Citroën

Tovább él a My Ami Buggy és vagányabb mint valaha

2023.05.28.

A Citroën a „My Ami Buggy” új változatát készül piacra dobni. A korábbinál gazdagabb felszereltségű 1000 darabos széria 9 országban lesz kapható. A kizárólag online értékesített modell 2023. június 20-án délelőtt 10 órától lesz rendelhető.

A Citroën „My Ami Buggy” anyagában színezett khaki zöld karosszériája és a fekete védőelemek – például a lökhárító-erősítések, a plasztronok, a fényszóródíszítések, a sárvédő-szélesítések, a küszöbök és a hátsó spoiler – a jármű robusztus jellegét erősítik, és kalandvágyó természetről tanúskodnak. A külső dekorelemeken (a plasztronokon található falcokon és a kerékdobokra ragasztott nyilakon) és a jármű belsejében (tárolók, nyitópántok, táskaakasztó, az üléseken megjelenő díszöltés, padlószőnyegek) egyaránt megjelenő élénksárga színfoltok pedig vitalitást és frissességet sugároznak.

Ennél a limitált szériánál is ugyanaz a vezérelv, mint az előzőnél: nincsenek se ajtók, se tető, hogy minél közelebb legyünk a természethez, és minél szabadabbnak érezhessük magunkat. A rossz idő elleni védekezésül azonban rákerült, illetve módosult néhány elem.

Az utasokat új, cipzárral ellátott műanyag ponyvák védik a külvilágtól, melyek a vászontetővel kiegészülve szeles, hideg vagy esős időben gyakorlatilag zárt utasteret biztosítanak. Ha a napi használat során az utasok egy kis friss levegőre vágynak, az ajtóponyva könnyen eltávolítható: csak fel kell tekerni és a hátsó ajtóoszlopra kell patentozni őket. Használaton kívül – például nyáron – pedig a garázsban tárolhatók.

A könnyebb használat érdekében a tetőponyva kialakítása is megújult. A fekete vízálló ponyva mostantól cipzárral záródik, így praktikusabb, és könnyebben kezelhető. A vászon a maximális kifeszítést lehetővé tevő díszlécnek köszönhetően tökéletesen illeszkedik a jármű sziluettjébe, egységes stílusú összképet eredményezve. Ráadásul menet közben kevésbé tud belekapni a szél. A ponyva feltekert állapotban patentok segítségével a tetőkeretre rögzíthető.

A továbbra is a kormányoszlopon található műszercsoportra retró hangulatú, félköríves ellenző borul. A „My Ami Buggy” új kiadásában ismét találkozunk az azonos nevű tanulmányautón 2021 decemberében bevezetett élénksárga útitáska-kínálat egyik darabjával. A kivehető egyedi táska dekoratív és praktikus tartozékként a kormánykerék közepén kialakított mélyedésbe illeszkedik. Patentokkal ellátott hátizsákpántok tartják a helyén, melyek feltekert állapotban a kormánykerékre rögzülnek. A cipzáras táska személyes tárgyak tárolására szolgál, és az autóból kiszállva magával is viheti a vezető.

Az új „My Ami Buggy” limitált széria felszerelését egy Ami hangszóró és új tartozékok teszik teljessé Az „Ultimate Ears Boom” névre hallgató könnyű Bluetooth hangszórót bárhova könnyen magunkkal vihetjük. A zenerajongók különösen hálásak lesznek az intenzív térhatású hangzásért. A 15 órás üzemidővel rendelkező strapabíró, vízálló tartozék garantáltan emlékezetes pillanatokat szerez majd. A hangszóró a kormánykerék közelében a műszerfalban kialakított mélyedésbe illeszkedik. A „My Ami Buggy” leendő vásárlói különböző termékeket - egy Ice-Watch órát, valamint egy fésűt és egy szafarikalapot - is kapnak.

A „My Ami Buggy” Franciaországban június 20-tól bruttó 10490 euró alapártól rendelhető.

A 2020. áprilisban bevezetett Citroën Ami rendhagyó koncepciójánál fogva komoly meglepetést okozott a mikromobilitási eszközök piacán. A mindössze 2,41 m hosszú ultrakompakt Ami rendkívül jól kormányozható. Az elektromos jármű a többi elektromos háztartási eszközhöz hasonlóan egy normál 220 voltos konnektorról 4 óra alatt feltölthető. Az Amit úgy tervezték, hogy megfizethető ára és alacsony fenntartási költsége következtében életkortól függetlenül (14 és 77 évesen is egyaránt könnyű vezetni) minél többek számára elérhető legyen. Az online vásárlási lehetőség, mint sok más fogyasztási cikk esetében, valamint a szélesebb körű, nem csak az autóipari hálózatokon keresztül történő értékesítés határozottan megkönnyíti az ügyfelek életét. A jármű Franciaországban és Portugáliában a Fnac és a Darty áruházakban, Spanyolországban, Belgiumban és Olaszországban a MediaMarkt üzleteiben is kapható.

A 9 országban forgalmazott Ami 2020. áprilisi bevezetése óta már több mint 35507 ügyfelet hódított meg. A jópofa jármű egyre népszerűbb: januárban Luxemburgban, az első negyedévben Svájcban, Máltán, Szlovéniában és 2023 második negyedévében Franciaország tengerentúli megyéiben (Réunion, Martinique és Guadeloupe) is bevezetésre kerül. Hamarosan Dániában is rendelhető lesz.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.09.25
2023 első öt hónapjában 47 089 új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 1,7....
2023.09.25
Megrendülten tudatjuk, hogy életének 84. évében elhunyt dr. Németh Kálmán gyémántdiplomás okleveles....
2023.09.25
A rendezvény első napja rengeteg programot kínál gyúróversenytől a koncertekig. ..
2023.09.25
A klasszikus formavilág és a legmodernebb technika bravúros mérnöki ötvözete az IAA Nemzetközi....
2023.09.25
Jövőre új autópálya matrica kategóriát vezetnek be Ausztriában: az egynapos matricát, amelynek ára....
2023.09.24
Korrekt eljárás a kereskedőtől. ..
2023.09.24
Egy újabb apró, de fontos lépéssel került közelebb Budapest a fenntarthatóbb városi életmódhoz. A....
2023.09.24
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Vannak még csodák. ..
2023.09.24
Épp 40 éve, 1983. szeptember 14-én súlyos magyar autóbusz-baleset történt Graz közelében. A....
2023.09.24
Megnyerte a gyorsasági kamion Európa-bajnokság Le Mans-i hétvégéjének vasárnapi első futamát Kiss....