Csehország

Yaris hibridek is készülnek majd a Toyota Kolin-i üzemben

2021.01.20.

A korábbi Toyota Peugeot Citroën Automobile (TPCA) üzem új neve Toyota Motor Manufacturing Czech Republic lett, miután a gyár január 1-én a Toyota kizárólagos tulajdonába került. 

A 2002-ben a Group PSA (PSA) és a Toyota által alapított, vegyesvállalatként működő TPCA gyártóüzem január 1-től a Toyota Motor Europe (TME) kizárólagos tulajdonába került. Az új cégnevet – Toyota Motor Manufacturing Czech Republic – ugyanezen a napon hozták nyilvánosságra a gyár nyitó ünnepségén, amin részt vett Koreatsu Aoki, a Toyota-üzem elnöke, Martin Peleška, a Toyota Czech Republic igazgatója és Michael Kašpar, Kolin polgármestere. Az új vállalati identitásnak megfelelően az üzem új logót kapott, és a többi európai üzem mintájára TMMCZ néven szerepel majd.
 
A Kolin üzem az A-szegmensbe tartozó Toyota Aygo, Peugeot 108 és Citroën C1 modelleket gyártotta 2005 óta, és a TMMCZ továbbra is gyártja ezeket a két cég számára. Az üzem az egyik legnagyobb exportőre ezeknek a megbízható, csekély üzemanyag-fogyasztású és alacsony károsanyag-kibocsátású városi autóknak. A több mint 3500 dolgozót foglalkoztató cég a legnagyobb munkaadó a régióban, és a több ezer munkahely mellett a jótékonysági projektek támogatása révén is jelentős hatással van Kolin körzetének fejlődésére az utóbbi 15 évben.
 
A Toyota több mint 4 milliárd koronás befektetéssel bővítette a gyártókapacitást és modernizálta az üzemet. Ez a befektetés lehetővé tette a Toyota új globális atchitektúrája, a TNGA bevezetését, így 2021 második felében elkezdődhet az új Toyota Yaris és a hibrid hajtáslánc gyártása is. 
 
– A mai naptól üzemünk a Toyota csoport része, ami immár nyolc, kizárólagos tulajdonát képező gyárral rendelkezik Európában. Az autóink iránt tapasztalható kereslet növekedése és az új modell gyártására történő felkészülés miatt február 28-tól három műszakban dolgozik majd az üzem. Az egyik legnagyobb csehországi exportőrnek számító gyár kihasználja az országban működő széles autóipari ellátási lánc kapacitásait – fogalmaz az üzem elnöke, Koreatsu Aoki a gyár megnyitása kapcsán.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.02.28
Egy 18 éves lány életét vesztette egy szánkóbalesetben vasárnap Ausztriában, a liezeni kerületben,....
2021.02.28
25 éve léteznek, még ma sem széria. Érdekes működési elvük most egyszerűen! ..
2021.02.28
Mileta Miloradovic Szerbiából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2021.02.28
Az észt versenyző az első szakasztól az utolsóig dominált a havas versenyen, de a világbajnoki....
2021.02.28
Nem csak a Trabant, hanem időnként a Simson  motor is bekerül a rendőrségi hírekbe Németországban.....
2021.02.28
E heti rajzunk készítője Kelemen István, rajzának címe: Slamasztika. ..
2021.02.28
Korábban mi irányítottunk, így nem kellett ezzel számolnunk, de mi lesz a mozgásváltozás okozta....
2021.02.28
Hétfőtől negyedik alkalommal nyílik meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM)....
2021.02.28
A flottakezelésben piacvezető LeasePlan új kereskedelmi igazgató kinevezésével indította a 2021-es....
2021.02.28
A tavaly ősztől már Magyarországon is rendelhető, és most tavasszal a hazai márkakereskedésekbe is....