fejlesztések

Az Audi Hungaria bővítette szerszámgyárát és műszaki fejlesztését

2017.07.05.

Az Audi Hungaria szerszámgyára 15 000 négyzetméterrel és négy új, egészen 2 500 tonnáig terjedő préserővel bíró présgéppel bővült. Ezzel párhuzamosan a járműfejlesztés szakterülete is szélesítette vizsgálati portfólióját a teljes járművek és alkatrészek tesztelésére szolgáló újabb vizsgálóberendezésekkel. 

„A jövőben is szeretnénk hosszú távon versenyképesek maradni, ennek érdekében tovább bővítettük két üzleti területünket, a szerszámgyárat és a műszaki fejlesztést. A motorok és járművek gyártása mellett ez a két tevékenység kiemelkedően fontos kompetenciaterület számunkra“, mondta Peter Kössler, az AUDI HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke. „A bővítéseknek köszönhetően növeltük hatékonyságunkat és teljesítőképességünket, amellyel fontos lépést tettünk a jövő irányába.“

A szerszámgyár bővítésének során az exkluzívszéria-gyártás nagyrugalmasságú standardizált gyártócellákkal, valamint két nagyteljesítményű préssel bővült, így már összesen öt présgép dolgozik a területen. A szerszámgyártás területén szintén két új prést helyeztek üzembe, így jelenleg ott is összesen öt nagyteljesítményű présgép működik. Ezen kívül itt állították üzembe a Volkswagen Konszern első nagysebességű megmunkáló-központját, lineáris hajtástechnológiával az innovatív és hatékony gyártási folyamatok támogatására.Az Audi Hungaria szerszámgyárában a 2005-ös alapítása óta nem csak szerszámok készülnek a prés- és karosszériaüzemek számára, hanem részegységek és karosszériaelemek is az Audi- és Volkswagen Konszern exkluzív- és sportmodelljeihez. Jelenleg a szerszámgyár 650 munkatársa több mint 50 000 négyzetméteren gyárt termékeket az egész Volkswagen Konszern számára.

A járműfejlesztés tovább bővítette kompetenciáit. A komplett járművek és alkatrészek tesztelésére újabb vizsgálóberendezéseket helyeztek üzembe: egy Magyarországon egyedülálló járatópadon az Audi Hungaria szakértői teljes járműveket vizsgálnak az energiamenedzsment, szilárdságtan és akusztika szempontjából. A teszteléshez egy szimulált úton a járműveket akár 280 km/h-s sebességre tudják felgyorsítani anélkül, hogy egy métert megtennének.

Az új, motoralkatrészek vizsgálatára alkalmas berendezéseken maximum két napon belül szimulálható egy jármű teljes élettartama. Ezáltal lehetővé válik az Audi Hungariánál készült alkatrészek, mint például a hajtórúd és a vezérműtengely gyors szilárdságtani vizsgálata.

A járműfejlesztésen jelenleg 85 magasan képzett munkatárs, túlnyomórészt mérnök dolgozik. A fő tevékenység a termelésközeli járműfejlesztés: egyrészt az Audi Hungariánál készülő modellek gyártásfelfutásának támogatása, másrészt a motor- és járműanalízisek, melyek során a szakemberek a vevői használatot szimulálják. Emellett numerikus járműszimulációt, valamint speciális kísérleteket végeznek. A járműfejlesztés vizsgálati laborjában a munkatársak valamennyi Audi modell akusztikai, szilárdságtani és a hatékonysági tulajdonságait tudják vizsgálni.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.12.04
A 38 éves férfi a gyanú szerint Budapesten, a 61-es villamoson támadta meg a szerelvény vezetőjét....
2020.12.04
Az új Land Rover Defendert két díjjal is kitüntették a világszerte elismert TopGear.com Awards-on:....
2020.12.04
A C-Prémium kategóriába 2021-ben érkező DS 4 modell a francia luxus és a high-tech találkozása egy....
2020.12.04
Alighogy megjelent a színen, nyomban egy rendkívül értékes elismeréssel kezdte karrierjét a Peugeot....
2020.12.04
Az Audi folytatja elektromos offenzíváját a Q3 45 TFSI e és a Q3 Sportback 45 TFSI e modellek....
2020.12.04
A Volkswagen konszernhez tartozó brit Bentley autógyár felkészült arra az esetre, ha Nagy-Britannia....
2020.12.04
A Dunántúli-középhegységben és a nyugati tájakon, még tartósan fagypont alatt maradhat a....
2020.12.03
1920-1930. Tündöklés és bukás. Újabb érdekességgel jelentkezünk, hogyha már a koronavírus először....
2020.12.03
Jia Meng Kínából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra pályázatára....
2020.12.03
Nem kell elfogadni, hogy évente hatszázan halnak meg Magyarországon közlekedési balesetben - mondta....