járműgyártás

A további együttműködésről tárgyaltak a Renault és a Nissan vezérei

2019.01.28.

Az együttműködés folytatásáról tárgyalt a Renault új elnöke és a Nissan első embere múlt heti telefonbeszélgetésükön - jelentette be sajtókonferencián Szaikava Hiroto, a Nissan Motor Co. elnöke.

A Nissan elnöke nem bocsátkozott részletekbe a telefonbeszélgetés tartalmát illetően. Annyit mondott, hogy "új fejezet nyílik meg az autógyárak együttműködésében", megjegyezve ugyanakkor, hogy ehhez még "hosszadalmas egyeztetésekre lesz szükség". A Renault a múlt héten nevezte ki az elnöki posztjáról lemondott Carlos Ghosn utódját a francia Michelin abroncsgyárat is vezető Jean-Dominique Senard személyében.

A Nissan már tavaly novemberben, letartóztatását követően felmentette Carlos Ghosnt minden tisztségéből. Ugyanígy járt el az autóipari együttműködés harmadik tagja, a Mitsubishi is. A Renault viszont akkor még csak helyettes vezérigazgatót bízott meg Carlos Ghosn feladatainak ellátásával "akadályoztatásának idejére". Az új elnök kinevezésével párhuzamosan a Renault a tavaly megbízott vezérigazgatót, Thierry Bolloret is véglegesítette hivatalában. Jean-Dominique Senard kinevezését követően bejelentette, hogy az egyik legfontosabb feladatának tekinti a Nissan és a Mitsubishi autógyárakkal folytatott együttműködés ápolását.

- Minden erőmmel azon leszek, hogy a Renault, Nissan és Mitsubishi autógyárak szilárd kapcsolataikra támaszkodva bizakodással tekinthessenek a jövő elé - mondta. A Renault legnagyobb részvényese a francia állam, több mint 15 százalékos hányaddal. A Renault 43,4 százalékos szavazó részesedéssel rendelkezik a Nissanban, az pedig 15 százalékos nem szavazó részesedéssel a francia autógyárban. Az együttműködés harmadik tagja, a Mitsubishi 34 százalékban van a Nissan tulajdonában. A Nissan jóval nyereségesebben működik mint a Renault, mintegy a felét adja a francia autógyár nyereségének.

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.09.26
Százhúsz autóbusz, köztük számos oldtimer és ritkaságnak számító jármű érkezik az V. Ferihegyi....
2023.09.26
A Volvo Cars a New York-i Klímahéten pontos dátumot közölt arról, meddig gyárt még gázolajjal....
2023.09.26
Az intralogisztika folyamatos és egyre gyorsuló változáson megy keresztül. A raktári folyamataikat....
2023.09.26
A megengedett legnagyobb sebesség több, mint duplájával közlekedett az az autós, akiről a 61-es....
2023.09.26
Felborult egy kisteherautó az M7-es autópálya 18-as kilométerénél, Érden, a Balaton felé vezető....
2023.09.26
Balesetek, torlódások, rendkívüli közlekedési események az Útinform friss jelentése alapján. ..
2023.09.26
Az autonóm járművek hada hamarosan már a szomszédban cirkál.   ..
2023.09.25
Nem telik el úgy hónap, hogy ne osztaná meg velem egy-egy közeli, vagy távoli ismerős, hogy milyen....
2023.09.25
Csattanós bűnügyben fordult a lakossághoz a bécsi rendőrség. Szeptember elején rajtaütöttek egy 33....
2023.09.25
2030-ra 50%-os akkumulátor tömegcsökkenést szeretne elérni a Stellantis, hogy közelítsenek a....