innováció

Amazon Alexa már elérhető az Audi e-tron modellnél

2018.10.05.

Digitalizációs stratégiájának folyamatos bővítése során az Audi egyre magasabb szintre emeli az ügyfeleknek kínált, autóiban elérhető összekapcsolhatósági megoldásokat. A legújabb példa erre a tisztán elektromos Audi e-tron SUV modell, amelynek fedélzetén helyet kapott az Amazon interaktív hangvezérléses szolgáltatása, Alexa is. Használatához nem szükséges okostelefon sem, hiszen Alexát könnyedén integrálták az autó MMI rendszerébe.

Az Audi integrálja az Amazon népszerű hangvezérléses rendszerét járműveibe. Alexával a fedélzeten az ügyfelek számos olyan alkalmazáshoz és szolgáltatáshoz hozzáférhetnek Audi e-tron járművükben, amelyek otthonaikban vagy más, Alexát támogató eszközöknél már megszokhattak. Követhetik a híreket, az időjárást, megnézhetik a sporteredményeket, élelmiszert rendelhetnek, hozzáadhatnak újabb teendőket a feladatlistájukhoz, de hallgathatnak zenét vagy hangoskönyvet is az Amazon Music vagy az Audible szolgáltatókhoz hasonló források segítségével. Rendelkezésükre áll Alexa képességeinek széles tárháza is, az okosotthon irányítási rendszer segítségével pedig az autóban ülve zárhatjuk be bejárati ajtónkat, lekapcsolhatjuk a villanyt vagy becsukhatjuk a garázskaput, mindössze kérnünk kell.

Az Audi mindenféle probléma nélkül integrálta Alexát az Audi e-tron MMI rendszerébe. A vezetőnek nincs szüksége külön alkalmazásra a használatához, még a telefon és az autó rendszerének párosítása sem szükséges. Mindössze annyit kell tennie a vezetőnek, hogy összeköti az autót az Amazon fiókjával. Ezután az autó hangvezérlési rendszere segítségével már egyszerűen aktiválhatjuk az Amazon szolgáltatását az „Alexa” hívószóval. Az MMI rendszer LTE mobil adatmodulja kapcsolatot létesít egy Audi back-enden keresztül és továbbítja az igényt az Amazon szerverei felé. A kérést pedig az autó audió rendszerén keresztül ismétli meg.

Az Audi a tavalyi évben már megmutatta, milyen fontos szerepet szán a hangvezérlésnek az autó és vezetője közötti interakcióban és az ehhez kapcsolódó feladatokban. Az Audi A8 luxus limuzinban bemutatkozó természetes hangvezérlés mostanra folyamatosan bekerült az összes modellsorozatba és szintén tartalmazza az önálló tanulásra képes párbeszéd menedzsert.

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.02.04
Mire volt igény régen? Mikor és milyen fejlesztések hoztak rendhagyó változást az autóipar....
2023.02.04
A Corolla Cross 2,0 literes öntöltő hibrid elektromos hajtáslánccal szerelt változatának sikeres....
2023.02.04
Kemény és elkeserítő élmény 191 Austrian utas számára szombaton: az egyik gépnek kétszer kellett....
2023.02.04
Az idei év első kilenc hónapjában elért több mint 100 millió eurós veszteség után a német start-up....
2023.02.04
Az Edelényi rendőrök előállítottak, majd szabálysértési őrizetbe vettek egy sofőrt, aki érvényes....
2023.02.04
A 2022-es év közönségdíjas, 2023-as Év Magyar Autója jelölt Suzuki S-Cross teljes hibrid,....
2023.02.04
Növelte forgalmát, üzemi eredményét és nyereségét tavaly az amerikai Harley-Davidson....
2023.02.04
Szombat reggeltől több dunántúli vasútvonalon is fakidőlések, felsővezetékszakadások akadályozzák a....
2023.02.04
A BMW Group fokozza az elektromos járműgyártást a globális termelési hálózatában: a mexikói San....
2023.02.04
Két kamion ütközött össze az M1-esen, Mosonmagyaróvárnál, az egyik jármű árokba borult a főváros....