Németország

Újra megnyitották a terrorveszély miatt kiürített müncheni pályaudvart

2016.01.01.

Újra megnyitották péntek reggel azt a két müncheni pályaudvart, amelyeket terrortámadás veszélye miatt az előző este kiürítettek és lezártak.

Pénteki délelőtti értesülések szerint a merényletet tervezők között Szíriából, illetve Irakból érkezett személyek lehettek. A bajor főváros főpályaudvarát és Pasing városrész pályaudvarát csütörtök este zárták le, mert a rendőrség akkori ismeretei szerint "komolyan veendő információk" utaltak arra, hogy öngyilkos terroristák szilveszter éjszaka merényletet akarnak elkövetni Münchenben.


Joachim Herrmann bajor belügyminiszter péntek hajnali sajtótájékoztatóján azt állította, hogy az Iszlám Állam dzsihadista szervezet készülhetett merényletre Münchenben A Reuters hírügynökség korábban úgy értesült: a német hatóságok reggelig nem tudtak meg többet a fenyegetésről a kezdeti információkhoz képest. Péntek délelőtt azonban Hubertus Andrä müncheni rendőrkapitány rendkívüli sajtóértekezletén arról számolt be, hogy információik szerint a merényletet tervezők között Szíriából és Irakból érkezett terroristagyanús személyek lehettek.

A müncheni rendőrkapitány korábbi közlése szerint az információk arról szóltak, hogy a terrorszervezet 5-7 embere öngyilkos merénylet végrehajtására készül. Hubertus Andrä közölte, hogy senkit sem fogtak el. Mindezt délelőtt azzal egészítette ki, hogy az információkat – mint közölte – "baráti titkosszolgálatoktól" kapták, beleértve az érintett emberek nevét is. Azt azonban nem tudta megmondani, vajon a szóban forgó, megnevezett emberek valóban léteznek-e, illetve jelenleg Münchenben vagy egyáltalán Németországban tartózkodnak-e.

A bajor belügyminiszter szerint indokolt volt a fokozott biztonsági intézkedések elrendelése. - Általános álláspontunk szerint nem hagyjuk, hogy a terroristák diktálják az életünket. De amikor a figyelmeztetés ennyire konkrét a helyet és az időpontot illetően, muszáj lépni – mondta a bajor belügyminiszter, aki a néhány héttel ezelőtti hannoveri fenyegetettséghez hasonlította a müncheni készültséget.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.12.04
Jubileumot ünnepel a hazai motorizáció. 130 éve kapott engdélyt az első benzinüzemű gépkocsi a....
2022.12.04
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: A Mikulás pickupja. ..
2022.12.04
Forgalmi akadályra kell számítani - írja a Katasztrófavédelem honlapja.   ..
2022.12.04
Lassan nem az a kérdés Európában, hogy mennyibe kerül a nyersolaj vagy az üzemanyag, hanem az, hogy....
2022.12.04
Újabb kerékpáros közlekedési kapcsolatok létrehozásával fejleszthetik a fenntartható közlekedési....
2022.12.04
Az idei első három negyedévben csaknem megkétszereződött a légi utasok száma a romániai....
2022.12.04
Az adventi időszakban megemelkedik a lakástüzek száma, Tóbiás és Balambér kalandjában megmutatjuk,....
2022.12.04
A 74.RU portál kiszámította, mennyibe fáj egy használt, minőségi autót magánúton Németországból....
2022.12.04
Duplázódó eredmény, szárnyaló árbevétel az első kilenc hónapban. ..
2022.12.04
Hildegard Müllert további két évre megerősítette hivatalában a Német Autóipari Szövetség – írja az....