07.13
Short Blade nevet kapott a Geely kisebb, ám sokkal nagyobb energiasűrűségű LFP akkumulátora, aminek....
2024.07.13
Sokkoló hír terjed a német konszernnel összefüggésben, mely szerint az alkalmazottai 40%-át is....
2024.07.13
Nemcsak a színe vadító, hanem a lénye is vonzó. A Volvo EX30 igazi különlegesség, nem csoda, hogy....
2024.07.13
A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint halálos baleset történt....
2024.07.13
Palackozott vizet oszt a harmadfokú hőségriasztás meghosszabbítása miatt július 18-ig a MÁV-START....
2024.07.13
A várakozási idő csökkentése érdekében csak kilépő irányban üzemel a röszkei közúti határátkelőhely....
2024.07.13
Július 12-14. között a Magyar Országos Rally bajnokság negyedik versenyével, a Székesfehérvár....