közlekedés biztonság

Tudta-e? Az év legveszélyesebb napja volt a mai

2015.12.19.

Egy brit tanulmány szerint ma délelőtt autóba ülni és közlekedni az év legkockázatosabb vállalkozása lehetett, melynek hátterében az előző este megtartott év végi céges bulik állnak.

Ha valaki azt gondolta, hogy korán autóba pattan és mindenkit megelőzve letudja a nagy, ünnepek előtti bevásárlásokat, örülhet ha csak dugóban ücsörgéssel és parkolóhely hiánnyal szembesülve megúszta a projektet. A Honda és egy alkoholszonda-forgalmazó cég (AlcoSense Personal Breathalysters) által végzett tanulmány szerint ugyanis előző este 4-ből egy ember partizott az év végi munkahelyi zárás okán, hat vagy annál több pohár/üveg alkoholos italt fogyasztott, melynek révén garantált a másnaposság. Eleddig még nincs ok az aggodalomra, de ha számításba vesszük azt is, hogy az italozó emberek több mint 25 százaléka ma délelőtt 10-ig volán mögé ült, annak ellenére, hogy a véralkohol szintjük (20 százaléknál) még mindig limit feletti, már más a helyzet, ugye!?

Pillanatkép a Másnaposok c. filmből - A tanulmány szerint december 19-én, reggel 9:23-kor volt a legveszélyesebb autóban ülni

A tanulmány szerint a 25-34 életév közötti korcsoport esetében a legnagyobb a forgalomban részvétel aránya az elhajlás utáni reggelen és a megkérdezettek egyharmada elismerte, hogy megbukna egy esetleges szondázáson. Hunter Abbott, az alkohol szonda forgalmazó cég ügyvezetője elmondta, hogy 4 korsó sör, vagy 4x2 dl bor elfogyasztása elég ahhoz, hogy a szonda ellenünk valljon másnap délelőtt, éppen ezért tűzték ki célul tudatni az autós társadalommal, a „másnapi” vezetésben rejlő kockázatot.

Az Egyesült Királyságban egyébként 1979-től, a hivatalos statisztikák közzététele óta, jelentősen csökken évről-évre a közúti balesetek száma. Ennek ellenére évente 3000 ember veszti életét olyan autós balesetben, ahol az eset bekövetkezésének a hátterében az alkoholfogyasztás áll. A decemberi ünnepi szezonban pedig továbbra is kiugróan magas a tragédiák száma.

Forrás: telegraph.co.uk

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.12.05
Félpályás útlezárás mellett helyszínelnek a rendőrök - írja a police.hu. ..
2021.12.05
Növelni tudta enyhén a járműeladást az idén az Óbudai Javító Kft. a koronavírus-válság sújtotta....
2021.12.05
A Budapesti Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési kisfilmmel hívja fel a figyelmet arra, hogy....
2021.12.05
Elkezdődött a december, aki eddig nem készítette fel az autóját a téli időszakra, ne várjon tovább....
2021.12.05
A magyarországi autópiacon a következő időszakban nem valószínű a 2020. évihez hasonló visszaesés,....
2021.12.05
A Budapest felé vezető oldalon történt az eset - írja a Katasztrófavédelem honlapja. ..
2021.12.05
Úgy tűnik, hogy érdemes megjegyezni a Gaussin nevet, hiszen a szándékaik komolyan a nullemissziós....
2021.12.04
Az amerikai Anderson Economic Group piackutató október végén megjelent tanulmánya meglepő dolgot....
2021.12.04
A Deep Space Projekt néven fejlesztett autó közel egymilliárd forintba fog kerülni. ..
2021.12.04
A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte az első Forma-1-es....