Fernando Alonso

Alonso bízik a Hondával való együttműködésben

2023.06.16.

Fittebb és motiváltabb a legendás spanyol pilóta, mint valaha, és pozitívan áll az Aston Martin és a Honda 2026-tól kezdődő együttműködéséhez.

Nem rég bombaként robbant a hír, hogy míg a Red Bull szakított a jelenlegi motor beszállítójával miután a Honda bejelentette, hogy nem kíván többé részt venni a Forma-1-ben, addig az Aston Martinnak és Laurence Strollnak úgy tűnik, hogy sikerült visszacsábítania a japán gyártót a Száguldó Cirkusz világába. Stroll úgy tűnik, hogy tényleg komolyan veszi, hogy világbajnok csapatot faragjon az egykori Force India csapatból. Ehhez nem rest beszerezni a legjobb szakembereket és pilótákat sem. Mostanra pedig olyannyira jól beépült az Aston Martin név az F1 világába, hogy állítólag az utcai modellek eladásának nagy részét a világbajnokságban való részvételük generálja.

Azonban van a csapatban egy kulcsfigura, akinek már vannak tapasztalatai a Hondával való együttműködésben, és ezek nem túl fényes emlékek. Ez pedig nem más, mint Fernando Alonso, a csapat elsőszámú, rangidős pilótája, aki éppen a Honda szörnyen megbízhatatlan motorja miatt vonult vissza 2018 végén a Forma-1-ből. Azonban úgy tűnik, hogy Alonso mégis pozitívan áll a 2026-os újraegyesüléshez. „Úgy tűnik, hogy még mindig gyors vagyok, a koromtól függetlenül. Most élem meg a visszatérésem. Ha ezt egy 33-ik futamgyőzelemmel, vagy akár a bajnoki címért való küzdelemmel színesíthetném meg, az több drámát adna a sztorihoz.”

Alonso jelenleg 42 éves, és az idei eredményeiből jól látszik, hogy még remek formában van. Az Aston Martin-Honda egyesüléskor 44 éves lesz, de állítása szerint még nincs pontos terve, hogy mikor vonul vissza. „Jelenleg motivált, gyors és friss vagyok. Egy nap persze majd megállok, de jelenleg boldog vagyok, hogy jól vezetek és teljesítek.” Majd hozzátette: „Futballistaként vagy teniszjátékosként sokkal jobban függsz a fizikai kondíciódtól, mint az autósportban. Itt azonban sok múlik az autó teljesítményén is. Amíg belül motivált és lelkes vagy, mindig szívesen készülsz fel a következő futamra és egyeztetsz a mérnökeiddel, addig eredményes tudsz maradni.”

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.19
Szerdán röviddel 18 óra után fa zuhant egy motoros vonatra Szlovákiában - írja a parameter.sk. ..
2024.07.19
A járatok törlése megterheli az ausztriai utazókat. Csak az elmúlt 6 napban 1129 késés és közel 100....
2024.07.18
Csehországban az idei első fél évben 774 310 személyautót gyártottak, ami éves szinten 4,9....
2024.07.18
A HangZóna mai vendége Piri András, a Q-Service partnerhálózati vezetője, a Young Car Mechanic....
2024.07.18
Várhatóan izgalmasan alakul majd a hétvégi 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj vasárnapi futama, melynek....
2024.07.18
A gyorshajtási bírságok is elkerülhetőek lesznek az új eszközzel. ..
2024.07.18
Nőtt a forgalomba helyezett új autók száma júniusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai....
2024.07.18
Látványosan frissült a Cupra Formentor és a Cupra Leon/Leon Sportstourer duó. A plug-in hibrid....
2024.07.18
Az őzek kezdődő párzása miatt óvatosságra, figyelmesebb közlekedésre hívja fel a figyelmet a....
2024.07.18
Ahogy február óta töretlenül, úgy júniusban is a kontinens élmezőnyébe tartozott a magyarországi....