e-mobilitás

Új 500 állami támogatással - Fiat 500 l'Ungheria és la Prima

2020.07.14.

Vége a várakozásnak, az FCA csoport megkezdi első tisztán elektromos hajtásrendszerű autója magyarországi forgalmazását. Az Új 500 háromféle változatban lesz elérhető a Fiat márkakereskedőknél. 

Várja a vásárlókat az állami támogatás igénylésének feltételeihez igazodó „l’Ungheria”, a csúcsfelszereltségű „la Prima”, valamint a „la Prima” kabrió.A „l’Ungheria” az Új 500 kifejezetten a magyar piac igényei szerint kialakított verziója. A későbbiekben megjelenő legmagasabb felszereltségű „High” kivitelre épülő modell 10.990.000 forintos listaára lehetővé teszi az elektromos gépkocsik vásárlásához igényelhető állami támogatás maximális felhasználását.

Az állami szerepvállalással 8.490.000 forintért előrendelhető „l’Ungheria” sorozatot az érdeklődők megtalálhatják a Fiat kereskedőknél. A Fiat önmagában is nagy hatótávolságú elektromos autójának különleges változata kategóriájában kimagasló felszerelésekkel, illetve biztonsági rendszerekkelteszi a jövőbemutató élménnyé a fenntartható autózást.Megkezdődik az Új 500 csúcsmodelljeinek forgalmazása is. Az Fiatkereskedéseiben az érdeklődők előrendelhetik a „la Prima” kabrió változatát és várhatóan augusztus elejétől a „la Prima” ferdehátú verzióját is.Új 500 –A fenntarthatóA Fiat ikonikus 500 modelljének harmadik, fenntarthatóságot előtérbe helyező elektromos hajtásrendszerű generációja, átgondolt kialakításával és részletgazdagságával összetéveszthetetlen, minőségi olasz termék. Elődeinél lekerekítettebb, lágyabb vonalaival az Új 500 megőrizte a „Cinquino” páratlan stílusjegyeit.

Az Új 500 színvilágát a természet, illetve a természetes környezet ihlette. A „la Prima” kivitel elérhető a Földet idéző Ásvány szürke (metál), a tengert megtestesítő Óceán zöld (metál), valamint az égbolt előtt tisztelgő háromrétegű Égszínkék gyöngyházfényezéssel.A „l’Ungheria” speciális változata Solid fekete és Solid fehér pasztellfényezést kínál, az alapfelszereltség részeként.Hatótávolság, töltés és vezethetőség A Fiat kiemelt figyelmet fordított az elektromos autózásban kulcsfontosságú hatótávolság növelésére, illetve a beépített akkumulátorok feltöltéséhez szükséges idő csökkentésére.

Ennek köszönhetően a 42 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátorcsomaggal az Új 500 a WLTP norma szerint, akár 320 kilométert is képes megtenni. Az Új 500 a töltési idő optimalizálása érdekében 85 kW-os gyorstöltő rendszert kapott. A rendszer valóban gyors, mindössze öt perc elegendő például ahhoz, hogy az átlagos napi használatot meghaladó ötven kilométer megtételéhez szükséges mértékig feltöltsük az akkumulátorokat. És ez még nem minden. Az autó jobb hátulján elhelyezett Combo 2 töltőaljzathoz csatlakoztatható egyen-, illetve váltakozóáramú gyorstöltő mindössze 35 perc alatt 80százalékra tölti az akkumulátort. Az Új 500 támogatja az otthoni töltési megoldásokat is.

Az Easy Wallbox™, egy olyan töltőrendszer, amely a szokványos háztartási csatlakozóra köthető. A speciális berendezést kizárólag az FCA számára fejlesztette ki az ENGIE EPS, forgalmazását a Mopar az elektromos 500 piacra lépésével párhuzamosan kezdi meg Európában. Olyan egyszerű és megfizethető, telepítést nem igénylő megoldásról van szó, amely Bluetoothon keresztül vezérelhető. Lehetővé teszi, hogy a felhasználók kiegyensúlyozzák háztartásuk elektromos terhelését. Nincs szükség szakemberre, a vásárlók késlekedés nélkül elkezdhetik tölteni az 500 új modelljét akár 3 kW teljesítménnyel is.

Amennyiben ez nem elegendő, az Easy Wallbox teljesítménye 7kW-ra növelhető, így alig több mint hat óra alatt otthonában mindenki teljesen feltöltheti autóját. Az Új 500 három üzemmódot kínál, amelyek közül vezetési stílusunknak megfelelően választhatunk.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.08.14
A Tesla vezetési asszisztens rendszerét gyakran kritizálták a múltban és bírálják jelenleg is, de....
2020.08.14
Marko Ivic Horvátországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.08.14
Accrai (Ghána) összeszerelő üzemének hivatalos megnyitójával a Volkswagen tovább bővíti jelenlétét....
2020.08.14
Baleset miatt nagy a torlódás az M7-esen a Balaton felé - közölte az Útinform péntek délután a....
2020.08.14
A következő tíz év alatt a városi buszállomány fele cserélhető le kormányzati és európai uniós....
2020.08.14
Minden vasúti átjáróban történő baleset megelőzhető lenne odafigyeléssel és a szabályok....
2020.08.14
Bármennyire is bizonytalan a gazdasági helyzet mostanság, és akármennyire is ingadozó a benzin ára....
2020.08.14
Ötre nő az új BMW 5-ös sorozat plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellváltozatainak....
2020.08.14
Sikerrel indult júliusban a Mahart nyaralóhajózási programja, jelentős az érdeklődés, a hajók....
2020.08.14
Már 2022-re elkészülhet a szériamodell abból a Toyota versenyautóból, amely az idei Le Mans-i 24....