AMTS

AMTS Story – 2. rész

2019.11.30.

Magyarország és Közép-Kelet Európa legnagyobb autós rendezvényének múltidéző sorozatában az ötlet megszületésétől az első rendezvény lebonyolításáig terjedő időszak bemutatása következik. 

 

Szerző: Horváth Miklós, fotó: carstyling.hu

A cikk 1. részét ITT olcashatják. http://www.autoszektor.hu/hu/content/amts-story-1-resz

Huszonötezres látogatói létszámával kétségtelenül kiérdemelte a legnagyobb hazai tuning autós rendezvény címet a 2007-es szegedi Carstyling & TOP Tuning Show. A nagyszabású rendezvény minden paraméterében felülmúlta az előzőt, csak a helyszín maradt változatlan. A háttérmunka és a felhozatal anno annyira sikeresnek bizonyult, hogy a külföldi partnerek szerint már nemzetközi porondon is megállta volna a helyét az esemény. Ennek részletei következnek sorozatunk második részében

A szegedi lokációjú országos rendezvény második és egyben utolsó felvonására tehát 2007. március végén került sor. A pavilonok helykínálatát mindenképp bővíteni kellett, ezért egy hatalmas sátorral egészült ki a 4 csarnokból álló fedett terület, így ebben az évben már 20 ezer négyzetméteren vonult fel a több mint 50 kiállító és az 500-as lélektani határt is meghaladó autókülönlegességek száma a két nap alatt – tudtuk meg Szőke Lászlótól, az AMTS egyik főszervezőjétől. „A kiállítók számában és összetételében nem volt változás, azonban a szervezőmunka keményebb és kiterjedtebb volt. Fél évvel korábban megkezdtük a kritikus pontok részleteinek kidolgozását, az előző évi tapasztalataink alapján ugyanis sok meglepetéssel készültünk”.

A képre kattintva megtekinthető az eseményen készült galéria

Mivel a hazai drift mezőny még gyerekcipőben járt, szakavatott holland drifterek meghívása mellett döntöttek a szervezők. Joep de Kort (Action Man) és a világhírű Deborah Lopez (Drift Angel) egy 500 lóerős Nissan R33 Skyline-nal és egy ugyanolyan teljesítményű Nissan Sylviával érkeztek, és mondhatni ellopták a show-t. A látványról csak annyit mondott László, hogy a bemelegítő tréningek idején is megállt az élet a csarnokban. A kezdés előtti napokról az alábbiakat tudtuk meg: „A beharangozott autók közül egy kivételével mind megérkezett (...). A Halálos Iramban c. filmből ismert Supra, valamint a Tolvajtempó Eleanorja a legnagyobb csarnokban, a deLorean, valamint a Halálosabb Iramban Mitsubishi EVO VIII-asa pedig a 3. és 4. egységben foglaltak helyet. Szintén itt került kiállításra a show egyik fénypontját képező fekete, 450 lóerős R34 GTR Skyline, valamint a meglepetés autónk, mely egy kompletten átépített ezüst Toyota MR-II volt. A Toyota egyébként egy héttel a show előtt készült el, és nálunk került sor az első nyilvános szereplésére!” 

A kültéri programokat a kiállítás első napjának időjárása beárnyékolta, de vasárnapra minden jóra fordult. A motoros és quad-os streetfighter show-k mellett, dragster bemutatót is láthatott a nagyközönség a páratlan élményt adó és egyben elmaradhatatlan driftelések és gumifüstölés mellett. A helyszínre érkezett és kiállított autók között Show and Shine elnevezéssel szépségversenyt indítottunk, a zsűrizést természetesen a tapasztalt belga kollégákra bíztuk. A kül- és beltéren megtartott mustra egyértelműen megmutatta, hogy a hazai szcéna színe-java folyamatosan fejlődik, és helye van akár nemzetközi rendezvényeken is.

„A belgák egyébként teljes mértékben el voltak ragadtatva a felhozataltól, amit hazai autókból sikerült összeválogatnunk a kiállításra, akár a tavaly óta átalakult, akár a kiállításon legelőször szereplő négykerekűeket vesszük figyelembe. A zsűrizés ez alkalommal is nagyon nehéz volt számukra: ’many very-very nice cars’ – ezt a mondatot igen sokszor hallottam a hétvége folyamán. Nagyon meg lettünk tehát dicsérve, némelyik autó pedig annyira tetszett külföldi barátainknak, hogy elég komoly szinten került szóba egy hazai, Carstyling.hu stand szereplése a legnagyobb belga tuning shown novemberben, az International TuningSaloon 2007 keretei között.”

A látogatói létszám és a pozitív visszajelzések ugrásszerű növekedéséből arra a konklúzióra jutott a szervező csapat, hogy többszörösen megtérült az időben megkezdett előkészítő munka, és az esemény véglegesen kinőtte a szegedi Hangár Expo méreteit. Ha szintet akartak lépni a szervezők, és a következő évben is rátolni egy lapáttal, akkor a szezonnyitó eseménynek új helyszínt kellett keresni. Már megfogalmazott, de még nem teljesen kidolgozott tervek ekkor már léteztek, ennek részleteit a következő felvonásban taglaljuk.

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.05.06
A helyszínelés és a műszaki mentés befejeztével késő este feloldották az útlezárást a délutáni, két....
2021.05.06
Halálos baleset történt május 6-án 14 óra 49 perckor a 834-es számú úton, a 23-as....
2021.05.06
Nem maradtunk le semmiről. Ezekről a klasszikus sportautókról legalábbis biztos, hogy nem. Ugyanis....
2021.05.06
Hetzmann Bélát, a Rába Járműipari Holding Nyrt. igazgatóságának elnökét nevezték ki a győri....
2021.05.06
Azzal, hogy Gyulán épül az Airbus Helicopters Hungary alkatrészgyártó üzeme, Magyarország felkerül....
2021.05.06
Li Hai Feng Kínából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra pályázatára....
2021.05.06
Ulli Sima (SPÖ) közlekedési tanácsos szerdán jelentette be, hogy a főváros minden kerületére....
2021.05.06
Május 12-én rajtol a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny idei futama. Ez az a verseny,....
2021.05.06
A rendőrök őrizetbe vették azt a miskolci sofőrt, aki ittasan vezette a járművét, elfogatóparancs....
2021.05.06
Hetekkel az Európa-bajnokság kezdetét jelző római sípszó előtt az UEFA trófeája minden rendező....