restomod

Újjászületett klasszikusok – avagy a restomod mesterei – 2. rész

2021.05.16.

További klasszikus sportautók, amikben átélhetjük az új autók nyújtotta élményt, hiába számítanak klasszikus autócsodáknak.

Ha restomod, avagy egykori autóikonok újraélesztése, akkor nem néha érdemes elvonatkoztatni a megszokottól. Ekkor azonban a vállunkon cipeljük a terhet, hogy valami még jobbat, még maradandóbbat, még minőségibbet alkossunk, mint maga az eredeti autógyár. Nem könnyű feladat, ám akadnak gyártók, akik ezt megugorják. És a Singer kétségtelenül ilyen.

Porsche 911 – reimagined by Singer

Aki tisztában van a mai autós kultúrával, az már egészen biztosan hallott a Singerről. Ők azok, akik még az olyan világszinten is elismert autós újságírókat is lenyűgözik, mint Chris Harris. Ugyanis olyan szinten odafigyelnek a részletekre, annyira elképesztő Porsche 911-eseik kidolgozottsága, és olyan nagyszerű stílusérzékkel nyúlnak az alapokhoz, ami még a legnagyobb Porsche fanokat is elégedett bólintásra készteti. Ugyanis a Porsche nem gyárt gyári restomod modelleket, szóval a Singer teszi ezt meg, eredeti 911-esek átdolgozásával, akár terepes használatra is.

Eagle E-Type Lightweight GT

Noha szerepelt már a listánkon a Jaguar E-Type, itt valami teljesen másról beszélhetünk. Eleve, a világ legszebb autója akárhányszor szerepelhet, nem fogunk megsértődni, nem igaz? Mindössze 12 darab készült az eredeti Jaguar E-Type Lightweightből, természetesen verseny célokra, és ezt gondolta még tovább az Eagle. 8000 munkaóra alatt teljesen lecsupaszítanak egy Series 1 kasznit, a legtöbb elemet kézzel kidolgozott alumíniumra cserélik, kiszélesítik a kerékíveket, hogy elférjenek a 16-colos magnézium felnik, egy kicsit feszítenek a bódén, majd bedobnak egy 4,7-literes, 383 lóerős sorhatot a motortérbe, ami 1017 kg-mal párosítva elég izgalmasnak hangzik.

Frontline Developments MG Abingdon Edition

Ma már leginkább kínai SUV-kból áll az MG kínálata, de volt idő, amikor sportautókra szakosodtak. Szóval ma már kevés eséllyel élesztenék fel a múltjukat, de szerencsére a Frontline Developments ezt megteszi. Segítségükkel teljesen újjá éledhetnek a megkopott MGB-k, amiknek minden panelét kicserélik, ha kell, méghozzá ugyanolyan méretben, ugyanolyan anyagokkal, és építési eljárásokkal, mint az eredeti modell esetében. Emellett két saját modellt is árulnak, amik megfizethető beugrót kínálnak azoknak, akik ma szeretnék átélni a brit autógyártás egyik aranykorát.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.10.25
Áder János köztársasági elnök a piacvezető kisrepülőgépeknél jelentősen kisebb környezeti....
2021.10.25
A Tündérszépek egy megyei szintről induló országos szépségverseny, melynek célja, hogy  hétköznapi....
2021.10.25
A zsúfolt őszi forgalom, az iskolába vagy óvodába járás mindenkitől több figyelmet kíván. ..
2021.10.25
Tolatás közben elütött egy munkást egy szemétszállító teherautó Gádoroson, a férfi a helyszínen....
2021.10.25
Az ERC3-as kategória 12. helyén, a 2WD-s magyar párosok között az ötödik helyen végezte a Rally....
2021.10.25
- Sűrűbben és hosszabb üzemidőben jár hétfőtől a 100E reptéri gyorsjárat - tájékoztatta a Budapesti....
2021.10.25
Az országban több helyen is óriási a torlódás az autóutakon, Csanádpalotánál a kilépésre várakozó....
2021.10.25
Az orosz Nyikolaj Grjazin, Konsztantyin Alekszandrov kettős nyerte a rali Európa-bajnokság (ERC)....
2021.10.25
Úgy tűnik, hogy a fényezésben is van még hova fejlődnie az autóiparnak, és a bajorok jó úton járnak....
2021.10.25
- Robbanás történt Kína vezető repülési és űrhajózási egyetemének egyik laboratóriumában, két ember....