Értékelés

Újabb rangos szervezet találta a Lexust a legmegbízhatóbb autómárkának

2020.11.24.

Ezúttal a Holland Fogyasztóvédelmi Szövetség felmérésén végzett az első helyen a legmegbízhatóbb autómárkák sorában az egyébiránt a világ legkörnyezettudatosabb luxusautómárkájaként is ismert Lexus. Az eredmény újabb látványos megerősítése az Európában 95%-ban öntöltő hibrid elektromos autókat értékesítő Lexus közismert megbízhatóságának, amelyet a világszerte elvégzett felmérések rendre visszaigazolnak.

A Holland Fogyasztóvédelmi Szövetség, a Consumentenbond a Lexust választotta a holland piac legmegbízhatóbb autómárkájának, miután a cég első helyen végzett a szervezet 2020-as felmérésén. A Lexus átlagos pontszáma 8,8 volt az idei, tízévesnél fiatalabb autók megbízhatóságát vizsgáló felmérésben. A végeredmény több mint 8000 autótulajdonos véleménye alapján állt össze, a vizsgálatban 27 márka szerepelt. A kérdések főleg a használók által tapasztalt meghibásodások jellegére, azok gyakoriságára és súlyosságára irányultak. A válaszadóknak három lehetőség közül kellett választaniuk az előforduló hibák leírásakor: a meghibásodás használhatatlanná tette az autót? Vagy az autó ugyan használható maradt, de azonnal szervizbe kellett vinni? Esetleg halasztható volt a javítás? A felmérésből az derült ki, hogy egyértelműen a Lexus autóival a legkisebb az esély bármiféle komoly meghibásodásra. A CT szerepelt a legjobban: a modell 9,4-es pontszámmal végzett az összesítésben.

Világhírű megbízhatóság

A Lexus kiemelkedő teljesítményét a felmérés készítői a “2020 legmegbízhatóbb márkája” címmel díjazták. Ez azonban csak a legutóbbi eredmény a márka minőségét elismerő díjak sorában: korábban a brit What Car? magazin választotta a legmegbízhatóbb márkának a Lexust, külön kiemelve az RX és az NX minőségi teljesítményét. Idén az amerikai J.D. Power felmérésében az ES a valaha elért legnagyobb pontszámmal végzett a megbízhatósági rangsor élén.

Garantált minőség

Az új modellek esetében a minőség és a megbízhatóság szintén nem lehet kérdés, amelyet az is jól mutat, hogy az Európában 95%-ban, Magyarországon 99%-ban környezetbarát öntöltő hibrid elektromos autókat értékesítő Lexus autóinak hibrid részegységeire hazánkban 10 év vagy 200.000 km Prémium Hibrid Garanciát kínál. Ezen felül az új Lexusokra kínált 3 éves vagy 100.000 kilométeres általános alap garancia opcionálisan 3+2 év vagy 200.000 kilométeres Extracare garancia is választható. A jövőre érkező akkumulátoros elektromos UX esetén a Lexus még tovább emeli a tétet: a japán luxusautógyártó a sláger crossover elektromos változatának akkumulátorrendszerére 10 éves, vagy 1 millió kilométeres garanciát vállal majd.

Legendás értéktartás

A Lexus minősége és megbízhatósága világhírű, és mindehhez a lehető legmagasabb színvonalú ügyfélszolgálat biztosít hátteret. A holland felmérés tökéletesen igazolta, hogy a márka iránti bizalom nem alaptalan: a Lexus-tulajdonosok a megbízhatóság mellett hosszú élettartamnak és kiváló értéktartásnak örülhetnek.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.01.21
Ha a járvány után normalizálódik a helyzet, véget vethet a Forma–1-es versenynaptár folyamatos....
2021.01.21
Gerald Peigneux Franciaországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2021.01.21
Baleset miatt torlódás alakult ki az M1-es autópályán Budapest felé a Fejér megyei Nagyegyházánál....
2021.01.21
Mintegy 5,7 milliárd forint értékben megkezdődik két 45 méteres komp és két, 35 méter hosszú....
2021.01.21
A World Highways szerint 2020-ban javult a közlekedésbiztonság színvonala Japánban. ..
2021.01.21
Kínai partnerrel közösen gyárthat mellékvonali motorvonatokat a MÁV Szolnokon - közölte az....
2021.01.21
A Hyundai Motor új képeket közölt vadonatúj városi (B-szegmens) szabadidőjárművéről, a Bayonról -....
2021.01.21
Összeütközött egy kamion és egy kisteherautó az M0-ás autóút 25-ös kilométerszelvényénél, az M1-es....
2021.01.21
Súlyos sérüléssel végződött a körforgalomnál történt baleset a 710-es számú főúton - írja a police.....
2021.01.21
Mérnöki fejlesztő központot hoz létre Veszprémben a ThyssenKrupp magyarországi központja 2,2....