2022

A 21. század legnagyobb hatású autói

2022.06.04.

Számos fontos autó került az utakra az utóbbi 22 évben, de csak néhány volt igazán nagy hatással az autóiparra. 

Toyota Prius

Amikor a zöld autók elkezdtek megjelenni a piacon, volt velük egy jelentős probléma: nagyon drágák. Az ilyen járművek a Toyota Prius megjelenéséig többnyire álom kategóriába tartoztak, a Toyota viszont megmutatta, hogy lehet ez máshogy is. 2001-es debütálása óta a Prius az egyik legésszerűbb választás, ha az ember egy olcsón fenntartható, a hagyományosnál környezetbarátabb autót szeretne.

Ráadásul a Prius nem csak megfizethető, hanem elegendő hely van benne családok számára is. Mára a Prius sorozat kibővült, a vásárlók választhatnak plug-in változatot is, és az autókból több milliót adtak el világszerte.

Ferrari Enzo

A Ferrari legendás alapítójáról elnevezett autónak magának is legendásnak kellett lennie, és a Ferrari Enzo mindenképpen az. 2002-ben mutatták be és azóta az egyik leginokiusabb autóvá vált az iparágban. A mai napig kevés autó mérhető ehhez a csodához, mint teljesítményben, mind szépségben. Az Enzo több különleges modell alapját adta, mint például az FXX, a Pininfarina P4/5 és a Maserati MC12.

Nissan GT-R

A Nissan GT-R szintén egy legenda és az elmúlt évtized egyik legjelentősebb autójaA GT-R az erőről, a teljesítményről és a még nagyobb teljesítményről szól. Az autót 2007-ben mutatták be, a számára kifejlesztett Nissan PM platformra épült, amely a Nissan Skyline luxusautókban és a Nissan Z sportautókban használt Nissan FM platform továbbfejlesztése. A GT-R rövidítés a Gran Turismo–Racing rövidítése.

Ford F150

Bár Magyarországon ritkán látni ilyen autót, az F150 az Egyesült Államokban teljesen új alapokra helyezte a népszerű pick-up szegmenst. Az Egyesült Államok legnépszerűbb autóját 2004 tették új alapokra, azóta természetes, hogy egy pick-up nem csak egy igásló, hanem egy prémium autó is lehet egyben.

Tesla Model S

A 2012-ben bemutatott Model S mai napig a Tesla legnagyobb dobása. Olyannyira jelentős autó, hogy gyakorlatilag átalakította az egész autóipart, utána kezdődött el az egész iparág elektromos hajtásra való átállása.

Bugatti Veyron

A Bugatti Veyront 2005-ben mutatták be, mint a világ leggyorsabb autója. Nevét Pierre Veyron autóversenyzőről kapta, az eredeti verzió végsebessége 407 kilométer/óra.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.03.03
Dabason kapott lángra a jármű, jelentette az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. ..
2024.03.03
Elrajtolt az Extreme E sorozat negyedik évada, melyben régi riválisok küzdenek új műfajban. ..
2024.03.03
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Javuló közlekedési morál? ..
2024.03.03
Pofátlanul másol le európai és amerikai autókat, majd nyom össze apróra egy kínai gyártó. ..
2024.03.03
Baleset miatt nagy a torlódás az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, Aszódnál - közölte....
2024.03.03
Van a sportos autózásnak egy olyan ágazata, amely talán az egyik lenyűgözőbb mind közül: a kombi ..
2024.03.03
A fővárosi Szarvas téren két baleset miatt is forgalomkorlátozásra kell számítani – írta a....
2024.03.03
Kabinnyomás-probléma miatt leszállt Budapesten a Turkish Airlines Isztambulból Koppenhágába tartó....
2024.03.03
Felborult egy mentőautó, miután összeütközött egy személyautóval Budapesten, a XVIII. kerületben....
2024.03.03
Újra jár a Tiszacsege és Ároktő közötti komp. ..