Fenntartható fejlődés

11 éves Európa bajnok szimulátor pilóta koreai jegenyefenyőjével bővült a Kápolnai Macskaárvaház bajnokok erdője

2023.11.28.

Michelisz Norbi Túraautó Világbajnok, Kiss Norbi kamion Európa bajnok, Nagy Norbi hegyi Európa bajnok, Sebestyén Peti gyorsasági, és Gál Lili motocross versenyző után, Magyarország egyik legfiatalabb pilótája, Gilyén Krisztián szimulátor versenyző  is úgy döntött, hogy egy fa elültetésével bővíti Kápolnán, Kiss Norbi Macskaárvaázában az évek óta terebélyesedő közösségi erdőt. 

- Kicsit csalódott vagyok a szombat esti Német Digitális Kamion Bajnokságon lezajlott lengyelországi futamom miatt, mert nem sikerült dobogóra állnom, de két hét múlva Zanwortban szeretném bizonyítani, hogy ott tudok lenni a top3-ban - fogalmazott a fiatal pilóta és állatvédő aktivista, aki múlt évben Kiss Norbi csapattársaként, a Révész Racing színeiben már Digitális Kamion Európa bajnokként zárta az idényt. 
Gilyén Krisztián, vagy ahogy a barátai és a családban becézik, Krisz, bízik abban, hogy a Német Bajnokság végeztével, idén télen ismét Norbival vághat neki a virtuális Kamion EB-nek, de addig is: minden lehetőséget kihasznál a gyakorlásra. Fontosnak tartja, hogy hasznos pontszerző tagja legyen majd a csapatnak. 
Mint elmesélte: legutóbb Linzben a Rotax MaxDoom-ban valamint a Palóc Ringen kapott lehetőséget gokart tesztelésre, és indult már digitális Audi, Suzuki kupába is, ráadásul utóbbit megnyeréséhez csak egy pont hiányzott. 
Krisz - ha teheti és időben végez a tanulással - naponta hosszú órákat tölt a szimulátor előtt, két kis lakótársával, Mázlival és Bajnokkal: a mentett cicák természetesen a Macskaárvaházból kerültek Krisz-hez és bár sokat játszanak és szaladgálnak a lakásban, azt már tudják: a versenyek alatt meredt figyelemmel és csendben kell szurkolni kis gazdájuknak. 
Krisz elmondása szerint azért döntött most egy saját fa ültetése mellett, mert úgy érzi: karácsony közeledtével ennek most igazán meghitt a hangulata. 
Ennek szellemében - Michelisz Norbihoz hasonlóan - egy Koreai jegenyefenyőt választott, hiszen egyik nagy szurkolója a kétszeres világbajnok magyar pilótának. 
Példaképe azonban továbbra is Kiss Norbi: akivel az autósportról valamint az állat és természetvédelemről is hasonlóképpen gondolkodnak és Norbi alapítványának önkénteseként szeretne az autósport és az állatvédelem bajnokává is válni. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.02.22
Újabb öt évre meghosszabbította a meghatározó német autógyár az AutoWallis Csoport Opel....
2024.02.22
A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) tagjainak díjbevétele meghaladta az 1560 milliárd forintot....
2024.02.22
Az ABB bejelentette, hogy felvásárolta a Sevensense svájci start-up céget, amely az autonóm mobil....
2024.02.22
Három hét alatt három baleset is történt a Magyar Közút munkaterületein, melyet figyelmetlen....
2024.02.22
Nézze meg a videót! ..
2024.02.22
Az EU innovációs keretrendszerének egyik legnagyobb projektje a TwinEU projekt, melynek célja, hogy....
2024.02.22
Eladás a termelés felpörgetése helyett: az Eberspächer eladja az új bulgáriai gyárat. A beszállító....
2024.02.22
A két erdész ismerős terepen haladt, mégis befürdött - írja a parameter.sk. ..
2024.02.22
Hétfőn délelőtt közlekedésbiztonsági akciót hajtott végre a szlovák rendőrség, amely során két....
2024.02.21
Nehéz objektíven megmagyarázni a BMW XM létezésének jogosságát, de ha már itt van, csapjunk a lovak....