AutoWallis

Tovább terjeszkedik az AutoWallis Szlovéniában: Land Rover márkakereskedés nyílik Ljubljanában

2022.05.26.

Megnyitotta Szlovénia egyetlen Land Rover márkakereskedését az AutoWallis Csoport, így tovább fokozza kiskereskedelmi aktivitását az országban. A lépéssel folytatja nemzetközi terjeszkedését a magyar tőzsde autós vállalata, miután az elmúlt két évben két sikeres akvizíciót hajtott végre a szomszédos országban, így már 5 szlovén városban 5 autómárkát értékesít - írja a cég közleménye.

Megnyitotta Ljubljanában Szlovénia egyetlen Land Rover autószalonját és márkaszervizét az AutoWallis Csoporthoz tartozó Wallis Motor Ljubljana, így a Csoport az ország kiskereskedelmi autópiacán egyre jelentősebb szereplővé válik.

A magyar csoport tagjai (Avto Aktiv, Wallis Motor Ljubljana) a brit márkával együtt már 5 autómárkát értékesítenek 5 szlovén városban. A most nyitott, 450 négyzetméteres autószalon közvetlenül a Wallis Motor Ljubljana által üzemeltetett, a főváros egyetlen BMW márkakereskedése mellett helyezkedik el, mely lehetővé teszi, hogy a márkákhoz kapcsolódó egyes szervizszolgáltatások (pl. autófényezés, karosszériajavítás) szervizideje rövidüljön, így fokozva a működési hatékonyságot, egyúttal pedig emelve a fogyasztói élményt.

Antal Péter, az AutoWallis kiskereskedelmi üzletágának igazgatója az új márkakereskedés megnyitása kapcsán elmondta, hogy a lépés támogatja az AutoWallis egyik fontos stratégiai célkitűzését, mely szerint a Csoport által lefedett 14 régiós ország minél nagyobb részén bevezesse és értékesítse a képviselt márkákat.

A most nyílt márkakereskedésben a Land Rover mellett a másik ikonikus brit márka, a Jaguar járművek szervizelésére is lehetősége van az ügyfeleknek.

Az AutoWallis Csoport tagjaként a Wallis Automotive Europe 2016-tól van jelen a Jaguar és a Land Rover márkák kizárólagos importőreként a közép-kelet-európai piacon (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Koszovó, Észak-Macedónia, Montenegró, Szerbia, Szlovénia), mely mellé 2020 tavaszán csatlakozott Magyarország is. A Jaguar Land Rover elmúlt évtizede egyértelmű autóipari sikertörténet, amelyet 2020 óta a hazai piacon is sikeresen képvisel a Csoport.

A brit gyártó folytatja a korábban megkezdett lendületes és innovatív termékfejlesztést, amellyel mára a prémium autók piacán megkerülhetetlen szereplővé vált.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.07.05
A vadonatúj Mazda CX-60 PHEV közelmúltbeli bemutatását követően a Mazda bejelentette, hogy....
2022.07.05
Összeütközött négy személygépkocsi Budapest XXII. kerületében, a 6-os főút belterületi szakaszán, a....
2022.07.05
Az átalakulásra való jobb felkészülés érdekében a járműipari beszállító Eberspächer átszervezi....
2022.07.05
A Schaeffler család növelte részesedését a Vitesco autóipari beszállítóban – írja az automobilwoche....
2022.07.05
Várhatóan 14 óráig szünetel a vonatközlekedés a Budapest-Cegléd vonalon, mert Üllő és Vecsés között....
2022.07.05
Függetlenül attól, hogy hónapok óta 400 forint körül mozog a forint-euró árfolyam, folyamatosan....
2022.07.05
Az Audi Hungaria Általános Művelődési Központban érettségiző diákok és a szakképzési tagozat....
2022.07.05
Közel három évtizede működtet Szegeden Suzuki márkakereskedést Veszprémi Károly, ugyanott, ahol....
2022.07.05
A 450 millió dolláros közös tőkebefektetéssel Észak-Amerika legnagyobb nyilvános e-töltő....
2022.07.05
A Bosch és a Volkswagen a tervek szerint együttműködhet az autonóm vezetés témakörében. A....