Rally Croatia

Ultraerős mezőnyt látunk majd a horvát WRC-n!

2024.04.17.

Ahogy minden évben, idén is személyes élményekkel jelentkezünk majd a Rally Croatia-ról, azaz szomszédaink WRC futamáról.

Elképesztő, amit a horvátok elértek a Rally Világbajnoksággal. A semmiből raktak össze egy világszínvonalú eseményt, amit immáron negyedszer rendezhetnek meg Zágráb és Károlyváros környékén, idén pedig egészen a tengerpartig leautózik majd a mezőny, mégha csak egy parc fermé erejéig is. Eddig mind a három Rally Croatia WRC futamról beszámoltunk itt az Autószektoron, és az az igazság, hogy az első futam báját továbbra sem tudta egyik későbbi verseny sem utólérni. Az első, 2021-es Rally Croatia még tényleg Zágráb városára és annak környékére szorítkozott. Úgy kelni minden reggel, hogy raliautók hangja zengi be a csendes főváros utcáit, elképesztő élmény volt.

Aztán 2022-ben már fotósként vettünk részt az eseményen, és igyekeztünk a legtöbbet kihozni belőle, de megannyi szervezési hiba és a helyiek hozzáállása sem segítette a munkánkat. Mígnem tavaly már igyekeztek szétszórni az eseményt az országban, ami szinte követhetetlenné tette az eseményt az egyszerű halandó nézők és sajtósok számára. Sajnos idén is bekerült a gyorsasági szakaszok közé a Platak hegyi szerpentin, de idén legalább tényleg leviszik a mezőnyt egészen Fiuméig, hogy ott töltsék a nap közbeni pihenőt pénteken. Szombaton a jól megszokott és látványos gyorsaságikon megy majd a mezőny, ez ígérkezik a legjobb napnak a 2024-es versenyen.

Idénre szinte teljesen kihagyják Zágráb aranyos városát a buliból. Csak a rajt- és célceremónia lesz a városban, a szervizpark kiköltözik a Westgate Shopping Cityhez, egy autópálya melletti outlet parkolójába. Nem kevés kilométer megy majd a srácok autóiba: összesen 1400 km-t fognak megtenni, amiből valamivel kevesebb, mint az eddigi években, 282 km lesz a gyorsasági. A nevezési lista viszont soha nem látott erősségű: 68 páros, 35 országból. A top Rally1 pilóták között újra szerepel a nyolcszoros világbajnok Sebastien Ogier neve, legfőbb kihívói pedig a további hét pilóta Rally1 pilóta lesz. Ahol igazán izgalmas csaták várhatóak idén is, az a Rally2 mezőny. Huszonhárom olyan páros versenyez majd, akik mind esélyesek szakaszgyőzelemre. Még a Toyota fejlesztőprogram japán pilótái is eljönnek a vadiúj Rally2-es Yarisszal.

Egy biztos: mi 2024-ben is hozzuk majd a friss képeket és élménybeszámolókat a Rally Croatia-ról, itt és közösségi média felületünkön is.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.27
Verőce térségében találták meg hétfőn a település közelében több mint egy hete történt hajóbaleset....
2024.05.27
Egy olcsónak tűnő C-osztály valódi arca ..
2024.05.27
Emberek közé hajtott egy terepjáró szombaton délután Červená voda községben, a Sabinovi járásban,....
2024.05.27
A Hyundai és a hozzá minden szállal kötődő Kia töretlenül tartja az előkelő helyet a leggyakrabban....
2024.05.27
Május utolsó hétvégéjén, a japán motorsport legnagyobb jelentőségű versenyén debütált a megújult....
2024.05.27
A Volkswagen és a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) még négy évig folytatja sikeres együttműködését.....
2024.05.27
A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. Zöld....
2024.05.27
Életében először versenyzett esőben; újabb két dobogós helyezést szerzett az újoncok között;....
2024.05.27
Autós üldözésre és lövöldözésre került sor szombaton éjszaka Liptószentmiklós belvárosában, miután....
2024.05.27
Ankara előrehaladott tárgyalásokat folytat a kínai BYD és a Chery vállalattal elektromos járművek....