lakóautó

Tom Hanks eladja a forgatásokon használt szuper lakókocsiját

2021.07.30.

"Houston, van egy lakóautónk!" Tom Hanks eladja földi "űrkabinját", amely 30 éven át hűségesen kiszolgálta – írja a carscoop.com.

Ha bele akarod élni magad a hollywoodi forgatások légkörébe, ha el akarod képzelni, hogy egy duzzogó színész hová vonult vissza, mikor elege lett a rendezőből és a stábból, most itt az alkalom, hogy megtedd. Igaz, nem lesz olcsó.

Tom Hanks ugyanis eladja lakókocsiját, mely a szó szors értelmében végigkísérte filmes karrierjét. Egy 1992-es Airstream Model 34 Limited Excella Travel Trailerről van szó.

Az Oscar-díjas amerikai színész a különleges lakóautót 1993-ban vásárolta meg, miután rájött, hogy nem túl szórakoztató a forgatásokon a jelenetek közti üres időt időt – olykor több napot - egy gagyi stábautóban tölteni.

"Abban az időben tettem rá szert, amikor még nemcsak a filmek cselekménye volt lassabb, hanem maga a filmkészítés is sokkal hosszadalmasabb volt" - mondta Hanks az eladást lebonyolító aukciós háznak, a Bonhamsnak. "Túl sok időt töltöttem fapados, ízléstelenül kidekorált és rettenetesen kényelmetlen bútorokkal berendezett, szűk lakóautókban. Ezért döntöttem úgy annak idején, hogy veszek egy vadonatúj Airstream kasznit, amelynek belső berendezését személyre szabottam rendelem meg.”

A színész elmondta: kifejezetten kérte, hogy a lehető legtöbb eredeti belső berendezési tárgytól szabadítsák meg a járművet, hogy az üres „héjat” teljesen szabadon, saját kényelmes és esztétikus bútoraival tölthesse meg.

„A konyhán és a fürdőszobán kívül nem akartam semmit, ami eredetileg is beépített volt. Úgyhogy hátra csak egy asztal és egy szekrény került, így maradt számomra egy kényelmes helyiség. Szerettem volna egy rendes kanapét is, ezért készítettem egyet kivehető lábakkal, hogy beférjen az ajtón.

A luxus lakóautóval Hanks körbeutazta Amerikát. Olyan filmek forgatásánál volt a lakhelye és menedéke, mint A szerelem hullámhosszán, a Forrest Gump vagy a Philadelphia. A lakókocsi egyúttal találkozóhellyé, klubhelyiséggé is vált Hanks és kollégái számára.

"Egy alkalommal, az Apolló 13 forgatásának szünetében Kevin Bacon, Bill Paxton és én űrhajós szkafanderben néztünk egy Buster Keaton dokumentumfilmet a tévében. Olyan volt, mintha magában az űrhajóban ültünk volna " - mondta.

A minden igényt kielégítő lakóautót egy Honda ES 6500 120/240 voltos generátor látja el árammal. Kihajtható terasznapernyővel és kandallóval van felszerelve. Hanks szerint, aki ezt megveszi, lehet, hogy már nem is vágyik majd vissza a lakásába.

Kár, hogy ezt az alkalmi vételt viszonylag kevesen engedhetik meg maguknak. A Bonhams úgy kalkulál, hogy a különleges jármű 150-250 ezer dollár körül kel majd el az augusztus 13-i Quail Lodge-i aukció során.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.09.17
Ha a BMW vagy éppen a Chevrolet márkákra gondolunk, azonnal autók jutnak eszünkbe, pedig számos....
2021.09.17
- Újraindít járatokat Budapestről a londoni Gatwick repülőtérre, Oslóba és Odesszába, Debrecenből....
2021.09.17
- Csehországban  éves összehasonlításban 12,3 százalékkal 147 ezer 659-re nőtt az új....
2021.09.17
Visszatért pénteken a Földre a kínai űrállomás előkészítésén dolgozó három kínai űrhajós, aki három....
2021.09.17
Moszkva polgármestere azt javasolta, hogy kobozzák el a hatóságok a módosított hangfogójú,....
2021.09.17
Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták Egyházaskozár és Bikal között. ..
2021.09.17
A legnépszerűbb európai Lexus-ként ismert, és szegmense egyik legkelendőbb modelljének számító UX....
2021.09.17
A helyszínelés idejére a rendőrök teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt, kerülni a....
2021.09.17
Romániában 16 százalékkal nőtt a járműgyártás az első nyolc hónapban a tavalyi azonos időszakhoz....
2021.09.17
- Forgalomkorlátozás lesz a 10-es főút Pilisvörösvári szakaszán burkolatfelújítás miatt szeptember....