robogók

Tovább csökkent a robogópiac

2016.12.22.

A 2015-ös évhez viszonyítva idén is folytatódott a hazai robogópiac csökkenése szakértők szerint. A piacról nincsenek egészen pontos statisztikai adatok, mivel ezeket a motorokat nem kell üzembe helyezni. A Budapesten robogókat használók közt a 125 köbcentiméteresnél nagyobb motorral szereltek a népszerűek. A motorkerékpár-alkatrészeket is forgalmazó Moped91 Kft. adataiból világosan látszik, hogy az öt-tíz éves kínai robogók elkezdtek komolyabb szervizre szorulni és a tulajdonosok jellemzően nem lecserélik ezeket, hanem folyamatosan javítják őket.

A nagymotorpiac enyhén, négy százalékkal növekedett decemberig, a kismotoroknak számító, nem rendszámköteles krosszmotorok, endurók és robogók piaca közben kereskedői becslések szerint csökkent 2016-ban. A piacról nincsenek egészen pontos statisztikai adatok, mivel ezeket a motorokat nem kell üzembe helyezni és így nincs regisztrációjuk a központi nyilvántartásban. Erről a piaci szegmensről az importőrök önbevalláson alakuló statisztikái állnak csak rendelkezésre és ezek nem mindig a legpontosabb képet mutatják.

Eltérő motorozási szokások

Kismotorok tekintetében a fővárosi és a vidéki szokások markánsan eltérnek egymástól. Míg Budapesten a robogókat használók közt a 125 köbcentiméteresnél nagyobb motorral szereltek a népszerűek, addig vidéken inkább a régebbi motorok javítása a jellemző. Ennek hátterében részben az áll, hogy a fővárosban és közvetlen környékén sokan a dugó elkerülése miatt, munkába járásra használnak motort és a távolságok is nagyobbak lehetnek.

A fővárosban motorozók többet is szánnak motorkerékpárjaik beszerzésére. Budapesten továbbra is népszerű a Vespa. „Az ország többi városában és a falvakban rövidebb távokra és sokkal szélesebb körben használnak motorokat” – tette hozzá Csima Béla, a cég ügyvezető igazgatója. Bár a céges beszerzéseken az olasz robogók szoktak jól szerepelni az eladásokat a kedvezőbb áron kínált kínai robogók vezetik.

Régiós verseny a használtpiacon

Egyre kevesebb használt robogó érkezik Olaszországból, mert ott is kevés a használtan eladásra kínált robogó és a piacon elérhetők ára pedig hasonló a magyarországihoz. „Az árak növekedésében komoly szerepet játszik, hogy nagyon sokan hordják a használt robogókat Olaszországból.

A magyarok mellett a román, a lengyel és számos más térségbeli országokból érkező kereskedők jelentek meg az olasz piacon és az élénk kereslet az árak növekedését hozta magával” – világított rá Csima Béla, a Moped91 Kft. ügyvezető igazgatója.

Növekedés az alkatrészpiacon

A motorkerékpár-alkatrészeket is forgalmazó Moped91 Kft. adataiból világosan látszik, hogy az öt-tíz éves kínai robogók elkezdtek komolyabb szervizre szorulni és a tulajdonosok nem lecserélik ezeket a motorokat, hanem folyamatosan javítják őket. „Cégünknél a kínai robogóalkatrészek forgalma több mint 40 százalékkal nőtt a tavalyi évhez képest” – tette hozzá Csima Bél ügyvezető igazgató.

A minőséget választják

A motorkerékpár-alkatrészeket is árusító Moped91 forgalma a belföldi piacon 15 százalékot emelkedett, köszönhetően annak, hogy a kereskedők és a végfelhasználók közül egyre többen hajlandók megvenni a jobb minőségű alkatrészeket.

„Sokaknak elegük lett a bizonytalan eredetű és kérdéses minőségű alkatrészekből. A garancia és az egyéb szolgáltatások miatt egyre többen keresik fel az alkatrészüzleteket a kétes webáruházak helyett. Ott vásárolnak, ahol világos az alkatrész beszerzési útvonala és a garanciás feltételek”.

Sokan előkeresik a régi Simsonokat

Több éves és egyre inkább növekvő trend, hogy a már néhány évtizede a fészerben rozsdásodó Simson motorokat egyre többen veszik elő és újítják fel. Ez a Moped91 Kft. által kizárólagosan forgalmazott, Simsonokhoz való MZA német eredeti gyári alkatrészek és az Eastzone német minőségű alkatrészek forgalmán is jól látszik. Ezek keresettek a környező országokban, Lengyelországban, Csehországban és Szlovákiában is. A Moped91 Kft nem csak hazánkban, hanem számos környező országban is forgalmaz Simson-alkatrészeket.

A Simsonok vitathatatlan előnye mind a mai napig, hogy ebben az árkategóriában nincs hasonló, nagy kerékkel gyártott motor. A nagy kerék előnye a kis kerekű robogókkal szemben, hogy terepen, rosszabb földúton sokkal jobban elmegy. Emiatt rendkívül kedvelt a horgászok és kiskertbe járók körében. Náluk a teherbírás is fontos, márpedig egy Simson, akár egy 150 kilós emberrel és egy 50 kilós tápos zsákkal is eldöcög.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.12.04
Két súlyos baleset is történt vasárnap éjjel - írja a Katasztrófavédelem. ..
2022.12.04
A kormány bemutatta a villamosenergia-hiány kezelésére vonatkozó tervét.   ..
2022.12.04
Még sokáig a hagyományos olaj- és gázkitermelés marad a Mol fő profilja Algyőn, de a társaság....
2022.12.04
Hogyan működik? Kell-e ez nekünk? Itt mindenre választ talál.   ..
2022.12.04
Hatvan gépjárműből álló konvojjal rendezik meg december 17-én a Dédesi Fényparádét és Jótékonysági....
2022.12.04
Jubileumot ünnepel a hazai motorizáció. 130 éve kapott engdélyt az első benzinüzemű gépkocsi a....
2022.12.04
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: A Mikulás pickupja. ..
2022.12.04
Forgalmi akadályra kell számítani - írja a Katasztrófavédelem honlapja.   ..
2022.12.04
Lassan nem az a kérdés Európában, hogy mennyibe kerül a nyersolaj vagy az üzemanyag, hanem az, hogy....
2022.12.04
Újabb kerékpáros közlekedési kapcsolatok létrehozásával fejleszthetik a fenntartható közlekedési....