Continental AG

Állapotfelmérő applikáció segítségével nyújtanak csúcsteljesítményt a szállítószalagok

2019.06.28.

A Continental technológiai vállalat a ContiPlus online szolgáltatási portál és a hozzá kapcsolódó applikáció segítségével hatékonyabb folyamatokat tesz lehetővé a szállítószalagokkal történő anyagmozgatás során. 

A digitális megoldás Vancouver-ben, Kanadában, a világ egyik legnagyobb kálium-karbonát tranzit központjában rögzít és továbbít fontos adatokat a Continental futószalagokkal ellátott szállítószalag-rendszerekkel kapcsolatban, így következesképpen növeli a szállítási minőség megbízhatóságát.

A Kanada nyugati partján, Brit Columbia tartományban elhelyezkedő Vancouver városa nem csak az ömlesztett anyagok exportja szempontjából fontos, hanem az ország egyik legnagyobb kikötője is itt található. Az élelmiszer-gazdaság egyik legfontosabb alapanyaga -ami nem más, mint a kálium-karbonát- az itt lévő dokkokon keresztül jut el a világ legkülönbözőbb pontjaira. A vízben oldódó növényi tápanyag nélkülözhetetlen összetevője a műtrágyának, így nagy jelentőséggel bír a globális mezőgazdaságot érintően, ugyanis azok a trágyák, amelyek egészséges növénytermesztést eredményeznek, egyre fontosabbá válnak a folyamatos népességnövekedés jövőbeli étkeztetésének biztosításához.

Kanada a világ vezető globális kálium-karbonát exportőre

Kanada a világ legnagyobb kálium-karbonát termelője és exportőre. 2017-ben 19 millió tonna kálium-karbonátot exportált, csaknem 40%-os részesedésével a globális export piac legjelentősebb résztvevője.

A nagy mennyiségű anyag zökkenőmentes és hatékony szállításához, rakodásához és globális szállítmányozásához szállítószalagokat használnak, és ez az a pont, ahol a Continental a képbe kerül. Vancouver kikötőjében a kálium-karbonát további raktározásra kerül, vagy közvetlenül a teherhajóra rakodják őket tovább szállításhoz. A mennyiség – és ezáltal a szállítószalagokat érő terhelés – hatalmas.

Az érintett terminálok két helyiséget biztosítanak a kálium-karbonáttal kapcsolatos műveletekhez.  Az egyik kettő, óránként 2500 tonna megmozgatására képes hajórakodót tartalmaz, melyeket egyszerre lehet működtetni. A másodikban pedig egy lineáris rakodó található, amelyik szintén óránkénti 2500 tonnás kapacitással rendelkezik.

Pontos előrejelzések és információ a szállítószalag-rendszer állapotáról

A terminálok működtetői a ContiPlus szoftver és a hozzá kapcsolódó app segítségével tudják biztosítani azt, hogy a futószalag minél tovább bírja a nagy anyagmennyiséget, valamint így a karbantartás ideális időpontjának tervezésére is lehetőség nyílik. A szállítószalag-rendszer és folyamatai a program által szolgáltatott pontos állapotjelentésnek köszönhetően folyamatosan optimalizálhatóak. A futószalag felső borításának vastagsága egy mobil ultrahangos szkenner segítségével minden használat során mérésre kerül, az információ pedig ezután egy adatbázisban kerül rögzítésre. Ezáltal folyamatosan nyomon követhető a szalag állapota.

Az adatok alapján a program meg tudja állapítani, hogy mikor kell a szalagot elhasználódása miatt cserélni. Ez azt jelenti, hogy a futószalag élettartama maximálisan kihasználható, a költséges állásidő pedig elkerülhető. Amikor a szalag az élettartama végéhez közelít, a vásárló, terjesztő vagy értékesítő értesítést kap mobileszközére, hogy kezdje meg a szalagcsere koordinálását.

A ContiPlus egyik legnagyobb előnye, hogy a rendszer rögzíti, értékeli és dokumentálja azokat az adatokat, amik a szállítószalag-rendszer szempontjából fontosak. „A szoftver minden részletet rögzít, és szerkezetet ad az összes rendszerhez kapcsolódó információnak.” – hangsúlyozza Sharman. Továbbá, a jóval korábbi adatok is könnyedén visszakereshetőek. „Az átláthatóság szintje jelentősen megnőtt. Az új alkalmazottak azonnal hozzáférnek a szalagrendszerrel kapcsolatos összes információhoz, beleértve annak előéletét is. Ezzel nagyon sok időt és pénzt spórolunk.”

A Continental a jövőben tovább fogja fejleszti a ContiPlus rendszert az egyéni vásárlói és piaci körülményeknek megfelelően. Például egy új, mappás nézetet biztosító felület még egyszerűbb kezelést fog lehetővé tenni. Ezen kívül még további újítások is kidolgozás alatt állnak.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.21
A brazíliai Interlagos pályán több biztonságiautós szakasz és újraindítás után is első a Túraautó....
2024.07.21
Tombol a kabriószezon, de ingyen ebéd itt sincsen ..
2024.07.21
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Billenő plató. ..
2024.07.21
Csak tavaly, egyetlen év leforgása alatt több mint négyszázezer hamisítványt semmisített meg a....
2024.07.21
Oscar Piastri, a McLaren ausztrál versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a....
2024.07.21
Méretét tekintve telitalálat a kényelmes, jól vezethető és kisétvágyú Skoda Scala, melynek....
2024.07.21
A finn riválisai lemaradtak, miután a kétszeres világbajnok szombaton remek teljesítményt nyújtva....
2024.07.21
- Fokozza a közlekedők ellenőrzését az Árpád hídon a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), az....
2024.07.21
A szombat délutáni díjátadóval zárult az idei 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj és a hozzá köthető....
2024.07.21
Egymásba rohant két személykocsi az M3-as autópálya 138-as kilométerénél, a Vásárosnamény felé....