FIAT

Új fizimiskája van az 500-asnak

2017.06.01.

Az elmúlt öt évben egyedülálló karakterével hódító 500L számára most elérkezett a megújulás ideje. A modell európai népszerűségét és folyamatosan emelkedő piaci részesedésének alapját képező funkciókra és szolgáltatásokra építve a Fiat 500-as család legtágasabb tagja az eddigieknél is fejlettebb információs- és szórakoztató rendszereket, valamint még stílusosabb személyiséget kínál. Az autó mindhárom változata megújult kívül-belül: a City, Cross és Living kivitelek.

A felfrissült modell így még jobban illeszkedik az 500-as családba, ezen kívül pedig alkatrészeinek 40%-a is megújult. A tervezés során arra törekedtek, hogy a legfontosabb stílusjegyeit hangsúlyozva megerősítsék a modellcsalád egységét. Az 500L sikeresen ötvözi a kategória sokoldalú praktikumát az 500-as eredeti értékeivel és megjelenésével.

Ezek már önmagukban elegendőek volnának egy egyedülálló karakter megteremtéséhez, ám még intenzívebbé teszi hatásukat az 500-asra jellemző ösztönösség: az 500L az eredeti 500-as modell legendás  világát és izgalmát az egyterűek tágasságával és funkcionalitásával kombinálja. Miközben az ikonikus Fiat világszerte a belvárosi utcákon érzi magát elemében, az 500L a védjegyévé vált kompakt méreteket az új Cross kivitel SUV-kat idéző megjelenésével párosítja.

A modell üzemmódválasztó funkciója az útviszonyoktól és a vezetési stílustól függően háromféle választást – normál, Traction+ és Gravity Control – kínál. Akár városban vagy nyílt terepen használja, az új 500L sofőrje számára minden helyzetben kulcsfontosságú, hogy kapcsolatban maradhasson, megoszthassa társaival az utazás élményét, kommunikálhasson, kedvenc zeneszámait hallgathassa, és hogy valós időben értesüljön a közlekedési és időjárási fejleményekről.

Az 500L esetében mindehhez még csak a kormányt sem kell elengedni, és a tekintetünket sem kell levenni az útról: erről gondoskodik a 7 colos, nagyfelbontású érintőképernyővel, Apple Car Play integrációval felvértezett, Android AutoTM-kompatibilis UconnectTM HD Live rendszer.

A Cross kivitel új dimenzióval gazdagítja az 500L személyiségét. Az üzemmódválasztón túl az autó kalandvágyát egyedi felszereltsége, 25 mm-rel megnövelt szabad hasmagasság, valamint a hamisítatlan crossover megjelenésről gondoskodó stíluselemek – az 500x design-jával harmonizáló lökhárítók, megújult oldalvédő csíkok, valamint új első és hátsó védőlemezek erősítik. A Cross kivitelhez két letisztult városi kiadás: a City és a Living társul; utóbbi hét, szabadon konfigurálható ülésével új mércét állít a tágasság és a sokoldalúság terén.

Többről van itt szó, mint modellváltozatokról: ezt a három teljesen egyedi személyiségű autót eltérő közönség számára, különböző igények kielégítésére tervezték. Közös bennük azonban a színvonalas biztonsági felszereltség– például a 30 km/óra sebesség alatt működő, automatikus városi vészfékrendszer –, valamint a kategóriában kimagasló csomagtérkapacitás.

A modellek belső kialakítása is rendkívül rugalmas, így az ügyfelek akár 1500 különböző módon konfigurálhatják a belső teret. Az 500L tulajdonosai exkluzív csomagok révén tökéletesen saját ízlésükhöz szabhatják a járművet, tetszés szerint kiemelve annak dizájnját, online kapcsolódási lehetőségeit, kényelmét vagy biztonságát. A modellcsalád tagjai benzin- és dízelmotorral, LPG- és CNG kivitelben, akár 120 lóerővel választhatók, öt- vagy hatfokozatú kézi, illetve Dualogic automatizált sebességváltókkal társítva.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.09.17
A helyszínelés idejére a rendőrök teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt, kerülni a....
2021.09.17
Romániában 16 százalékkal nőtt a járműgyártás az első nyolc hónapban a tavalyi azonos időszakhoz....
2021.09.17
- Forgalomkorlátozás lesz a 10-es főút Pilisvörösvári szakaszán burkolatfelújítás miatt szeptember....
2021.09.17
A járvány miatti kényszerszünet után ismét elindul a fiatal vezetőket továbbképző Ford-tréning. Az....
2021.09.17
Bármit építünk, fontos, hogy ismerjük a leendő felhasználó jellemzőit és igényeit. Így tett az a....
2021.09.17
Túlsúlyos karavánt intettek ki a forgalomból a Pest megyei rendőrök. ..
2021.09.17
Belgiumban a cég minden negyedik munkatársa a tisztán elektromos meghajtású MINI-t választotta, a....
2021.09.17
Az Ioniq 5 után három évvel jöhet a nagy terepjáró az elektromos almárka kínálatába. ..
2021.09.17
Néhány perc különbséggel adott hírt tegnap késő este a katasztrófavédelem két oszlopnak csapódó....
2021.09.16
A vietnami VinFast autógyártó cég szabadalmaztatta a Pininfarina által tervezett modelljét....