Csehország

Yaris hibridek is készülnek majd a Toyota Kolin-i üzemben

2021.01.20.

A korábbi Toyota Peugeot Citroën Automobile (TPCA) üzem új neve Toyota Motor Manufacturing Czech Republic lett, miután a gyár január 1-én a Toyota kizárólagos tulajdonába került. 

A 2002-ben a Group PSA (PSA) és a Toyota által alapított, vegyesvállalatként működő TPCA gyártóüzem január 1-től a Toyota Motor Europe (TME) kizárólagos tulajdonába került. Az új cégnevet – Toyota Motor Manufacturing Czech Republic – ugyanezen a napon hozták nyilvánosságra a gyár nyitó ünnepségén, amin részt vett Koreatsu Aoki, a Toyota-üzem elnöke, Martin Peleška, a Toyota Czech Republic igazgatója és Michael Kašpar, Kolin polgármestere. Az új vállalati identitásnak megfelelően az üzem új logót kapott, és a többi európai üzem mintájára TMMCZ néven szerepel majd.
 
A Kolin üzem az A-szegmensbe tartozó Toyota Aygo, Peugeot 108 és Citroën C1 modelleket gyártotta 2005 óta, és a TMMCZ továbbra is gyártja ezeket a két cég számára. Az üzem az egyik legnagyobb exportőre ezeknek a megbízható, csekély üzemanyag-fogyasztású és alacsony károsanyag-kibocsátású városi autóknak. A több mint 3500 dolgozót foglalkoztató cég a legnagyobb munkaadó a régióban, és a több ezer munkahely mellett a jótékonysági projektek támogatása révén is jelentős hatással van Kolin körzetének fejlődésére az utóbbi 15 évben.
 
A Toyota több mint 4 milliárd koronás befektetéssel bővítette a gyártókapacitást és modernizálta az üzemet. Ez a befektetés lehetővé tette a Toyota új globális atchitektúrája, a TNGA bevezetését, így 2021 második felében elkezdődhet az új Toyota Yaris és a hibrid hajtáslánc gyártása is. 
 
– A mai naptól üzemünk a Toyota csoport része, ami immár nyolc, kizárólagos tulajdonát képező gyárral rendelkezik Európában. Az autóink iránt tapasztalható kereslet növekedése és az új modell gyártására történő felkészülés miatt február 28-tól három műszakban dolgozik majd az üzem. Az egyik legnagyobb csehországi exportőrnek számító gyár kihasználja az országban működő széles autóipari ellátási lánc kapacitásait – fogalmaz az üzem elnöke, Koreatsu Aoki a gyár megnyitása kapcsán.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.10.25
Multimédiás múzeumban állítják ki a 104 éves korában elhunyt Emilio Zumerle autóját, egy Fiat 500....
2021.10.25
A BMW M divízió prémium kompaktjának teljesítményét mérnöki precizitással továbbfejlesztett futómű-....
2021.10.25
Áder János köztársasági elnök a piacvezető kisrepülőgépeknél jelentősen kisebb környezeti....
2021.10.25
A Tündérszépek egy megyei szintről induló országos szépségverseny, melynek célja, hogy  hétköznapi....
2021.10.25
A zsúfolt őszi forgalom, az iskolába vagy óvodába járás mindenkitől több figyelmet kíván. ..
2021.10.25
Tolatás közben elütött egy munkást egy szemétszállító teherautó Gádoroson, a férfi a helyszínen....
2021.10.25
Az ERC3-as kategória 12. helyén, a 2WD-s magyar párosok között az ötödik helyen végezte a Rally....
2021.10.25
- Sűrűbben és hosszabb üzemidőben jár hétfőtől a 100E reptéri gyorsjárat - tájékoztatta a Budapesti....
2021.10.25
Az országban több helyen is óriási a torlódás az autóutakon, Csanádpalotánál a kilépésre várakozó....
2021.10.25
Az orosz Nyikolaj Grjazin, Konsztantyin Alekszandrov kettős nyerte a rali Európa-bajnokság (ERC)....