autóipar

Zajlanak az új Nissan Juke gyártásának előkészületei

2015.09.10.

Öt évvel a szegmenst forradalmasító kisméretű kompakt crossover bevezetése után a Nissan bejelentette, hogy a Juke következő generációjának gyártását tervezi az Egyesült Királyságban

A mintegy 100 millió angol fontos beruházás újabb bizonyítéka a sunderlandi üzem gyártósorairól leguruló autók kiemelkedő minőségének, és egyúttal jelzi azt is, hogy a Nissan nem mond le a crossover szegmensben betöltött egyértelmű vezető szerepéről.

Az új Nissan Qashqai 2013-as bevezetése után, a következő Juke gyártásának bejelentése tovább biztosítja a sunderlandi gyártósorok működését és a Nissan 34 ezer itteni alkalmazottjának, illetve beszállítójának munkáját 2020 után is.

Az ünnepélyes bejelentésre Paul Willcox, a Nissan Europe elnöke is Sunderlandbe érkezett.

Willcox a következőket nyilatkozta: „A Juke egyedi formaterve az egyik fő oka annak, hogy a Nissan jelenleg a crossover kategória vitathatatlan vezetője; ezt pedig az elmúlt öt év folyamatosan növekvő értékesítési adatai is alátámasztják."

A Nissan Londonban található európai formatervező központja, illetve a kelet-angliai Cranfieldben működő európai fejlesztési központja is kulcsfontosságú szerepet játszik az új modell fejlesztésében, ezzel biztosítva, hogy a Juke második generációja is megfeleljen az európai vásárlói igényeknek és ízlésnek.

A bejelentés kapcsán George Osborne, brit pénzügyminiszter elmondta: „Fantasztikus hír, hogy a Nissan itt Sunderlandben gyártja majd új modelljét, biztosítva ezzel sokezer helyi dolgozó munkahelyét."

A Juke mára a crossoverek B-szegmensének egyértelmű referenciapontjává, illetve Európában a Nissan második legkeresettebb modelljévé vált.

A Juke sikerei nagyban hozzájárultak, hogy a sunderlandi gyárat az elmúlt három évben évente 500 ezer autó hagyta el, melyek 80 százalékát a Nissan 130 exportpiacának valamelyikén értékesítették. A gyárban emellett jelenleg is készülnek a Nissan Note, illetve a 100%-ban elektromos Nissan LEAF modellek, és még idén megkezdődik az Infiniti Q30 gyártása is.

A 2014-ben modellfrissítésen átesett Juke opcionális egyedi kiegészítőkkel, illetve egy sor izgalmas, innovatív technológiai és stíluselemmel kapható.   Sunderlandban készül a Juke NISMO RS, a Nissan népszerű crossoverének új, nagy teljesítményű változata is. A mindig újabb meglepetéseket okozó NISMO részleg hosszú évekre visszanyúló versenytapasztalataival, lenyűgöző teljesítménnyel, agresszív külsővel és páratlan vezethetőséggel ruházta fel a Juke-ot.

A következő generációs Juke egyben az első olyan modell, ami a Renault-Nissan Alliance vállalatszövetség CMF-B platformjára épül. A CMF moduláris padlólemezrendszer olyan tervezési architektúra, amely minden fontosabb területen növeli a szinergiákat, a beszerzéstől a járműtervezésen át a hajtásláncokig. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.03.05
Az extrém gyorshajtók március 1-jétől akár elveszíthetik az autójukat is. A meggondolatlan és....
2024.03.04
Apró malőrből lehet tragikus baleset, ha valaki kocsijának gyengélkedése miatt kénytelen....
2024.03.04
- Javítási munkák miatt időszakos forgalomkorlátozásra számíthatnak a közlekedők az M0-s autóúton....
2024.03.04
Közlekedési baleset történt Debrecen belterületén 2024. március 4-én délután 5 óra előtt. ..
2024.03.04
Úgy tűnik, hogy a Fiat is gyökereihez nyúl vissza a villanyos korszakban. Az első modell már idén....
2024.03.04
- Az AutoWallis csoport felvásárolja az autókereskedő cseh Stratos Auto BMW üzletágát - közölte a....
2024.03.04
Eredetiek a dugattyúk, a gyűrűk, a főtengely és a hajtókarcsapágyak, igaz a harmadik turbó és a....
2024.03.04
Londonban találták meg Gerhard Berger volt Forma-1-es autóversenyző csaknem 29 éve ellopott....
2024.03.04
Minden eddiginél szigorúbb feltételeket támaszt a személyautókkal szemben az észak-amerikai....
2024.03.04
A CUPRA Born a márka első tisztán elektromos modellje, egyben az elektromos hajtás és a....