Toto Wolff

Wolff tisztázta az Aston Martin-pletykát

2020.03.31.

Az Aston Martinnal hírbe hozott Toto Wolff határozottan cáfolta, hogy új szerepkörre vágyna a brit autógyártónál - írja az M4sport.hu.

Az utóbbi hetekben fölerősödtek az arról szóló pletykák, hogy a Mercedes csapatfőnöke a szezon végén távozhat jelenlegi pozíciójából, és barátja, Lawrence Stroll hívószavára az Aston Martinnál vállalhat kulcsszerepet. A brit autómárkánál a közelmúltban 25%-os részesedést vásárló Stroll állítólag szívesen tenné meg ügyvezető igazgatónak barátját, egyes források pedig arról is beszámoltak, hogy Wolff már konkrét írásos ajánlatot is kapott a kanadaitól arra, hogy megvásárolhat egy bizonyos részvénycsomagot, vagyis maga is az Aston befektetőjévé válhat.Az ügyvezető igazgatóvá történő kinevezésének hírét Wolff már korábban cáfolta egy rövid közleményben. „A történet nem stimmel. Nem leszek ügyvezető igazgató az Aston Martinnál” – reagált a váltásáról cikkező Motorsport-Totalnak.

Hétfőn aztán az osztrák ORF csatorna is megszólaltatta a Mercedes sportigazgatóját, aki határozottan cáfolta, hogy bármilyen tevékeny részt kíván vállalni az Aston Martinnál. „Ezeknek a pletykáknak semmi alapjuk. Én a Daimler és a Forma–1-es csapatának partnere vagyok. Ez élvezi nálam a prioritást. Lawrence Stroll átvett egy bizonyos részesedést a konzorciumban. Ez egy befektetés a részéről. Az biztos, hogy operatív szerepet én az Aston Martinnál nem vállalok” – jelentette ki, arról már nem téve említést, hogy más jellegű szerepet vállal-e Strolléknál. A hírek szerint tavaly ősszel aktívan besegített barátjának az Aston Martin-os ügylet előkészítésében.Wolff tehát ismét megerősítette, hogy nem tervez pozíciót váltani, és arra is utalást tett, hogy továbbra is a Mercedesnél képzeli el a jövőjét. Csapata egyelőre nem határozott az F1-es folytatásról, és mivel a szezon csúszása miatt most jegelték a Concorde-egyezményről folyó tárgyalásokat is az F1 vezetőivel, lehetséges, hogy egy ideig még nem is lesz hivatalos bejelentés a gyári alakulat terveiről.

A csillagosok csapatfőnöke, akinek 30%-os részesedése van az F1-es csapatban, abból indul ki, hogy nem vonulnak ki a királykategóriából. „A Mercedesszel már a nyolcadik évemet teljesítem. Nagy élvezet ezekkel az emberekkel együtt dolgozni. Folyamatosan tárgyalok Ola Källeniusszal, a Daimler vezetőjével a jövőnkről, a közös üzletünkről, hogy hogyan csináljuk tovább. A Mercedes számára ez a csatorna jól működik, és minden arra utal, hogy a következő években is folytatni fogjuk” – utalt arra, hogy a csillagosok számára az F1-es befektetés többszörösen megtérül marketingszempontból.Wolffot végül arról is kérdezték, szerinte mikor rajtolhat el a 2020-as F1-es szezon. Szavaiból kiderül, a korábban realitásként emlegetett júniusi rajtot ő már kevésbé érzi megvalósíthatónak. „Nem lenne helyes a részemről időpontot szabni arra, mikor versenyzünk újra. Nem vagyok jós, de ha a kristálygömbbe kéne néznem, azt mondanám, késő nyáron, talán ősszel. Senki sem tudja még megjósolni, mikor kezd enyhülni a koronavírus, és mikor lesz módunk újra versenyre vinni az embereket, szórakoztatni őket” – tekintett előre.
 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.06.02
E heti rajzunk készítője T-boy. Rajzának címe: A kánikula már úton van. ..
2020.06.02
A Bosch, a technológiák és szolgáltatások vezető szállítója, miután 2020 márciusától több hazai....
2020.06.02
A GreenGo újításával május végétől egy gyorsabb és pontosabb rendszeren keresztül élvezhetik a....
2020.06.02
Bár a kereskedések szép lassan újranyitnak egész Európában, egyelőre túl korai megjósolni, hogy mit....
2020.06.02
Őrizetbe vettek Zalában egy - nem először - autót vezető 15 éves fiút, aki egy átszerelt rendszámú....
2020.06.02
Fernando Alonso a Dakar Rallyra való felkészülés közben az új 2020-as Toyota Hiluxot is tesztelte:....
2020.06.02
Az Audi új projektet indított: szakemberekből álló csoport fejleszti ki a jövő autóját "Artemis"....
2020.06.02
Szerencsés helyzetben vagyunk mi magyarok, hiszen az Adria csak egy karnyújtásnyira van tőlünk, a....
2020.06.02
A koronavírus okozta korlátozások feloldása után a mobilitás ismét növekedett Bécsben. Sokan....
2020.06.01
A koronavírus-járvány miatt 1986 után először nem rendeznek futamot a gyorsaságimotoros-....