Ingolstadt

Az Audi HR igazgatót vált

2022.05.21.

Az Audi emberi erőforrásokért felelős igazgatósági tagja, Sabine Maaßen távozik a cégtől. A szerződését nem hosszabbították volna meg. Utódja Xavier Ros lesz, aki jelenleg a Seat emberi erőforrások részlegének vezetője – írja az automobilwoche.de

 

Xavier Ros és Sabine Maaßen. Mellettem az utódom. Fotó: Audi

Meglepő változás az Audi vezetői pozíciójában: személyes okok miatt azonnali hatállyal távozik az ingolstadti székhelyű vállalattól, Sabine Maaßen humánerőforrás-igazgató. A válás közös megegyezéssel történik – jelentette be csütörtök délután az Audi.

Maaßen utódja Xavier Ros lesz, aki 2015 szeptembere óta a spanyolországi martorell-i Seat emberi erőforrások részlegének vezetője. Spanyolországban született, az Audi felügyelőbizottságának csütörtöki ülésén nevezték ki az igazgatótanácsba, és péntektől tölti be új posztját. Az Automobilwoche a cégtől megtudta, hogy Ros szeptemberig kettős funkcióban tölti be mindkét feladatát.

Herbert Diess, a VW vezérigazgatója: "A vállalat történetének legnagyobb átalakulása során a csoportos szinergiák fontosabbak, mint valaha. Örömmel üdvözölöm az Audinál Xavier Rost, aki a csoportban szerzett tapasztalataival nemzetközi képet ad a személyzeti átalakulásról valamint a műszaki fejlesztés és a gyártásról az Audinál. Minden jót kívánok neki."

Diess Sabine Maaßentől búcsúzva a következőket mondta: "A Felügyelő Bizottság nevében szeretném megköszönni az elmúlt két évben végzett értékes munkáját, és mindenekelőtt az ez idő alatt végzett kiváló Covid-válságkezelést. A körülmények ellenére jelentősen előrébb vitte az Audi átalakulását."

Nincs új szerződés

Az Audi csütörtökön nem adott tájékoztatást Maaßen  távozásának okairól. A "Manager Magazin" beszámolója szerint már a HR-igazgató új szerződéséről szóló tárgyalások elején egyértelmű volt, hogy nem lesz újabb mandátum. Mindazonáltal Sabine Maaßen azonnali távozása ezen a héten meglepő. 2022 végére a HR igazgatónak ténylegesen be kell fejeznie az „Audi.Future” személyzeti programját.

A "Heilbronner Voice" a csoport egyik forrását idézi, amely szerint Maaßen túlterhelt volt. Ezenkívül a Dinslaken/NRW-ben (Észak-Rajna -Veszféliában) született humánerőforrás-igazgatót azzal vádolják, hogy 2020 áprilisi hivatalba lépése óta soha nem költözött Ingolstadtba.

Végzett gépészmérnök

A spanyolországi születésű Xavier Ros gépészmérnöknek tanult, 1994-ben az Audinál kezdte szakmai pályafutását, 1999-ben a Seathoz, majd később a Volkswagenhez igazolt. 2002-től a főtitkárságon betöltött állása után 2007-ben a Seat Humán Erőforrások osztályára került, mint humánerőforrás stratégiai és fejlesztési vezető. 2013 és 2015 között Xavier Ros a portugáliai VW Autoeuropa HR részlegéért volt felelős. 2015 szeptembere óta a Seat emberi erőforrásokért és szervezésért felelős igazgatósági tagja. Most következik az Audi promóciója.

Maaßen 2020 áprilisa óta volt az Audi HR igazgatója. Ezt megelőzően a Thyssen Kruppnál dolgozott, és az IG Metall jogi igazgatója volt. Maaßen volt felelős az Audi személyi átalakításáért, és kampányolt a hibrid működésű modellek elterjesztéséért. Xavier Rosnak most folytatnia kell ezeket a feladatokat – írja a német portál.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.07.02
A BMW Group több mint 300 millió euró befektetésével készítette fel dingolfingi gyárát az új....
2022.07.02
Nézze meg a videót! ..
2022.07.02
A Nyugat-Európából szabadságukra hazatérő vendégmunkások és a nyaralni induló turisták miatt....
2022.07.02
A Hyundai bemutatta a tisztán elektromos modelleket felsorakoztató IONIQ almárka második típusának....
2022.07.02
Megvan a varázsa, ha váratlanul találkozunk a múlttal, és egy pajtalelet pontosan ezt az érzést....
2022.07.02
Karambol történt a repülőtérre vezető úton. A műszaki mentés miatt a Gyömrői utat a Tapolcsányi....
2022.07.01
Menetdinamika, erő és színtiszta aerodinamika: ID. AERO. Június 27-én, Kínában tartott....
2022.07.01
Csendes társak és robotpilóták, ez már több, mint az álmodozók kamionja, ez a XXI. század XXL....
2022.07.01
A CG Car-Garantie Versicherungs-AG minden évben a mintegy egymilliónyi autóra vonatkozó garanciát....
2022.07.01
2022 második negyedévében folytatódott a piac lassulása, amely várhatóan kitart egészen az év végig....