Egyetem

Az önműködő gépkocsikról, a világ leggyorsabb autóiról a BME tudományos konferenciáján

2014.04.14.

Az önműködő gépkocsikról, a világ leggyorsabb autóiról, a hobbiűrkutatás legújabb fejlesztéseiről is szó lesz a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Simonyi Károly Szakkollégiumának április közepére szervezett tudományos konferenciáján.

Magyarország egyik legnagyobb, egyetemi hallgatók által  szervezett éves tudományos rendezvényén a villamosmérnöki és  informatikai szakma kutatói, fejlesztői, cégeinek képviselői  tartanak előadásokat és bemutatókat a legújabb technikai  vívmányokról, a diákok pedig workshop jellegű előadásokon mutatják  be kutatásaikat.  

Fotó: BME

Oláh Ákos, a BME Simonyi Károly Szakkollégiumának vezetője, a  konferencia sajtófelelőse az MTI-nek elmondta, hogy a Schönherz  Zoltán Kollégiumban működő szakkollégium - amely az ország egyik  legnagyobbja csaknem kétszáz taggal - 2003-tól szervez ilyen szakmai  konferenciákat.  

Az április 15-i rendezvényen az egyetem fejlesztőcsapata  bemutatja azt a teljesen elektromos hajtású autóját, amely kevesebb  mint három és fél másodperc alatt éri el az óránkénti száz  kilométeres sebességet, így a lóerő/tömeg aránya a Forma-1-es  versenyautókéval vetekszik. 

Elmondta azt is, hogy a konferencián feleresztenek a világűr  határára egy ballont, és a harminc kilométeres magasságból kapott  adatok elemzése közben bemutatják a mérőballon moduláris felépítésű  fedélzeti rendszerének tervezési fázisait is. 

A holland Jan Jongboom, a Firefox OS vezető fejlesztője mindent  elárul a legújabb mobil operációs rendszer felépítéséről és  alkalmazásairól, a Microsoft képviselője pedig a játékkonzolok  jövőjét vázolja fel. 

Szó lesz a manapság egyre jelentősebb etikus hackelésről, a  Bosch szakembere a teljesen önműködő autós közlekedésről fog  bemutatót tartani, de például a "brutális fizika" keretében az  elektromágneses indukció elve alapján képlékenyen alakított fémekről  is tartanak demonstrációt. A konferencián jelen lesznek a világ  olyan nagy fejlesztőcégei is, mint például az NNG, a National  Instruments, a ThyssenKrupp vagy az Accenture. 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.11.30
Az Országos Meteorológiai Szolgálat a legmagasabb, harmadfokú (piros) riasztást adta ki ónos eső....
2023.11.30
A HangZóna mai vendége Rusznák András igazságügyi járműszakértő. ..
2023.11.30
A VOLÁN Egyesülés által szervezett "A közösségi közlekedés fotós szemmel" elnevezésű fotópályázatra....
2023.11.30
Nem csak kívülről lesz meghökkentő az új Bugatti Bolide, de a kabin is futurisztikus lesz. ..
2023.11.30
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) minden rendelkezésére álló eszközzel fellép a gyorsulási....
2023.11.30
November utolsó hétvégéjén Ausztráliában több helyen is megemlékeztek az évtizedeken át dédelgetett....
2023.11.30
Az oktatásfejlesztés és a tudományos közösségépítés erősítésére irányuló programok támogatása,....
2023.11.30
A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) idén decemberben is lehetőséget biztosít a....
2023.11.30
Az elmúlt bő egy hónapban csak a Szekszárdi Rendőrkapitányság illetékességi területén öt alkalommal....
2023.11.30
A Vitesco Technologies Group AG („Vitesco Technologies”) Igazgatósága és Felügyelő Bizottsága ma....