Scania

450 lóerős Euro 6-os Scania motor SCR technológiával

2014.06.17.

A Scania bemutatja Euro 6 motorcsaládjának legújabb tagját, a 450 lóerős erőforrást, amely kizárólag SCR utókezelési eljárás révén felel meg a norma szigorú követelményeinek. Az új motor ideális választás lehet mindazoknak az ügyfeleknek, akik az európai hosszú távú fuvarozásban dolgoznak és a teljesítmény mellett fontos számukra a kis üzemanyag-fogyasztás.

– A Scania tovább bővítette már most is széles Euro 6-os minősítésű tehergépkocsi-motorválasztékát. Bárki, akinek 450 lóerős teljesítményszintre van szüksége, a Scania jól ismert 13 literes motorjai között kettőt is talál. A legújabb fejlesztés eredményeként az új motor kizárólag az SCR technológiát használja utókezelési eljárásként, ezáltal nagy népszerűségre számíthat főleg azon hosszú távú fuvarozással foglalkozó ügyfelek körében, akik számára a kis üzemanyag-fogyasztás kiemelt fontossággal bír.

– A 13 literes, kizárólag SCR technológiát használó 410 lóerős motorunk sikere arra ösztönzött, hogy folytassuk megkezdett utunkat a motorok komplexitásának és az üzemanyag-fogyasztás további mérséklése irányában – mondta Joel Granath, a Scania tehergépkocsik gyártásáért felelős igazgatója. „Ügyfeleink most már 18 különböző Euro 6 motor közül választhatnak, ami lehetővé teszi számukra, hogy a hajtásláncot optimális teljesítményűre szabják, függetlenül a vezetési körülményektől és a jármű felhasználási területétől.”


Mivel a Scania mérnökeinek sikerült megalkotniuk az Euro 6 norma szigorú kibocsátási határértékeinek megfelelő, kizárólag SCR technológiával működő motort, így – eltekintve a nagyobb teljesítménytartományoktól – az ügyfelek egyszerűbb megoldások között válogathatnak. Az új, DC13 147 jelzésű motornak nincs szüksége változó geometriájú turbófeltöltőre vagy EGR-rendszerre.

– Csakúgy, mint a tavaly ősszel bevezetett, kimagaslóan takarékos 410 lóerős modell esetében, ez a motor is az olyan, európai hosszú távú fuvarozásban dolgozó ügyfelek számára lesz ideális választás, akik számára az üzemanyag-fogyasztás elsődleges szempont, de nem szeretnének lemondani a nyomatékosságról és a vezetési kényelemről sem – tette hozzá Granath úr. „A saját – Scania Streamline vontatóval folytatott – méréseink eredményei alapján ugyanolyan körülmények között egy százalékos üzemanyag-megtakarítás érhető el a korábbi, EGR és SCR technológiát használó modellhez képest.


A kizárólag SCR-es járművek viszont több AdBlue-t igényelnek. A Scania járművek esetében a normál dízel-üzemanyag fogyasztásának átlagban 6 százalékát teszi ki az AdBlue fogyasztás, míg az EGR és SCR technológiát használó járművek esetében ez az érték 3 százalék körül mozog. Az üzemanyag-tartály méretének optimalizálásához a Scania különböző kapacitású AdBlue tartályokat kínál, amelyek egy része az alvázon belülre szerelhető, így nem foglal el hasznos helyet.

Az új motor, elődjéhez hasonlóan, meggyőző nyomatékot kínál: maximális forgatónyomatéka 2.350 Nm, amely már 1.000-es percenkénti fordulatszámtól rendelkezésre áll, kimagaslóan jó vezethetőséget biztosítva.

A biodízel-üzemanyagot használó ügyfelek számára a 450 lóerős motor speciális változata áll rendelkezésre, amely az EGR és SCR technológiát együttesen alkalmazza a kipufogógázok utókezelésére.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.02.27
A Pécs felé vezető oldalon Bátaszék és Somberek-Pécsvárad csomópont között lesz lezárás. ..
2024.02.27
1377 autóst szondáztattak meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság budai rendőrkapitányságainak....
2024.02.27
Könnyen koszolódnak, és úgy tűnik, elég könnyen rozsdásodnak is a Tesla Cybertruckok. ..
2024.02.26
Hétfőn az éjszakai órán két súlyos baleset is történt - jelenti a Katasztrófavédelem. ..
2024.02.26
Idén a kínai márkáké lesz a főszerep, de a Renault Csoport is jelen lesz a Daciával együtt. ..
2024.02.26
A 2024-es év autója a Renault Scénic. A modell 329 ponttal nyerte el az Év Autójaként is emlegetett....
2024.02.26
És rekord mennyiségű víz kellett az eloltásához.    ..
2024.02.26
Helyben előállított villamosenergia segíti a Magyar Suzuki energiaellátását: hétfőn hivatalosan is....
2024.02.26
Négykerekű, három személyt egymás mellett szállító, nagy teherbírású, mini terepjáró a Polaris....
2024.02.26
Ezúttal sem úszták meg a gyorshajtók. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. Kerületi....