sufnituning

A 4 évszakos gumi átka

2022.01.06.

Habár a Sufnituning - Így autózunk mi?! sorozat első cikkében a féktárcsát jártuk körbe, mint egy kritikus alkatrészt. jelen cikkünkben a 4 évszakos gumiabroncsok elterjedésének egy érdekes hatására hívjuk fel a figyelmet. Sok autónál elmarad a gumis szezon, ami eddig az egyik meghatározó ellenőrzési pont lehetett.

 

Több értekezésben is kitértünk rá, hogy a tavaszi és őszi kerékcsere remek alkalom a fék és futómű gyors ellenőrzésére is. Ennek elmaradása magában hordozza annak a veszélyét, hogy a jármű üzembentartója önmagát és környezetét is veszélybe sodorja. Önmagában nem a 4 évszakos gumiabroncsok okozzák a problémát, hanem sok esetben az üzembentartói hanyagság, ami miatt csak a gumicsere adott alkalmat a jármű átvizsgálására. Sajnos a gumis szezon kapkodásában - ahol csak ilyen jellegű szolgáltatást végeznek – eddig is csak felületes volt a hibadetektálás, de legalább a szembetűnő, nagy problémákra fény derült és figyelmeztetni lehetett az üzembentartót.

Korábban legalább 2 évente szemügyre vették a járműveket a műszaki megvizsgálás során. A pandémia okozta moratórium miatt sok magánszemély nem látogatta meg a műhelyeket és lejárt forgalmi engedéllyel közlekedik. Könnyen belátható, hogy a moratórium nem a jármű műszaki állapotának elhanyagolására ad jogosultságot, csak a műszaki vizsgán való részvételt nem teszi kötelezővé. Hogy mi is a különbség a kettő között? Attól még, hogy a műszaki vizsgát kihagyja egy autó, még ellenőrizendő a műszaki állapota, hiszen a KRESZ szabályozása szerint csak olyan járművel lehet közúti forgalomban közlekedni, amely műszakilag arra megfelelő állapotban van.

A fent említett két tényező miatt valószínűleg emelkedett a nem megfelelő műszaki állapotban lévő járművek száma a közúton.

Mit érdemes tenni? Használattól függetlenül legalább évente kétszer teljes átvizsgálást végeztetni a járművön, így mindig időben észlelhetők és javíthatók a problémák, valamint a költségek is eloszlanak, nem egyszeri nagy tételt kell kifizetni a műszaki vizsga idején. A karbantartás mindig kifizetődőbb, mint az utólagos javítás.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.19
Büntetőfékezés, leszorítás, piros lámpánál bepofátlankodás - a Budapesti Autósok Közösségének....
2022.05.19
Jó eséllyel legjózanabb változatában járt nálunk az új Suzuki S-Cross, ami megmutatta, hogy képes....
2022.05.19
- Szűkíti középkategóriás autókból álló kínálatát, és egyre inkább a luxusra összpontosít a....
2022.05.19
Emlékezetesen alakult 2022 első negyedéve a Dacia számára: ez lett ugyanis a legkelendőbb külföldi....
2022.05.19
Május 19-én 11 óra 10 perc körül a 445-ös út 4-es kilométerénél - Kecskemét térségében - két....
2022.05.19
Az ittas vezetők kiszűrésére szervezett, 2 órás akcióban ellenőrzött 3666 sofőr közül 27-en vették....
2022.05.19
A gyártók által egységesen használt, harmadik generációs modell a széria kilencedik világbajnoki....
2022.05.19
Frissített formanyelvével, széleskörűen modernizált prémium hangulatával, valamint a digitalizáció....
2022.05.19
- A hétvégén rendezik a gyorsasági kamion Európa-bajnokság idei szezonjának első fordulóját az....
2022.05.19
- Kecskemétnél, a 445-ös út 4-es kilométerénél frontálisan ütközött két autó - adta hírül a Bács-....