Önvezető autók

Toyota e-Palette járművek segítik a Tokiói Olimpiát

2019.10.25.

A 2020-as Tokiói Olimpián összesen 20 darab e-Palette jármű segíti majd a sportolók közlekedését, ezzel az olimpiai és paralimpiai faluban megvalósul a SAE szabvány 4. szintjének megfelelő, kis sebességű automatizált közlekedés. A sorozatgyártásra érett jármű október 24. és november 4. között lesz megtekinthető a 2019-es Tokiói Autószalonon is.

A Toyota bejelentette, hogy összesen 20 darab különleges tervezésű, “Tokyo 2020” kivitelű e-Palette jármű segíti majd a sportolók közlekedését a 2020-as Tokiói Olimpiai és Paralimpiai Játékokon, automata iránytaxiként közlekedve az olimpiai és paralimpiai faluban. Az akkumulátoros elektromos hajtású, önvezető járműveket a Toyota a különleges igényű sportolók értékes visszajelzései alapján alakította ki.

“Az olimpikonok és paralimpikonok fáradhatatlanul edzenek, hogy megvalósítsák a lehetetlent, ezért mi olyan járművet szerettük volna alkotni számukra, ami tökéletesen kielégíti mobilitási igényeiket a 2020-as Tokiói Olimpián.” –avat be Takahiro Muta, az e-Palette jármű “Tokyo 2020” változatának vezető fejlesztője. “A fejlesztési munka során sportolókat – különösen parasportolókat – kérdeztük arról, hogyan javíthatnánk tovább az e-Palette tulajdonságait, hogy egyszerű, kényelmes és praktikus közlekedési eszköz legyen. Büszkék vagyunk rá, hogy együttműködtek velünk egy olyan jármű fejlesztésében, ami nemcsak arra való, hogy szállítsa a sportolókat az olimpiai és paralimpiai falun belül, hanem arra is, hogy közben új lehetőségeik nyíljanak a többi emberrel való kommunikációra és új élmények szerzésére.”

A 2018-ban bemutatott e-Palette az első olyan jármű, amit kifejezetten a szolgáltatásként alkalmazott önvezető járművek (Autono-MaaS1) koncepció jegyében tervezett meg a Toyota, hűen tükrözve azt az elképzelést, hogy a márka mobilitási vállalattá kíván válni, amely az elektromos hajtás, a hálózatba kapcsolt járművek és a fejlett vezetési technológiák kombinálásával új mobilitási vállalakozások és üzleti modellek támogatására törekszik. A “Tokyo 2020” változat az olimpiai és paralimpiai falu sajátságos igényei alapján készült: a tágas ajtók és a motoros mozgatású rámpák segítségével gyorsan és könnyen szállhatnak be a sportolók.

Az automatizált vezetési rendszerrel irányított autó mintegy 20 km/órás sebességgel közlekedik majd a SAE szabvány 4. szintjének megfelelő önvezető képességgel2, egy biztonsági sofőr felügyeletével. Az, hogy a Toyota az e-Palette révén támogatja a sportolók és a szervezők mozgását, fontos része a vállalat célkitűzésének, hogy az Olimpiai és Paralimpiai Játékok első világszintű mobilitási partnereként fejlett közlekedési megoldásokat kínáljon a 2020-as Tokiói Olimpián. A jármű “Tokyo 2020” változata a Japánban október 24. és november 4. között megrendezett Tokiói Autószalonon3 is látható lesz. Az alábbiakban kicsit részletesebben is bemutatásra kerül az e-Palette “Tokyo 2020” változata.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.08.08
A magyar rendőrök a spanyol hatóságok által körözött járművet foglaltak le a Csanádpalota autópálya....
2020.08.08
A Mercedes brit pilótája volt a leggyorsabb a Forma-1-es 70. évforduló Nagydíja pénteki második....
2020.08.08
A drónok, a mesterséges intelligencia és az építészet területén alakulhat ki leginkább....
2020.08.08
Cristiano Ronaldo most éppen 8 millió euróért vásárolt magának egy álomautót. A világhírű portugál....
2020.08.07
Legalább tizenhatan meghaltak, több mint százan - közülük sokan súlyosan - megsérültek az Air India....
2020.08.07
Sokáig a Haris birodalom szürke eminenciásaként dolgozott, napjainkban ismert és elismert....
2020.08.07
A dél-korai autógyártó közzé tette az első grafikákat a Korandón alapuló, tisztán elektromos....
2020.08.07
Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája volt a leggyorsabb a Forma-1-es 70. évforduló Nagydíja....
2020.08.07
Ba Bilig Kínából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra pályázatára. ..
2020.08.07
A négy évtized után feltámasztott BMW Junior Team három tehetsége, Dan Harper, Max Hesse és Neil....