e-tron

Audi és Hydro a fenntartható alumínium használatáért

2019.08.05.

 – Az Audi e-tron beszállítói lánca egyre inkább fenntarthatóvá válik: az alumínium előállításával foglalkozó Hydro most fenntartható forrásból származó alumíniumot szállít a vállalatnak, amelyet az első tisztán elektromos Audi modell akkumulátorházának elemeihez használnak fel.

Az Aluminium Stewardship Initiative (ASI) által kiállított „felügyeleti lánc” tanúsítvány már 2018. októberében elismerte az Audi törekvéseit, akkor ezeknek az alumínium elemeknek a fenntartható módon történő összeszerelését jutalmazta. Ez azt jelenti, hogy az Audi e-tron akkumulátorházánál felhasznált alumínium lemezek most már igazoltan felelős módon készülnek a teljes gyártási láncon keresztül, kezdve a bauxit, mint nyersanyag kibányászásával egészen az előállított végtermékig.

Mindkét partner úgy tekint a fenntarthatóságra, mint vállalati stratégiájuk kiemelt céljára és közös törekvésük az alumínium használatából származó CO2 kibocsátás csökkentése.  Az Audi célja, hogy 2025-re – a 2015-ös értékekhez viszonyítva – 30 százalékkal csökkentse a termékei teljes életciklusa során képződő CO2 mennyiségét. Óriási lehetőség rejlik a fenntartható forrásból származó és felelősen előállított nyersanyagok használatában.

Az ASI által kiállított tanúsítvány számos különböző műhelymunka eredménye, amelyeken az Audi és a Hydro egyesítették a CO2 csökkentés terén megszerzett szakmai tudásukat. - Legkésőbb 2050-re teljesen CO2 semleges mobilitást akarunk kínálni ügyfeleinknek. Ahhoz, hogy ezt elérjük, szükségünk van egy fenntartható beszállítói láncra – nyilatkozta Dr. Bernd Martens, az Audi igazgatótanácsnak a beszerzés és IT területekért felelős tagja. „Ennek eléréséhez párbeszédet kezdeményeztünk partnereinkkel és velük együttműködésben a teljes értéklánc mentén szeretnénk jelentősen csökkenteni a CO2 kibocsátást.” 2018. végén az Audi útnak indított egy CO2 programot a beszerzés területén, amelynek keretében eddig több, mint 20, CO2 témájú workshopot tartottak a különböző alumínium beszállítókkal.

A Hydro egyike az első alumínium gyártóknak, amely olyan fenntartható forrásból származó alumínium lemezeket kínál, amelyek megszerezték az ASI tanúsítványát is. - Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy az ASI által minősített alumíniumot szállíthatunk, különösképpen, hogy ezt az Audi egyik zászlóshajója, az Audi e-tron számára készíthetjük. Folyamatosan dolgozunk saját illetve ügyfeleink környezeti hatásának csökkentésén – nyilatkozta Einar Glomnes, a Hydro ügyvezető alelnöke. „Fontos mérföldkő ez a stratégiánkban, amelynek központi eleme, hogy az ügyfeleink dokumentáltan olyan alumínium termékeket kínálhassanak, amelyek a teljes értéklánc mentén felelős módon készültek.”

Az ASI olyat környezeti, társadalmi és gazdaságetikai kritériumokat fogalmaz meg, amelyek végigkísérik a folyamat minden szakaszát, kezdve a bauxit, mint nyersanyag kibányászásával a feldolgozás, a gyártás folyamatán keresztül egészen az alumínium újrahasznosításáig. Értékelésükben szerepel például, hogy az adott vállalat a források megóvásával kezelje az anyagot, átfogó életciklus analízist készítsen és termékeinek megalkotásakor már a tervezés során vegye figyelembe azok későbbi javítási és újrahasznosítási lehetőségeit.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.07.04
Az 53-as főúton két kamion és egy traktor ütközött össze, a teherautók kigyulladtak - a rendőrség....
2022.07.04
Az NHTSA amerikai közlekedési hatóság közzétette az első jelentését a vezetéstámogató- és....
2022.07.04
A Hódmezővásárhelyről 13:31-kor Szegedre indult, 33021 pályaszámú vasútvillamos (33021)....
2022.07.04
Egy terepjáró katonai felszereléssel – írja a Stern.   ..
2022.07.04
A robotrendelések ismét megugrottak az első negyedévben az Amerikai Egyesült Államokban, ahogy a....
2022.07.04
PR szakembert igazolt a Porsche Hungaria kommunikációs igazgatósága: június közepétől Uzoni Eszter....
2022.07.04
- Romániában 23 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett új autók száma az idei első fél évben a....
2022.07.04
A horvát kormány további két héttel meghosszabbított az üzemanyagár-stopot - közölte a kabinet....
2022.07.04
- Megkezdődött szombaton a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) 176. hajózási főidénye: 17 kikötőben....
2022.07.04
A belsőégésű motorok betiltására vonatkozó uniós parlamenti döntést széles körben bírálták a német....