Anyukám is érteni fogja – Kötelező biztosítási tudnivalók… | Autoszektor

biztosítás

Anyukám is érteni fogja – Kötelező biztosítási tudnivalók…

2017.03.27.

…nem csak a kötelező gépjármű felelősségbiztosításról

„Minden vagyontárgyadat biztosítsad megfelelő értéken!” – ezt a jó tanácsot még valami „gazdag-papa” stílusú könyvben olvastam, de a sok semmitmondó tanács között ez bizonyult a leghasznosabbnak. Hiszen nincs annál szomorúbb történet, minthogy hosszú évek munkája megy füstbe egy káresemény kapcsán. De ha van biztosításunk, akkor kárunk megtérülhet. Az autó sokszor jelentős értékkel bíró vagyontárgy, ezért a tudatos ember nem csak a kötelező biztosítást köti meg, hanem felkészül a saját hibájából, illetve a külső erők, különböző váratlan események miatt bekövetkező károk fedezésére is.

Soha nem volt még ennyire világos

Az Allianz Hungária Biztosító most egy néhány perces kisfilmmel segít mindazoknak, akik a járművekkel kapcsolatos legfőbb biztosítások – a KGFB és a casco– alapfogalmaival esetleg eddig nem voltak tisztában. Mindjárt meg is lehet nézni a videót, de előkészítőnek gyorsan szedjük össze az abban elhangzó fogalmakat.

Megtudhatjuk, hogy pontosan mi is a KGFB, mire jó, miért van rá szükség és kinek kell megkötnie, valamit mit okoz, ha nem rendelkezünk ilyen biztosítással. A casco biztosítást is az autónkra kötjük, de alapvető különbség, hogy azokra a károkra vonatkozik, amelyeket mi magunk, vagy külső erők okoznak autónkban. Ez egy vagyonbiztosítás, amelynek megkötése nem kötelező, de – mint a videóból is kiderül – erősen ajánlott.

Hogyan lehet megkötni ezeket a biztosításokat?

Az Allianz sokféle megoldást kínál a biztosítások megkötésére. Azoknak, akik hagyományosan, a személyes kapcsolatban bíznak meg a legjobban rendelkezésre állnak a telefonos ügyfélszolgálat kollégái és természetesen a biztosító tanácsadói is. Az FHB fiókokban szintén lehetőség van személyes ügyintézésre. Aki digitális, gyors, otthonról is elérhető megoldásokat részesíti előnyben, annak elég az interneten felkeresni a biztosító, vagy valamelyik közvetítő, alkusz honlapját és néhány adat megadása után egyszerűen megkötheti a biztosítást.

Bármilyen úton is szerződik az ügyfél, minden esetben választhat, hogy a további ügyintézés, kommunikáció postán, vagy elektronikus formában (e-mail-en keresztül) intéződjön. Utóbbinál a legfontosabb, hogy a biztosító mindig tudja az aktuális e-mail címet, mert csak így garantálható, hogy az információk tényleg mindig eljutnak a szerrődötthöz.

Legyél szakértő!

A casco biztosítások megkötése előtt a biztosító mindkét fél érdekében felméri a jármű állapotát. Ez eddig általában úgy történt, hogy a biztosító részéről egy szakértő személyesen, előre egyeztetett helyen és időpontban dokumentálta a gépjármű állapotát, azonban most már arra is lehetőség van, hogy az ügyfél az általa készített fotókkal és nyilatkozattal támassza alá a gépkocsi műszaki és esztétikai állapotát. Az ügymenet ezzel nagyban egyszerűsödik és gyorsul!

Egy évre kötünk

A biztosítási szerződések rendszerint egy évre kötetnek. A kötés napjától függ az úgy nevezett biztosítási évforduló, amelyet azért fontos észben tartani, mert módosítás, vagy felmondás esetén az évfordulót megelőző harmincadik napig van lehetőségünk beavatkozni. Kötelező és casco esetén az évforduló meghatározása különbözhet, de a kötvényünkön mindig megtaláljuk a szerződésünk évfordulóját.

 

Ennyit az alapokról és most jöjjön a videó, mert így még egyszerűbb lesz átlátni, miről is szól a gépjárműbiztosítás!

Cikkünk megjelenését az Allianz Hungária Zrt. támogatta.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.10.23
Hivatalosan is megerősítették, hogy 2021. január 11-én rántják le a leplet az új Le Mans-i....
2020.10.23
Zalaegerszeget az M7-es autópályával köti össze az első, közel 6 kilométeres szakasz. ..
2020.10.23
Az amerikai izomautó üzembentartója 200 ezer forintos bírságra számíthat a több mint 100 km/h-s....
2020.10.23
SUV és szedán is érkezik tisztán elektromos hajtáslánccal a Jaguar-Land Rovernél, ám a tervezetnél....
2020.10.22
Sokaknak családtag volt, és nemcsak autópótlékként szolgált, ma egyre ritkább, pláne veterán....
2020.10.22
Ivan Lazarevic Szerbiából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.10.22
Az elkövetkező hetekben a közelgő mindenszentek és halottak napja alkalmából egyre többen....
2020.10.22
37.710 eurójába került idén a németeknek az újautó vásárlása, jelentősen többe, mint egy évvel....
2020.10.22
Álomkezdés öt csillaggal: az ID.3 a lehető legmagasabb minősítéssel zárta az Euro NCAP (European....
2020.10.22
Tíz év után először fordult elő Németországban, hogy nem egy járműipari cég végzett a....