e-mobilitás

Az elektromos autókból kifogy a nafta idén télen?

2022.09.29.

Az európai energiaválság miatt az EV-ek töltése veszélyben van.

 

Tudjuk-e majd tölteni elektromos autónkat a télen? Ez a kérdés Franciaországban aktuálisabb, mint valaha. A súlyos energiaválság miatt a villamosenergia-hálózatok üzemeltetője, a Réseau Transport d'Electricité aggódik a következő hónapok miatt.

Az RTE jelentést tett közzé a 2022-2023-as télre való felkészülésről. Ebben elmagyarázza, mit tehetnek az állampolgárok az értékes villamos energia megtakarítása érdekében. Például, javasolják, hogy az irodákat reggel 8 óra előtt fűtsék fel, a szükségtelen utcai fényreklámokat kapcsolják le, és arra kérik az otthon töltő EV-tulajdonosokat, hogy a „tankolást” este 8 óra utánra halasszák. Ez utóbbi ajánlás egyébként felesleges is, mert szinte minden érintett már most is így tölt, hogy a csúcsidőn kívüli, vonzóbb díjszabás előnyeit élvezze.

És az opciók között van a nyilvános töltőállomások bezárása is. Igaz, ez csak a legrosszabb szituációra, például egy extra zimankós télre írott forgatókönyvben szerepel.

Az áramkimaradás veszélye ugyanis nem zárható ki teljesen azokon a napokon, amikor nagyon hideg van. Ez a kockázat azonban kiküszöbölhető a nemzeti fogyasztás 1-5%-os, a legszélsőségesebb időjárási helyzetekben pedig akár 15%-os csökkentésével – írja az RTE.

Nyilvánvaló, hogy az első lépéseket a megtakarításra a nagy áramfogyasztású vállalatoknak kell megtenniük, de az intézkedések érinthetik az elektromos autók tulajdonosait is.

Az RTE azt mondja, hogy a legkritikusabb a 8 és 13 óra, valamint a 18 és 20 óra közötti idősáv, ezért a javasolt intézkedések között említik, hogy az elektromos töltőpontok használatát letiltsák ezekben az intervallumokban. Ez persze csak akkor lép érvénybe, ha komoly tél lesz.

Szóval, az idén valószínűleg sokan álmodoznak enyhe időjárásról, ellenkező esetben a korlátozások megnehezítenék különösen azoknak az életét, akik hosszabb utakra is használják elektromos autójukat, és be kellene kalkulálniuk, hogy mikor kapcsolódhatnak a töltőkutakhoz.

Forrás: leblogauto.com

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.12.04
Két súlyos baleset is történt vasárnap éjjel - írja a Katasztrófavédelem. ..
2022.12.04
A kormány bemutatta a villamosenergia-hiány kezelésére vonatkozó tervét.   ..
2022.12.04
Még sokáig a hagyományos olaj- és gázkitermelés marad a Mol fő profilja Algyőn, de a társaság....
2022.12.04
Hogyan működik? Kell-e ez nekünk? Itt mindenre választ talál.   ..
2022.12.04
Hatvan gépjárműből álló konvojjal rendezik meg december 17-én a Dédesi Fényparádét és Jótékonysági....
2022.12.04
Jubileumot ünnepel a hazai motorizáció. 130 éve kapott engdélyt az első benzinüzemű gépkocsi a....
2022.12.04
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: A Mikulás pickupja. ..
2022.12.04
Forgalmi akadályra kell számítani - írja a Katasztrófavédelem honlapja.   ..
2022.12.04
Lassan nem az a kérdés Európában, hogy mennyibe kerül a nyersolaj vagy az üzemanyag, hanem az, hogy....
2022.12.04
Újabb kerékpáros közlekedési kapcsolatok létrehozásával fejleszthetik a fenntartható közlekedési....